CARSNEWS
AUTONEWS

Ο Γκουτέρες καταδικάζει απερίφραστα τις αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα – «Η φρίκη και ο πόνος πρέπει να σταματήσουν»

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο τις αεροπορικές επιδρομές της 26ης Μαΐου στη Ράφα που έπληξαν σκηνές που φιλοξενούσαν εκτοπισμένους Παλαιστίνιους και είναι συντετριμμένος από τις εικόνες των νεκρών και των τραυματιών, συμπεριλαμβανομένων πολλών μικρών παιδιών. Όπως έχει πει στο παρελθόν, η φρίκη και ο πόνος πρέπει να σταματήσει αμέσως», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες, ο Στεφάν Ντουζαρίκ.

«Ο Γενικός Γραμματέας θρηνεί για τους πάνω από 36.000 Παλαιστίνιους και περίπου 1.500 Ισραηλινούς που σκοτώθηκαν στην αδυσώπητη βία, συμπεριλαμβανομένων των φρικιαστικών τρομοκρατικών ενεργειών που διέπραξε η Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, καθώς και την καταστροφική ισραηλινή επίθεση στη Γάζα. Η ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα επιδεινώνεται τώρα από την ασυνείδητη προοπτική ενός ανθρωπογενούς λιμού», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο Αντόνιο Γκουτέρες επαναλαμβάνει το αίτημά του για άμεση κατάπαυση του πυρός και την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων. Παράλληλα, υπενθυμίζονται οι πρόσφατες εντολές του Διεθνούς Δικαστηρίου, οι οποίες είναι δεσμευτικές και πρέπει να τηρούνται.

Ο κ. Ντουζαρίκ είπε ότι ο Γενικός Γραμματέας κάλεσε τις ισραηλινές αρχές να επιτρέψουν και να διευκολύνουν την ασφαλή παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη και ζήτησε όλα τα σημεία διέλευσης να είναι ανοιχτά σύμφωνα με την απόφαση 2720 (2023) του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις πρέπει να έχουν πλήρη, ταχεία, ασφαλή και απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση για να προσεγγίσουν όλους τους αμάχους που έχουν ανάγκη σε όλη τη Γάζα, σύμφωνα με το ψήφισμα 2712 (2023) του Συμβουλίου Ασφαλείας», σημείωσε.

Ο ΟΗΕ υποστηρίζει ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να εργαστεί γρήγορα για να αποκαταστήσει την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και την ελπίδα για τον πληγέντα πληθυσμό. Αυτό απαιτεί επείγουσες προσπάθειες για την υποστήριξη και την ενίσχυση της νέας παλαιστινιακής κυβέρνησης και των θεσμών της, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας της Παλαιστινιακής Αρχής να αναλάβει εκ νέου τις ευθύνες της στη Γάζα.

«Η καταστροφή και η δυστυχία των τελευταίων επτά μηνών ενίσχυσαν την απόλυτη ανάγκη των Ισραηλινών, των Παλαιστινίων, των κρατών της περιοχής και της ευρύτερης διεθνούς κοινότητας να λάβουν επείγοντα μέτρα που θα επιτρέψουν στα μέρη να συμμετάσχουν εκ νέου στην από καιρό καθυστερημένη πολιτική πορεία για την επίτευξη της λύσης δύο κρατών. Τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν να στηρίζουν όλες αυτές τις προσπάθειες», είπε ο κ. Ντουζαρίκ.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Golf GTI. Αναδρομή στις επτά γενιές του εμβληματικού μοντέλου, πρίν τη παρουσίαση της όγδοης

cars

Τζόκερ 13/05/2024: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 3.300.000 ευρώ

Bury

Η Volkswagen συνεχίζει με το νέο Amarok.

cars

Τηλεφώνημα για βόμβα στον Άρειο Πάγο

cars

Πέθανε ο θρυλικός προπονητής Σέζαρ Λουίς Μενότι – Οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 1978

Bury

Στις 5 Νοεμβρίου το νέο Nissan Navara.

cars

Οι Lotus Elise και Exige αποχωρούν με στιλ.

cars

6 ανοιξιάτικες τσάντες που δεν θα θέλετε να αποχωριστείτε

cars

Νέο Seat Leon e-Hybrid. Το πρώτο plug-in υβριδικό της μάρκας με 204 ίππους

cars