CARSNEWS
MOTONEWS

MotoGP 2024, Qatar Test, 2η Μέρα – Ιταλική υπόθεση με οδηγό τον Bagnaia

Η δεύτερη και τελευταία μέρα του έσχατου επίσημου Τεστ πριν την έναρξη της νέας σεζόν MotoGP 2024 επιβεβαίωσε πως η πρώτη δεκάδα μιλά σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα ιταλικά.

Η ολοκλήρωση της δεύτερης μέρας του MotoGP Qatar Test δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου τα γενικά συμπεράσματα από την πρώτη μέρα, αλλά και τις προηγούμενες επίσημες δοκιμές. Η Ducati κυριαρχεί, καθώς στην πρώτη δεκάδα των ταχύτερων χρόνων που σημειώθηκαν στην πίστα Lusail International Circuit του Κατάρ οι έξι θέσεις έχουν καταληφθεί από Ducati.

Πρώτος και ταχύτερος όλων ο πρωταθλητής Pecco Bagnaia που, όχι απλώς βελτίωσε σημαντικά το 1:52.040 που του είχε χαρίσει την πρωτιά την προηγούμενη μέρα, αλλά έγινε και ο μόνος που έπεσε κάτω από το 1:51, σημειώνοντας 1:50.952 για τον ταχύτερο γύρο που έχει γραφτεί ποτέ από μοτοσυκλέτα στη συγκεκριμένη πίστα.

enea bastianini

Αυτή τη φορά δεν ήταν ο Jorge Martin αυτός που τον ακολούθησε σε χρόνο, καθώς δεύτερος ταχύτερος με διαφορά σχεδόν ενός δεκάτου ήταν ο έτερος εργοστασιακός Ιταλός της Ducati, Enea Bastianini, με 1:51.072.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε μια άλλη Ιταλίδα, η Aprilia του Aleix Espargaro που γύρισε λιγότερο από 2 δέκατα πιο αργά απ’ τον Bastianini.

Aleix Espargaro SPA Aprilia Racing Aprilia MotoGP Test Doha 2024 (Circuit Losail) 19-20.02.2024 photo: Lukasz Swiderek
 www.photoPSP.com
 @photopsp_lukasz_swiderek2024 Qatar MotoGP™ Official Test-flag

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Marc Marquez με τη Ducati GP23 της Gresini Racing φτάνοντας μια ανάσα από την τρίτη θέση (0.075 δευτερόλεπτα τον χώρισαν από τον Espargaro), αλλά και σημειώνοντας την πρώτη του πτώση με Ducati στο κλείσιμο της ημέρας, περίπου 20 λεπτά πριν το τέλος του Τεστ.

Marc Marquez SPA Gresini Racing MotoGP DucatiMotoGP Test Doha 2024 (Circuit Losail) 19-20.02.2024 photo: Lukasz Swiderek
 www.photoPSP.com
 @photopsp_lukasz_swiderek2024 Qatar MotoGP™ Official Test-flag

Ο Jorge Martin βελτίωσε μεν τον χρόνο του, όχι όμως αρκετά για να μείνει κοντά στον Bagnaia και εν γένει την κορυφή του Τεστ, γράφοντας αρκετά ταχύ γυρολόγιο για την έβδομη θέση στο Κατάρ.

Ακριβώς πίσω του ο Fabio di Giannantonio ήταν ταχύτερος του ομόσταυλού του, Marco Bezzecchi, και έγραψε τον όγδοο ταχύτερο χρόνο.

jorge martin

Πίσω από την πλειοψηφία της Ducati στην πρώτη δεκάδα, μια ακόμη ιταλική εταιρεία έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Η Aprilia είδε τρεις από τις πέντε μοτοσυκλέτες της (συμπεριλαμβανομένου και του αναβάτη δοκιμών Lorenzo Savadori) μέσα στη δεκάδα και μάλιστα σε καλές θέσεις: τρίτος ταχύτερος ο Espargaro, πέμπτος ο Raul Fernandez που δείχνει σε διαρκή άνοδο, έκτος ο Maverick Vinales. Επιπλέον οι αναβάτες της δήλωναν πολύ ικανοποιημένοι και από τις προσομοιώσεις αγώνα που έκαναν.

Η μόνη μοτοσυκλέτα της πρώτης δεκάδας που δεν κατασκευάστηκε στην Ιταλία ήταν μια Αυστριακή, η ΚΤΜ του Brad Binder που μπήκε στην προτελευταία θέση της δεκάδας. Ίσως να μπορούσε ψηλότερα αν δεν έχανε πολύτιμο χρόνο λόγω ενός τεχνικού προβλήματος που του προέκυψε.

