CARSNEWS
AUTONEWS

Ταξίδι στον ηλιόλουστο τόπο που γεννήθηκε ο Πικάσο

Την αποκαλούν και ως η «ηλιόλουστη πόλη» της Ισπανίας, όμως, όλοι την γνωρίζουν ως τη γενέτειρα του Πάμπλο Πικάσο. Ο λόγος για την Μάλαγα, το μέρος όπου γεννήθηκε το 1881, ο κορυφαίος ζωγράφος του 20ου αιώνα.

Και μπορεί να έζησε μόλις τα 10 πρώτα χρόνια της ζωής του εκεί, αφού μετακόμισε με την οικογένειά του, στη Λα Κορούνια, όμως, την είχε πάντα στην καρδιά του. Ήταν το μέρος που λάτρεψε και καθόρισε εν πολλοίς και την ενήλικη ζωή του, αλλά και την τέχνη του.

Η Μάλαγα, η νοτιότερη πόλη της Ισπανίας – απέχει μόλις 80 μίλια από την Αφρική – είναι ένα μέρος που γοητεύει τον επισκέπτη, ενώ συνδυάζει μοναδικά ετερόκλητες ιδιότητες. Από τη μία θυμίζει τροπικό παράδεισο με έντονη νυχτερινή ζωή και από την άλλη είναι μία πόλη με ιστορικά μνημεία, αξιοθέατα και ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της τέχνης.

Μάλαγα

Όπως καταλαβαίνει κανείς, η Μάλαγα προσελκύει και ετερόκλητα πλήθη επισκεπτών που θέλουν να τη γνωρίσουν από κοντά και να γευτούν λίγο από την μαγεία της πόλης που λάτρεψε ο Πικάσο.

Τι θα δείτε στη Μάλαγα:

Οι επιλογές είναι πολλές, χρόνο να έχετε για να τα προλάβετε όλα. Εννοείται πως το πρώτο που επισκέπτεστε είναι το Μουσείο Πικάσο, που άνοιξε τις πύλες του το 2003 στο ανακαινισμένο παλάτι Buenavista. Διαθέτει συλλογή από 155 έργα του, δωρεά από μέλη της οικογενείας του σπουδαίου ζωγράφου. Μάλιστα, πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες συλλογές του και λογικό είναι να αποτελεί πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες.

Μάλαγα

Στη Μάλαγα θα δείτε από κοντά και το Alcazaba (Αλκαθάβα), ένα μαυρικανικό οχυρό του 8ου αιώνα που χρησιμοποιείτο ως παλάτι για τους κυβερνήτες της πόλης από τον 11ο αιώνα. Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία στη Μάλαγα. Το Alcazaba έχει θέα στο λιμάνι, ενώ είναι κοντά στα άλλα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης όπως ο Καθεδρικός και το Κάστρο Gibralfaro.

Μάλαγα

Το Κάστρο Gibralfaro αποτελεί ακόμα ένα μεσαιωνικό μαυρικανικό οχυρό. Χτίστηκε τον 10ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε μέχρι το 1925 ως στρατιωτική βάση. Από την άκρη του μπορεί κανείς να έχει την καλύτερη θέα στην Μάλαγα.

Μάλαγα

Τους επισκέπτες εντυπωσιάζει και ο βοτανικός κήπος La Concepcion Historical-Botanical Gardens, που δημιουργήθηκε περίπου το 1855 από τον Μαρκήσιο και την Μαρκησία του Οίκου των Loring. Στεγάζει μια εκπληκτική υπαίθρια συλλογή τροπικής και υποτροπικής χλωρίδας. Σε αυτή εκτίθενται όλα τα είδη φυτών από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία.

Μάλαγα

Τέλος, η ηλιόλουστη Μάλαγα ανήκει στην ακτογραμμή, Κόστα Ντελ Σολ, (Ακτή του Ήλιου), με την παραλία της La Malagueta να θεωρείται από τις διασημότερες στην πόλη, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια τεχνητή παραλία από άμμο εισαγόμενη από την Έρημο Σαχάρα.

Related Articles

Η Cadillac στοχεύει σε είσοδο στην Formula 1!

cars

VW Arteon Shooting Brake. Αποκαλύφθηκε πρόωρα

cars

Hyundai Sonata N Line. Με διακριτικές αλλαγές και σπορ χαρακτήρα.

cars

Abarth 595 Scorpioneoro & 595 Monster Energy Yamaha. Aμφότερα αγριεμένα

cars

Με Mercedes GLA 200 … στις «δροσιές του Αριστοτέλη». Με καλή παρέα… πηγαίνεις παντού!   

cars

Renault 5. Με «παιχνιδιάρικη διάθεση

cars

AC Cobra GT: Η αναβίωση του θρυλικού roadster

cars

Ford Mustang Cobra Jet 1400. Ο σιωπηλός δολοφόνος…

cars

Νέα πλατφόρμα 800V και έως 500 χιλιομέτρων για ηλεκτρικά από την Hyundai!

cars