CARSNEWS
MOTONEWS

Gasgas ES800 – SM800 2025 – Εθεάθησαν με δικύλινδρο κινητήρα

Και με φανάρι πανομοιότυπο με αυτό του… CFMOTO 800NK – «Τελειώνει» τον μονοκύλινδρο 690 η KTM;

Τις προηγούμενες ώρες, φωτογραφίες δύο νέων και ιδιαίτερα ενδιαφερόντων πρωτότυπων μοτοσυκλετών, κυκλοφόρησαν στα γερμανόφωνα μέσα ενημέρωσης και είναι σίγουρο ότι αυτό που βλέπουμε εδώ θα συζητηθεί. Τι βλέπουμε; Μία πολιτική Enduro και μία Supermoto μοτοσυκλέτα, αλλά με δικύλινδρο κινητήρα και μάλιστα τον LC8c της KTM (σε αντίθεση με τον συνήθη μονοκύλινδρο σε τέτοιες εφαρμογές) και ένα φανάρι… CFMOTO! Όχι, δεν μιλάμε για τα παιδιά του Φρανκενστάιν, μιλάμε για την παραγωγή μοτοσυκλέτας στο σήμερα και ήρθε η ώρα να δούμε τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την Αυστρία, αυτές οι μοτοσυκλέτες είναι οι δύο νέες Gasgas ES800 και SM800, που ίσως αλλάζουν το Modus Operandi της KTM Group στα «μεγαλομεσαία» κυβικά. Δεν γίνεται σαφές αν αυτές οι μοτοσυκλέτες θα αντικαταστήσουν τα ES700 και SM700 αντίστοιχα, αλλά προφανώς είναι ένα ενδεχόμενο. O κινητήρας LC8c, στην εκδοχή των 799 κ.εκ. στην προκειμένη περίπτωση, θα μπορεί να αποδώσει 95 ίππους αλλά και να περιοριστεί στους 47,6, για χρήση υπό το δίπλωμα A2.

Προφανώς τα πράγματα που γνωρίζουμε ακόμα, για τις μοτοσυκλέτες αυτές είναι ελάχιστα προς μηδαμινά, μιας και είξναι ίσως η πρώτη φορά που τις βλέπουμε «εκεί έξω». Η μορφή τους είναι αρκετά «προχωρημένη» και ίσως δεν απέχει πολύ από τις όποιες εκδόσεις παραγωγής, ενώ το φωτιστικό σώμα τύπου CFMOTO μπροστά μπορεί να μην είναι καν τυχαίο, αφού το κινεζικό εργοστάσιο κατασκευάζει εδώ και καιρό, μοντέλα του KTM Group. Είναι όμως μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη, καθώς μέχρι τώρα η KTM επέμενε ιδιαίτερα στην μονοκύλινδρη μονάδα των 690 κυβικών, κρατώντας σταθερά στην παραγωγή τα 690 Supermoto και Enduro, όπως και τα ξαδερφάκια τους με σήμα Husqvarna και, προσφάτως, Gasgas. Περιμένουμε περισσότερα επί του θέματος. 

Πηγή-φωτογραφίες: Motorrad-Magazin.at, bmh Images

Related Articles

Σοκάρει βίντεο σύγκρουσης Ι.Χ με μοτοσυκλέτα

cars

BMW R 18 The Crown – Customizing για τα 100 χρόνια BMW Motorrad

cars

CFMOTO – Παρατείνεται η προσφορά του δωρεάν T-Box

cars

Voge AC525X – Η εξέλιξη των ειδών

cars

Μια Husqvarna «πειραγμένη» από την Outsiders

cars

Διήθηση μοτοσυκλέτας: Οριοθέτηση αντί απαγόρευσης. Τι ισχύει.

cars

Αφιέρωμα – H ασφάλτινη πτέρυγα των Adventure για το 2024

cars

Test – Ducati Diavel V4: Αποστολή στο Dubai

cars

VOGE DS525X: Υπογράφει τα On/Off Adventure

cars