CARSNEWS
AUTONEWS

Επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο του ΟΗΕ στη Γάζα – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Τη ζωή του έχασε μέλος του ΟΗΕ στην Λωρίδα της Γάζας μετά από επίθεση που δέχτηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα χθες Δευτέρα.

Πρόκειται για το πρώτο αλλοδαπό μέλος υπηρεσίας του ΟΗΕ που σκοτώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, διευκρίνισε ο Φαρχάν Χακ. Ακόμη ένα μέλος του προσωπικού —της υπηρεσίας ασφαλείας (DSS) του ΟΗΕ— τραυματίστηκε. Ούτε η εθνικότητα, ούτε το φύλο των δυο προσώπων διευκρινίστηκαν.

Το λευκό όχημα στο οποίο επέβαιναν τα μέλη του προσωπικού έφερε σε ευδιάκριτα σημεία τον λογότυπο του ΟΗΕ, τόνισε ο εκπρόσωπος. Κατευθυνόταν σε νοσοκομείο.

Κάπου 200 εργαζόμενοι σε υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών έχουν σκοτωθεί αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου. Ως αυτό τον θάνατο, τα θύματα ήταν όλα Παλαιστίνιοι.

Ο σλοβένος επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνες Λέναρσιτς τόνισε χθες μέσω X ότι «καταδικάζει» την επίθεση εναντίον «ανθρωπιστικής οχηματοπομπής σε αποστολή για να σωθούν ζωές στη Γάζα», εκφράζοντας «συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζομένου που σκοτώθηκε».

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Ο Σταϊκούρας εγκαινίασε τον νέο Σταθμό Φόρτισης Ηλεκτρικών Λεωφορείων του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη

wp_update-GSkibItV

Hyundai i10 N Line. Διαθέσιμο από 14790

cars

Τροχαίο με νεκρό έναν 25χρονο στην Ξάνθη – «Μάχη» για τη ζωή του δίνει 35χρονος

Bury

Citroen. Διευκολύνει την απόκτηση αυτοκινήτου

cars

Πυρκαγιές ζώνουν το Λος Άντζελες – Δεκάδες σπίτια έγιναν στάχτη

cars

Nissan Leaf. Επί μία δεκαετία εξελίσσεται συνεχώς

cars

Για κολύμπι στα απόκοσμα Μαύρα Βόλια στη Χίο

cars

Σαν σήμερα 13 Μαΐου: Πριν 141 χρόνια γεννιέται ο Γεώργιος Παπανικολάου, χάρη στον οποίο έχουν σωθεί εκατοντάδες χιλιάδες ζωές γυναικών

cars

Το Lexus IS 500 F Sport Performance είναι ένα V8 sports sedan για τις Η.Π.Α.

cars