Brad Binder RSA Red Bull KTM Factory Racing KTM MotoGP Test Doha 2024 (Circuit Losail) 19-20.02.2024 photo: Lukasz Swiderek
 www.photoPSP.com
 @photopsp_lukasz_swiderek2024 Qatar MotoGP™ Official Test-flag

Η ΚΤΜ μπορεί να μην είχε τους ταχύτερους γύρους, έγραψε όμως πολύ γρήγορες προσομοιώσεις αγώνα και μάλιστα όχι μόνο από τους έμπειρους Binder και Jack Miller. Ο 19χρονος rookie της GASGAS, Pedro Acosta, ήταν μόλις 15ος στον τελικό πίνακα γυρολογίων, αλλά αυτό που μετρά περισσότερο είναι πως έκανε μια δοκιμή αρκετών συνεχόμενων γύρων με λάστιχα αγώνα που άφησε πολλές υποσχέσεις με σταθερά γυρολόγια μέσα στο 1:52.

Η Yamaha δε μπορεί να είναι ικανοποιημένη από τη δοκιμή του Κατάρ, με τους αναβάτες της Fabio Quartararo και Alex Rins στις θέσεις 14 και 16 αντιστοίχως.

Fabio Quartararo FRA Monster Energy Yamaha MotoGP Team Yamaha MotoGP Test Doha 2024 (Circuit Losail) 19-20.02.2024 photo: Lukasz Swiderek
 www.photoPSP.com
 @photopsp_lukasz_swiderek2024 Qatar MotoGP™ Official Test-flag

Ο Γάλλος πρωταθλητής δεν έχει κρύψει τη δυσφορία του για την έλλειψη εξέλιξης, κάτι που υπογράμμισε και ο team manager του, Maio Meregalli, καθώς οι Μ1 αντιμετωπίζουν θέματα με την πρόσφυση στο πίσω ελαστικό.

Περίπου το ίδιο πρόβλημα φαίνεται πως αντιμετωπίζουν και οι αναβάτες της Honda, καθώς ο ταχύτερος όλων ήταν ο Johan Zarco της LCR Honda στη 17η θέση και πίσω του ακολούθησαν κολλητά οι άλλοι τρεις αναβάτες της ιαπωνικής εταιρείας.

Johann Zarco FRA CASTROL </img>Honda LCR Honda MotoGP Test Doha 2024 (Circuit Losail) 19-20.02.2024 photo: Lukasz Swiderek
 www.photoPSP.com
 @photopsp_lukasz_swiderek2024 Qatar MotoGP™ Official Test-flag” width=”1600″ height=”1066″ /></p>
<p>Η Honda προσπαθεί να ρυθμίσει έναν νέο κινητήρα και νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, με αποτέλεσμα να δηλώνουν μεν ευχαριστημένοι από την πρόοδο, αλλά όχι ακόμη στο επίπεδο που πρέπει ενόψει του πρώτου αγώνα του 2024. Το γεγονός λοιπόν πως ο Joan Mir βελτίωσε κατά 1.1 δευτερόλεπτα τον χρόνο που είχε γράψει στις κατακτήριες δοκιμές του Κατάρ πέρυσι είναι μεν μια καλή βάση αισιοδοξίας, αλλά δεν ήταν αρκετή για κάτι περισσότερο από τη 19η θέση (σε σύνολο 24 αναβατών) στο Qatar Official Test 2024.</p>
<p>Πλέον μετράμε αντίστροφα για την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP 2024 στις 8-10 Μαρτίου, ενώ άλλη επίσημη δοκιμή ως τότε δεν προβλέπεται. Την επόμενη φορά που οι αναβάτες του παγκοσμίου θα καβαλήσουν τις αγωνιστικές τους θα είναι για το FP1 το πρωί της Παρασκευής 8/3.</p>
<p><span><strong>Αναλυτικά αποτελέσματα Qatar MotoGP Official Test 2024</strong></span></p>
</p></div>
</div><!-- .entry-content -->					<footer class=

Related Articles

Όταν η Vagabund έβαλε το χεράκι της σε μια Honda CB450 του 1972

cars

Αφιέρωμα – Νέα μοντέλα Peugeot 2023

cars

Μία Street Adventure φτιαγμένη για την Ελλάδα

cars

Ηλεκτρικά εντουράκια από τη CFMOTO για παιδιά

cars

Σκηνικό… Άγριας Δύσης στα Πατήσια: Άγνωστοι εμβόλισαν μοτοσυκλέτα με διανομέα και τον λήστεψαν

cars

H Yamaha γιορτάζει τα 25 χρόνια της R1 στο Mugello

cars

Νέα Kawasaki Ninja 7 Hybrid: Η πρώτη full υβριδική μοτοσυκλέτα στον κόσμο

cars

Ρεκόρ πωλήσεων για το BMW Group το 2023

cars

HJMOTO HJ500 – Ο κλώνος της ημέρας

cars