CARSNEWS
AUTONEWS

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, επαινεί την ανταλλαγή κρατουμένων Ρωσίας-Δύσης

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εξέφρασε χθες το βράδυ την ικανοποίησή του για την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και δυτικών χωρών.

«Καλωσορίζω την (…) ανταλλαγή άδικα φυλακισμένων πολιτών συμμαχικών κρατών και ρώσων πολιτικών κρατουμένων», ανέφερε μέσω X ο επικεφαλής του NATO.

I welcome today’s release of wrongfully detained Allied citizens and Russian political prisoners. Close cooperation between #NATO Allies made this achievement possible. The right to peaceful opposition and freedom of the media are vital for any functioning society.

— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) August 1, 2024

«Η στενή συνεργασία μεταξύ συμμάχων στο NATO κατέστησε εφικτό το επίτευγμα αυτό. Το δικαίωμα στην ειρηνική αντιπολίτευση και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης έχουν ζωτική σημασία για κάθε λειτουργική κοινωνία», πρόσθεσε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Η Ρωσία και η Λευκορωσία από τη μια και δυτικά κράτη από την άλλη αντάλλαξαν στο αεροδρόμιο της Άγκυρας —με τη διευκόλυνση της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (MİT)— συνολικά 26 κρατούμενους, υπηκόους δυτικών κρατών κι αντιφρονούντες με πρόσωπα που φέρονταν να επιδίδονταν σε κατασκοπεία και ρώσο υπήκοο που εξέτιε ποινή κάθειρξης στη Γερμανία για τη δολοφονία εξόριστου Τσετσένου στο κέντρο του Βερολίνου το 2019.

πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Hatchback, SUV και sports car από την Alpine.

cars

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου αποκαλύπτει τι θα αγόραζε αν ήταν ευκατάστατη

Bury

Τσίπρας : Δεν μετανιώνω για την απόφαση που πήρα πριν από έναν χρόνο

Νετανιάχου: Σκάνδαλο ιστορικής κλίμακας η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Bury

Νέο Audi Α3 Sportback. Διαθέσιμο από 22430 Ευρώ

cars

Νέο SYM VF125 EURO 5. Δυνατή πρόταση

cars

Μακρόν: Απέναντι στη ρωσική απειλή, η Ευρώπη πρέπει να μεριμνήσει η ίδια για την άμυνά της

Bury

Νεκροί 15 άμαχοι από επίθεση «τρομοκρατών» σε χωριά του Νίγηρα

cars

Ο Ισμαήλ Χανίγια προειδοποιεί για κατάρρευση των συνομιλιών για εκεχειρία εξαιτίας των στρατιωτικών ενεργειών του Ισραήλ

cars