CARSNEWS
NEW MODELS

Ιδού το δώρο του Πούτιν στον Κιμ που πρόσβαλαν οι Αμερικανοί

Μία ολοκαίνουργια λιμουζίνα, ρωσικής κατασκευής, έστειλε ο Βλάντιμιρ Πούτιν στον Κιμ Γιονγκ Ουν, μετά το ενδιαφέρον που είχε δείξει ο Βορειοκορεάτης, όταν την αντίκρισε κατά την επίσκεψή του στην Μόσχα.

«Ειλικρινά, δεν γνώριζα ότι υπήρχε ρωσικό πολυτελές αυτοκίνητο», σχολίασε ειρωνικά ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο σχετικά με το δώρο συμπληρώνοντας «Ελπίζω ότι ο Κιμ πήρε επέκταση της εγγύησης», προσβάλοντας σαφέστατα τη Ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνέχισε: «Δεν είμαι σίγουρος ότι σε περίπτωση που σκόπευα να αγοράσω πολυτελές αυτοκίνητο, θα έψαχνα στη Ρωσία, ακόμα κι αν δεν υπήρχε το ζήτημα των κυρώσεων. Ωστόσο, ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απαιτούν από όλα τα κράτη μέλη να απαγορεύουν την προμήθεια τόσο μεταφορικών οχημάτων όσο και πολυτελών αυτοκινήτων» στη Βόρεια Κορέα, υπογράμμισε ο Μάθιου Μίλερ και συμπλήρωσε πως, εφόσον αληθεύει η συγκεκριμένη αναφορά, «φαίνεται ότι για ακόμη μια φορά η Ρωσία παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που έχει υπερψηφίσει».

Ιδού το δώρο

Η ρωσική Aurus Motors συστήθηκε το 2018 και τον περασμένο Μάιο παρουσίασε το πρώτο μοντέλο της, το Senat, το οποίο είναι ένα υπερπολυτελές σεντάν σε απλή και θωρακισμένη επιλογή.

Και οι δύο εκδόσεις έχουν στάνταρ τετρακίνηση, ενώ συνδυάζουνν έναν V8 κινητήρα 4,4 λίτρων, απόδοσης 600 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 40 ίππων, δημιουργώντας ένα ισχυρό υβριδικό σύστημα κίνησης.

Για τη θωρακισμένη εκδοχή της Senat -όπως αυτή που στάλθηκε στον Κιμ-, έχει βάρος 6,9 τόνους. Παρόλα αυτά το  0-100 km/h επιτάχυνσης, καλύπτοναι σε 9.0 sec, ενώ για τη μη θωρακισμένη έκδοση σε μόλις 6.0 sec.

Και σε suv

Τώρα, οι άνθρωποι της ρωσικής εταιρείας, χρησιμοποιώντας την ίδια πλατφόρμα, δημιούργησαν το εντυπωσιακό -είναι η αλήθεια- Komendant, ένα SUV όχημα αντίστοιχων προδιαγραφών, το οποίο το εντάσσουν στο ίδιο επίπεδο με τις Rolls-Royce Cullinan και Bentley Bentayga.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Aurus Motors μπορούμε να δούμε ότι ο «Διοικητής» έχει πολλές αισθητικές ομοιότητες με την πρώτη, τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό. Η μάσκα τού Komendant είναι μεγάλων διαστάσεων και έχει 22 κάθετες γραμμές, παραπέμποντας σε αυτή της Rolls-Royce. To ίδιο ισχύει και για τα LED φώτα, τόσο εμπρός όσο και πίσω.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Komendant έχει μήκος 5.380 χλστμ., πλάτος 2.004 χλστμ. και ύψος 1.820 χλστμ. ενώ το μεταξόνιό του φτάνει τα 3.100 χλστμ. Συγκριτικά με την Cullinan, το ρωσικό μοντέλο είναι κατά 39 χλστμ. πιο μακρύ αλλά το μεταξόνιό του είναι σημαντικά πιο μικρό, κατά 195 χλστμ.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες του, το Komendant εφοδιάζεται με έναν V8 twin turbo κινητήρα με σύστημα υβριδικής διάταξης ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 598 ίππους και μέγιστη ροπή 880 Nm. H ροπή του μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου εννέα σχέσεων.

Το βάρος του ανακοινώνεται στα 3.235 κιλά, επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 220 χλμ./ώρα. Σε ό,τι αφορά στη μέση τυποποιημένη κατανάλωσή του, είναι 18,5 λίτρα/100 χλμ.

Το Komendant απευθύνεται κυρίως στους Ρώσους ολιγάρχες και τα στελέχη τής νομενκλατούρας της χώρας. Όσοι θελήσουν να το αποκτήσουν πρέπει να πληρώσουν τουλάχιστον 33,7 εκατομμύρια ρούβλια, δηλαδή περίπου 592.500 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι αποκτά τις λιμουζίνες ο Kim Jong Un

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για την Aurus

Βόρεια Κορέα: Δείτε ποια αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην χώρα του Κιμ (+video)

Aurus Escort: Αυτή είναι η μοτοσυκλέτα συνοδείας του Putin

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

- -

Related Articles

Πώς η ελίν προστατεύει τους πελάτες της;

cars

H Porsche ολοκλήρωσε την παραγωγή της 911 (991)

cars

Αυτό είναι το νέο Hyundai i30 (video)

cars

Ξεπουλάει το Ram 1500 TRX με τα 1.500 άλογα (video)

cars

Πως αυτό το Tesla Model X… σηκώθηκε στον αέρα; (video)

cars

Teaser για το ανανεωμένο Hyundai Kona

cars

Ραντάρ ταχύτητας έπιασε μια ηλεκτρική Porsche να πηγαίνει με 214 km/h!

cars

Ο καθρέφτης που (δεν) άλλαξε την αυτοκινητοβιομηχανία

cars

Η ανανεωμένη Mercedes E-Class θα είναι στη Γενεύη. Μαζί με τρεις νέες AMG!

cars