CARSNEWS
AUTONEWS

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο – Κατέρριψαν και αμερικάνικο drone

Στο πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο Andromeda Star επιτέθηκαν οι αντάρτες Χούθι το βράδυ της Παρασκευής όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σαρία.

«Οι ναυτικές μας δυνάμεις (την Παρασκευή) εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου πλοίου, του Andromeda Star, στην Ερυθρά Θάλασσα», είπε ο εκπρόσωπος των Χούθι κατά την ενημέρωση που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah. Οι πύραυλοι έπληξαν το τάνκερ, υπογράμμισε.

BREAKING | Yemeni Armed Forces announces that it targeted British oil tanker Andromeda Star in the Red Sea with missiles and drones. pic.twitter.com/HIPdOhZKJ9

— The Cradle (@TheCradleMedia) April 26, 2024

Παράλληλα, είπε πως την προηγούμενη ημέρα οι Χούθι είχαν καταρρίψει ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 στην περιοχή Σάαντα. «Την Πέμπτη, η αντιαεροπορική μας άμυνα κατάφερε να καταρρίψει ένα αμερικανικό (μη επανδρωμένο αεροσκάφος) MQ-9 στην επαρχία Σάαντα (βόρεια Υεμένη), καθώς εκτελούσε εχθρική αποστολή».

«Επαναλαμβάνουμε ότι θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, μέχρι να σταματήσει η ισραηλινή πολιορκία και οι επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας», κατέληξε ο εκπρόσωπος των Χούθι.

Αναφερόμενη νωρίτερα στην πυραυλική επίθεση εναντίον του τάνκερ, η βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey είχε διευκρινίσει πως το καθεστώς της ιδιοκτησίας του συγκεκριμένου δεξαμενόπλοιου έχει αλλάξει και δεν είναι πλέον βρετανικό.

بيان القوات المسلحة اليمنية بشأن عملية استهداف سفينة نفطية بريطانية (  ANDROMEDA STAR)، وإسقاط طائرة (MQ9 ) الأمريكية 26-4-2024م pic.twitter.com/Bc5Dxdky73

— شاهد المسيرة (@ShahidAlmasirah) April 26, 2024

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες της Υεμένης εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν. Αρχικά έλεγαν ότι στόχευαν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, αλλά στη συνέχεια διεύρυναν τους στόχους τους, συμπεριλαμβάνοντας πλοία που συνδέονται με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε αντίποινα για τα πλήγματα εναντίον των θέσεών τους στη Υεμένη από δυνάμεις των χωρών αυτών.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

VW Taos. Καινούριο SUV από την Volkswagen

cars

Ο G. Murray περιγράφει το V12 διαμάντι του T.50!

cars

Η Bosch επενδύει €400 εκ. στην τεχνολογία ημιαγωγών.

cars

Στους επτά οι νεκροί από επίθεση σε φυλάκιο του πακιστανικού στρατού

cars

Ford E-Tourneo Courier: Αμιγώς ηλεκτρικό με μεγάλους χώρους, πρακτικότητα και στυλ

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 15/4/2024

cars

Νίκος Παπανδρέου: Ούτε να φανταστώ τι θα γίνει με τα μελτέμια του Αυγούστου – Θωρακίστε την Πολιτική Προστασία χθες

Bury

Dakar 2024: Ο Κάρλος Σάϊνθ και η Audi έκαναν την έκπληξη

cars

Ford. Συνεχίζει να είναι πρώτη και με διαφορά στα επαγγελματικά  

cars