CARSNEWS
AUTONEWS

Ford Mustang Cobra Jet 1400. Ο σιωπηλός δολοφόνος…

Το όνομα “Cobra Jet” δεν είναι νέο για τους οπαδούς της Ford και ειδικότερα, αυτούς που παρακολουθούν τους αγώνες dragster στις Η.Π.Α. Είναι ένα όνομα που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1968 και συνεχίζει να χρησιμοποιείται σε αγωνιστικά που λανσάρει η εταιρία ανά καιρούς. Ένα όνομα συνώνυμο των αγώνων dragster που στην τελευταία γενιά της Mustang περιγράφει με 2 λέξεις ένα “καθαρόαιμο” με έναν κτηνώδη, supercharged V8 5,2 λίτρων, μπαλόνια στον πίσω άξονα και ένα αερόστατο που κρίνεται απαραίτητο όταν το 400άρι ολοκληρώνεται σε περίπου 8,5 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου που υπερβαίνει τα 240 km/h.

Εδώ όμως δεν έχουμε μία… απλή Mustang Cobra Jet. Εδώ έχουμε ένα πρωτότυπο που ονομάζεται “Cobra Jet 1400” και ναι, καλά κατάλαβες, το 1400 αναφέρεται στην ιπποδύναμη του νέου concept της Ford Performance. Σε αντίθεση όμως με τις υπόλοιπες Cobra Jet, αυτή δεν κινείται χάρη σε κάποιον V8. Η συγκεκριμένη είναι ένας σιωπηλός δολοφόνος καθώς τα 1.400 άλογα και τα σχεδόν 1.500 Nm ροπής παράγονται από ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο! Ναι, σωστά διάβασες. Η Ford Mustang Cobra Jet 1400 είναι ένα ηλεκτρικό dragcar που εξελίχθηκε από την Ford Performance σε συνεργασία με την MLe Racecars, την Watson Engineering, την AEM EV και την Cascadia.

Σύμφωνα με την αμερικανική φίρμα, το πρωτότυπο ολοκληρώνει το πέρασμα σε κάτι περισσότερο από 8,0 δευτερόλεπτα με την ταχύτητα εξόδου να υπερβαίνει τα 274 km/h αλλά ακριβώς επειδή μιλάμε για ένα πρωτότυπο, δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ηλεκτροκινητήρα ή τις μπαταρίες με τα οποία εφοδιάζεται.  Αυτό που βλέπω πάντως, είναι ότι η Ford “παίζει” με την ιδέα μίας ηλεκτρικής Mustang, πιθανώς προσπαθώντας να εξοικειώσει το κοινό με αυτήν. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την Mustang Lithium που παρουσιάστηκε στα τέλη του 2019 στην SEMA – μία αμιγώς ηλεκτρική Mustang με 900 ίππους και όλα τα καλούδια που περιμένει να βρει κανείς σε ένα muscle car, εκτός φυσικά από το soundtrack ενός V8.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Hennessey ήδη ετοιμάζει ένα V8 Bronco 750 ίππων!

cars

Νέο Kia Sportage. Προκαλεί αίσθηση!

cars

Εκλογές στη Ρωσία: Προς μια νέα θητεία ο Πούτιν – Στις κάλπες οι κάτοικοι της ρωσικής Άπω Ανατολής

cars

Η AMG ετοιμάζει για το 2020 και την κορυφαία GT και την υβριδική 4-Door!

cars

Η τελική λίστα των 42 υποψηφίων στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νίκης – Ξεχωρίζουν Αναδιώτης και Τσελέντης

Bury

Η Skoda επιβεβαιώνει το Fabia Combi και για τη νέα γενιά.

cars

Η McLaren τιμά την ιστορία της με την Elva M1A by MSO.

cars

Το “Project Gecko” της Wiesmann έρχεται με V8 δια χειρός BMW!

cars

Ο 21 κανονιοβολισμοί στον Λυκαβηττό «ξύπνησαν» την Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

cars