CARSNEWS
MOTONEWS

Suzuki: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η νέα GSX-S1000GX των 152 ίππων

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki λανσάρει τη νέα Sport Touring μοτοσυκλέτα της, με την οποία εισέρχεται σε μια δύσκολη κατηγορία όπου ο ευρωπαϊκός ανταγωνισμός έχει εδραιωθεί εδώ και πολλά χρόνια. 

Έχοντας στην γκάμα της και την GSX-S 1000 GT η Suzuki χαρακτηρίζει τη μοτοσυκλέτα της ως ένα crossover μοντέλο, το οποίο συνδυάζει χαρακτηριστικά από τις πιο παραδοσιακές σπορ μοτοσυκλέτες τουρισμού (επιδόσεις και συμπεριφορά στην άσφαλτο) και από τις adventure (θέση οδήγησης).

-

Η νέα GSX-S1000GX χρησιμοποιεί την ίδια βάση με την GT και συγκεκριμένα το πλάσιο και τον ισχυρό 4κύλινδρο κινητήρα των 999 κ.εκ. και πλασάρεται ως μία πολλαπλών ρόλων πρόταση που μπορεί να εξυπηρετήσει σε ένα ευρύ πεδίο χρήσης: από καθημερινή κίνηση στην πόλη, μέχρι ταξίδια αλλά και γρήγορη και διασκεδαστική κάλυψη αποστάσεων από επαρχιακούς δρόμους.

Εκτός από την εμφάνισή και την πιο αποτελεσματική κάλυψη του πάνω μέρους του αναβάτη σε σχέση με την GT, η GX προσφέρει επίσης και μεγαλύτερες διαδρομές για τις αναρτήσεις της, αλλά και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος που φτάνει στα 155 χλστ.. Συνδυαστικά αυτά τα δύο κάνουν πιο εύκολη τη διάσχιση κακοτράχαλων δρόμο για μια μοτοσυκλέτα με σαφή ασφάλτινο προσανατολισμό.

Στην GX ο εν σειρά 4κύλινδρος του λίτρου αποδίδει 152 ίππους και 106 Nm ροπής στις 11.000 και 9.250 σ.α.λ. αντίστοιχα. Η Suzuki ανακοινώνει παράλληλα κατανάλωση 6,2 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 στα 144 γρ./χλμ. κατά το πρότυπο WMTC.

-

Το βάρος έχει κρατηθεί σχετικά χαμηλά στα 232 γεμάτα κιλά με το μεταξόνιο να βρίσκεται στα 1.470 χλστ. Παράλληλα η κάστερ και το ίχνος είναι 25,5 μοίρες και 97 χλστ. αντίστοιχα υποδεικνύοντας ότι η GX δεν θα λέει «όχι» στις στροφές.

Η νέα πρόταση της Suzuki φέρει όλο το ηλεκτρονικό οπλοστάσιο της ιαπωνικής εταιρείας αναφορικά με τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης για τον αναβάτη, ο οποίος πληροφορείται από μία TFT LCD οθόνη με διαγώνιο στις 6,5 ίντσες. Μέσω της σχετικής εφαρμογής η οθόνη συνδέεται και με το smartphone του αναβάτη για επιπλέον πληροφορίες αλλά και έλεγχο του κινητού.

Οι αναρτήσεις της GX είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες και μπορούν να προσαρμόζουν τη λετουργία τους βάσει τον προτιμήσεων του αναβάτη. H Suzuki Advanced Electronic Suspension (SAES) αποτελείται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι και ένα αμορτισέρ με μοχλικό και προέρχεται από τη Hitachi Astemo (Showa). Οι διαδρομές και στα δύο άκρα φτάνουν τα 150 χλστ. και ο αναβάτης μπορεί να επέμβει τόσο στις αποσβέσεις όσο και στην προφόρτιση του ελατηρίου του αμορτισέρ.

-

Η ανάρτηση, όπως και οι ρυθμίσεις απόκρισης του κινητήρα και η λειτουργία του ABS και του traction control, αλλά και του συστήματος ελέγχου ανύψωσης του εμπρός τροχού, ρυθμίζονται συνολικά από τα προγράμματα του SDMS-α με τον αναβάτη να μπορεί επίσης επέμβει και ξεχωριστά στο κάθε σύστημα ώστε να το φέρει πιο κοντά στις δικές του προτιμήσεις. H τιμή του νέου ιαπωνικού μοντέλου τοποθετείται στα 17.995 ευρώ.

Related Articles

Αφιέρωμα – SWM 2024

cars

Ένα μοδάτο και ηλεκτρικό scrambler φτιαγμένο από ανθρακόνημα

cars

Voge 300DS με δώρο εργοστασιακή βαλίτσα αλουμινίου

cars

Moto Guzzi V100 Stelvio – Περισσότερες (και καλύτερες) φωτογραφίες

cars

Μια μηχανή τελείως ξεχωριστής αισθητικής

cars

Suzuki – «Το GSX-8S είναι ομορφότερο και καλύτερο από το Hornet. Για αυτό είναι πιο ακριβό.»

cars

Broccoli Chickpea Red Rice Salad Recipe

cars

Zeths One-Joy 125 – Αντιγραφή με διαπιστευτήρια βλασφημίας!

cars

Voge CU 525 – Κι άλλες φωτογραφίες εν αναμονή παρουσίασης

cars