CARSNEWS
F1 & RACES

Formula 1: Η πρώτη φορά του Λάντο Νόρις και το Μαϊάμι των ανατροπών

Το GP του Μαϊάμι είχε την εξέλιξη που θα ήθελε κάθε οπαδός της Formula 1 να υπάρχει σε κάποιον αγώνα. Η ανατροπή και η “παρθενική” νίκη του Λάντο Νόρις με την McLaren ήταν κάτι που ελάχιστοι περίμεναν και σκόρπισε ενθουσιασμό στον κόσμο. Ο Βρετανός οδηγός τερμάτισε στην πρώτη θέση, ενώ στο βάθρο μαζί του βρέθηκαν οι Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.


Νικητής για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Formula 1 ο Λάντο Νόρις

Ποιος να το περίμενε πως στο GP του Μαϊάμι θα υπήρχε αυτή η εντυπωσιακή εξέλιξη. Σίγουρα όχι αρκετοί, με τον Λάντο Νόρις να μην είναι δεδομένο πως βρισκόταν μέσα σε αυτούς. Ο πιλότος της McLaren κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη μετά από 110(!) αγώνες.

Είχε βέβαια και την τύχη με το μέρος του, καθώς τον ευνόησε το αυτοκίνητο ασφαλείας που μπήκε στο 28ο γύρο χάρις στη σύγκρουση του Λόγκαν Σερζάντ με τον Κέβιν Μάγκνουσεν. Από εκεί και μετά, διατήρησε την απόσταση ασφαλείας που χρειαζόταν και πήρε τη μεγάλη νίκη, όντας ο 114ος διαφορετικός νικητής σε Grand Prix στην Formula 1. 

Στις θέσεις του βάθρου, ανέβηκαν οι Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ, με τον οδηγό της Red Bull να εκκινά από την pole position αλλά να χάνει την πρώτη θέση, ενώ εκείνος της Ferrari από την δεύτερη αντίστοιχα. Τέταρτος ήταν ο ομοσταβλός του, Κάρλος Σάινθ, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσε ο Σέρχιο Πέρεζ. 

Η βαθμολογούμενη δεκάδα συμπληρώθηκε από τους Λιούς Χάμιλτον που τερμάτισε έκτος, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι Τσουνόντα (RB), Ράσελ (Mercedes), Αλόνσο (Aston Martin) και Οκόν (Alpine).


Μετά το τέλος του αγώνα όμως, ο Κάρλος Σάινθ τιμωρήθηκε με ποινή πέντε δευτερόλεπτων, με αποτέλεσμα να χάσει την τέταρτη θέση στην οποία τερμάτισε και να βρεθεί στην πέμπτη. Με τον Σέρχιο Πέρεζ τέταρτο πλέον, η διαφορά του από τον πρώτο Μαξ Φερστάπεν στην βαθμολογία είναι στους 33 βαθμούς.

Related Articles

H Red Bull δεν σκέφτεται την επιστροφή του Vettel

cars

F1 driver Lewis Hamilton does donuts on New York City streets

cars

Poll: Do you think the new F1 Sprint format is a success?

cars

O Vettel θα οδηγήσει πρώτος την SF1000

cars

Πόσα πλήρωσε η Toro Rosso για τις ζημιές από τα ατυχήματα του 2018;

cars

F1: Πέθανε ο Patrick Tambay

cars

Formula 1: Όλες οι ημερομηνίες παρουσιάσεων που ξέρουμε

cars

Τα ελαστικά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο GP Βραζιλίας

cars

F1: Μεξικό… 2022

cars