CARSNEWS
WORLD

Ο Jean-Dominique Senard νέος πρόεδρος της Renault

Η Renault διόρισε τον Jean-Dominique Senard ως νέο πρόεδρό της στη διάρκεια του έκτακτου ΔΣ της Πέμπτης, μετά την  παραίτηση του Carlos Ghosn στην οποία ο πρώην ισχυρός άνδρας της Συμμαχίας αναγκάστηκε να προχωρήσει.  Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε να διοριστεί ο Thierry Bollore στη θέση του διευθύνοντας συμβούλου της εταιρείας. 

Οι αλλαγές θεωρείται από πολλούς ότι είναι το πρώτο βήμα για την εξομάλυνση των σχέσων μεταξύ Renault και Nissan, σχέσει που μπήκαν σε φάση έντονης δοκιμασίας αλλά και αμφισβήτησης μετά τη σύλληψη του Ghosn το Νοέμβριο με τις κατηγορίες των οικονομικων ατασθαλιών. Θεωρείται επίσης πως θα αρχίσουν πλαόν συνομιλίες για ένα νέο πλαίσιο στις σχέσεις των δύο εταιρειών. 

«Είναι σημαντικό ότι η Συμμαχία παραμένει εξαιρετικά ισχυρή», δήλωσε ο Senard στους δημοσιογράφους μετά από μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου – αναφέροντας τις αυξανόμενες επενδυτικές απαιτήσεις για τις νέες τεχνολογίες. “Είναι καθήκον μας να προχωρήσουμε μαζί”, είπε. 

Η  Nissan από την πλευρά της εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αλλαγή ηγεσίας στη Renault, για την οποία ο διευθύνων σύμβουλος Hiroto Saikawa είπε πως “τώρα θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία μας”.  

Τεράστιο πακέτο αποζημίωσης

Η Renault δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τις συζητήσεις με τους δικηγόρους του Ghosn σε ό,τι έχει να κάνει με την αποζημίωσή του. Εκτιμάται ότι το συνολικό πακέτο μπορεί να φτάσει τα 25-28 εκατομμύρια ευρώ, επιπλέον της ετήσιας σύνταξής του ύψους 800.000 ευρώ.

Τα παραπάνω ποσά είναι πιθανόν να αποτελέσουν ην αιτία έκρηξης στη Γαλλία, όχι μόνον κυβερνητικής αλλά και κοινωνικής όπως σημειώνουν διεθνείς αναλυτές. Και αυτό διότι όπως επισημαίνουν, δεν μπορεί μια εταιρεία στην οποία το δημόσιο είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος να δίνει τέτοια ποσά την ώρα που το κίνημα των “κίτρινων γιλέκων”  συνεχίζεται απτόητο με τους διαδηλωτές να ζητούν αυξήσεις στις χαμηλές αμοιβές και άρση των κοινωνικών ανισοτήτων. 

Ο Fabien Gache, εκπρόσωπος της Renault CGT, δήλωσε την Πέμπτη ότι η ένωση θα πιέσει την κυβέρνηση να καταψηφίσει το πακέτο κατά την ετήσια συνάντηση των μετόχων της Renault τον Ιούνιο. Η κυβέρνηση από πλευράς της δηλώνει ότι θα αποφασίσει για το ύψος της αποζημίωσης του Ghosn όταν γίνουν σαφείς όλοι οι όροι και οι λετομέρειες της αποχώρησής του που αυτή τη στιγμή η εταιρεία συζητά με τους δικηγόρους του Ghosn. 

Related Articles

Η κυβέρνηση του Μεξικό σε ρόλο Ρομπέν των Δασών.

cars

Kia Rio 1.0T 120 hp DCT GT Line

cars

Η Porsche επιβεβαιώνει τις εισαγγελικές έρευνες στα γραφεία της

cars

Το νέο Land Rover Defender θα κατασκευάζεται στην Σλοβακία

cars

Για παράτυπο λογισμικό σε 60.000 GLK 220 CDI κατηγορείται η Mercedes-Benz

cars

Drive.gr RSS

cars

Έρχεται υβριδικό Honda Civic Type R με πάνω από 400 PS

cars

Chevrolet: Κλείδωμα της χαρτογράφησης για την Corvette C8

cars

Test drive: FIAT 500X 1.3 FireFly DCT

cars