CARSNEWS
MOTONEWS

BMW R 18 The Crown – Customizing για τα 100 χρόνια BMW Motorrad

Ο Dirk Oehlerking της Kingston Custom περιέλαβε ένα BMW R 18, κάνοντας το να μη θυμίζει σε πολλά τον πρότερο βίο του.

Το λεγόμενο, R 18 The Crown, «είναι η ουσία των μέχρι σήμερα δημιουργιών μου», λέει ο Oehlerking, του οποίου το πάθος και η δημιουργικότητα ήταν πάντα για μοναδικές και ασυνήθιστες μοτοσυκλέτες. 30 χρόνια τώρα άλλωστε, συνδυάζει τη βιομηχανική κουλτούρα και τη χειροτεχνία,

Για να τιμήσει λοιπόν τα 100 χρόνια BMW Motorrad, δημιούργησε την R 18 The Crown, μια μοτοσυκλέτα που τα έχει όλα. «Ξεκίνησα με μια νέα BMW R18 την οποία στη συνέχεια ξεγύμνωσα. Όπως πάντα, δούλεψα με σκληρό αφρό και χαρτόνι για να δημιουργήσω το σχήμα, τις γραμμές και το σχέδιο. Ο στόχος ήταν να φαίνεται δυνατό, κομψό και γρήγορο σε συνδυασμό με πρωτοποριακή εμφάνιση», έτσι περιγράφει ο Oehlerking τη σχεδιαστική του προσέγγιση.

bmw-r-18-the-crown-2.jpg

Ο σχεδιασμός κατέστησε απαραίτητη την σημαντική προσαρμογή της τεχνολογίας. Έπρεπε να κατασκευαστεί μια εντελώς νέα ανάρτηση του μπροστινού τροχού με τη μορφή αιωρούμενου βραχίονα με κεντρικό «γόνατο» ανάρτησης. Το ρεζερβουάρ καυσίμου των 8 λίτρων και τα μέρη του φέρινγκ είναι κατασκευασμένα από αλουμινίο πάχους 2 mm, το οποίο κόπηκε, λυγίστηκε και διαμορφώθηκε με το χέρι.

bmw-r-18-the-crown-4.jpg

Ο κινητήρας και η πίσω ανάρτηση είναι ίδια με την αρχική, αλλά οι εξαγωγές της εξάτμισης από ανοξείδωτο χάλυβα κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στο χέρι. Ακόμα, πολλά στάνταρ εξαρτήματα όπως ο προβολέας, το όργανο, οι μονάδες διακόπτη και τα μαρσπιέ έχουν ενσωματωθεί τέλεια στη θεαματική ιδέα του R 18 The Crown. Τα εξαρτήματα συμπλέκτη και φρένου της Magura, το πίσω φτερό, η καλυμμένη με δέρμα σέλα κτλ, είναι όλα αρμονικές προσθήκες.

bmw-r-18-the-crown-1.jpg

Ως κερασάκι στην τούρτα, ο Oehlerking έδωσε στο R 18 The Crown ένα χρωματικό φινίρισμα σε πέρλα Champagne Platinum, που συμπληρώνεται από το έμβλημα της βαυαρικής μάρκας διακοσμημένο με ένα μικρό στέμμα.

Τα αποκαλυπτήρια του BMW R 18 The Crown πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τα 100 χρόνια BMW Motorrad στο πλαίσιο των Ημερών BMW Motorrad στο Βερολίνο.

Related Articles

Νέο σοκαριστικό βίντεο από το δυστύχημα με μηχανή – Η στιγμή που ο οδηγός βγαίνει από το Smart

cars

Νέα Σμύρνη: Επεισοδιακή καταδίωξη 16χρονων με κλεμμένη μηχανή

cars

CFMOTO 450MT 2024 – Επίσημη παρουσίαση και έναρξη προπαραγγελιών

cars

Aprilia Tuareg Racing

cars

SYM SIBERIA: Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης διασχίζει τα Ουράλια με NH-T 300

cars

Σφοδρή σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο στο Ίλιον

cars

Στιλ και… κατάμαυρη χάρη σε ιδιαιτέρως προσιτή τιμή

cars

Το X-ADV της Honda ίσως αποκτήσει μικρότερο αδελφάκι

cars

Yamaha Tenere 250 Rally – Το μηχανάκι που δεν ήξερες ότι θέλεις!

cars