CARSNEWS
MOTONEWS

Yamaha Tenere 250 Rally – Το μηχανάκι που δεν ήξερες ότι θέλεις!

Μία μοτοσυκλέτα που την απολαμβάνουν οι κάτοικοι Νότιας Αμερικής, αλλά ξέρουμε ότι χτυπά κατευθείαν φλέβα στους Έλληνες μοτοσυκλετιστές – και για αυτό σας την δείχνουμε.

Η αγάπη των Ελλήνων αναβατών για την On-Off κατηγορία δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μνεία, ειδικά δε για τα μοντέλα μικρού κυβισμού, που πλέον βρίσκονται στο περιθώριο. Ωστόσο, σε αγορές της Νότιας Αμερικής, μπορείς να αγοράσεις (καινούργιο εννοείται) το Yamaha Tenere 250, μια dual purpose μοτοσυκλέτα με αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα, 21 ίππους ισχύος, τροχούς 21 και 18 ιντσών με ακτίνες και βάρος… κάτω από 140 κιλά. Ό,τι πρέπει δηλαδή για παιχνίδι στο βουνό!

Αυτή είναι η εργοστασιακή μορφή του Yamaha Tenere 250.

Κι όμως, αυτό το μοντέλο άνοιξε την όρεξη σε έναν συγκεκριμένο πελάτη της STG Tracker από την Αργεντινή, ο οποίος απέκτησε ένα μεταχειρισμένο Tenere 250 από. Οι μετατροπές ξεκίνησαν από το σετ τροχών, που αντικαταστάθηκε με στεφάνια αλουμινίου και εμπρός ζάντα 19 ιντσών, για ταχύτερη γεωμετρία -τα ελαστικά ωστόσο παρέμειναν εκτός δρόμου, κατάλληλα φουσκωμένα και με τα απαραίτητα τακουνάκια. Παράλληλα, στη μοτοσυκλέτα τοποθετήθηκε ποδιά προστασίας κινητήρα, ψηλό εμπρός φτερό, μια νέα εξάτμιση από ανοιξείδωτο ατσάλι και πολύ ψηλά τοποθετημένο τελικό πίσω, της Akrapovic, όπως και φώτα LED. Παράλληλα, τοποθετήθηκε και τιμόνι Fat Bar.

O απίστευτα όμορφος χρωματισμός, που αναφέρεται ευθέως στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Yamaha της δεκαετίας του 70, είναι πλήρως βαμμένος ακόμα και στα γραφικά, χωρίς καταφυγή σε αυτοκόλλητα. Να ντρέπεσαι να το λερώσεις! Μήπως είναι ώρα, τέτοια μοντέλα να έρθουν και από τα μέρη μας;

Related Articles

Η ‘βελούδινη’ επανένωση του Φερνάντο Αλόνσο με τη Honda

cars

ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΟ LINK ΜΟΧΛΙΚΟΥ ΓΙΑ SHERCO SE-SEF

cars

Suzuki: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η νέα GSX-S1000GX των 152 ίππων

cars

Tesla Model 3 Ludicrous: Ο μεγάλος αντίπαλος της μελλοντικής ηλεκτρικής BMW M3

cars

Έγραψε ιστορία ο Γιάννης Περιστεράς στην Τσεχία, 4ος στο WorldSSP300!

cars

Αir condition ή κλιματισμός στο αυτοκίνητο – Ποιο είναι καλύτερο

Bury

Το «Πουλάκι» που θέλει να αλλάξει το πώς μετακινούμαστε στην πόλη με δίτροχο

cars

Μοτοσικλέτα και… ψησταριά 2 σε 1

cars

CITYRIDER 75ο τεύχος, Αύγουστος 2023

cars