CARSNEWS
AUTONEWS

Πιέζουν τον Τζο Μπάιντεν να επιτρέψει ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα

Κλιμακώνεται η πίεση στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να επιστρέψει στην Ουκρανία, να πλήξει ρωσικά εδάφη με όπλα που της έχουν παραχωρήσει οι δυτικοί συμμαχοί της. Μια σειρά συμμάχων των ΗΠΑ δήλωσαν αυτή την εβδομάδα ανοιχτοί στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο, έπειτα από μήνες ανησυχίας για τυχόν κλιμάκωση.

Η Ρωσία και ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν προειδοποιήσει για «σοβαρές συνέπειες», ιδιαίτερα για τις «μικρές χώρες» της Ευρώπης. Την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε πως η τακτική των ΗΠΑ ακολουθεί το δόγμα «αφομοίωση και προσαρμογή» στις συνεχώς διαφοροποιούμενες συνθήκες στο πεδίο της μάχης. Ο αμερικανός αξιωματούχος βρίσκεται στην Πράγα, την πρωτεύουσα της Τσεχίας για συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά του ο σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, ξεκαθάρισε πως παρά το γεγονός ότι η στήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία έχει εξελιχθεί «αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει περίπτωση για αλλαγή της πολιτικής μας».

Η Ουκρανία προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην επίθεση της Ρωσίας στα ανατολικά της χώρας, την ώρα που το Χάρκοβο έχει δεχθεί σκληρές επιθέσεις.

Η πίεση του Μακρόν

Η δήλωση αυτή του Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ευρώπη, έρχεται μετά από την ευθεία προτροπή του Γάλλου προέδρου Εμάνουελ Μακρόν, να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα που προμηθεύτηκε από τους δυτικούς ώστε να χτυπήσει και ρωσικό έδαφος, αλλά όχι αμάχους.

Ο Γάλλος πρόεδρος για αρκετό καιρό τώρα έχει ταχθεί υπέρ της μεγαλύτερης παρέμβασης της Δύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του ο Όλαφ Σολτς, καγκελάριος της Γερμανίας δείχνει μια αυτοσυγκράτηση στις δηλώσεις του, σε αντίθεση όμως με τον εκπρόσωπος της κυβέρνησης της χώρας, ο οποίος τόνισε πως «οι αμυντικές δράσεις δεν σταματούν στο έδαφος της χώρας που αμύνεται, αλλά μπορούν να περιλαμβάνουν και το έδαφος του επιτιθέμενου. Την περασμένη εβδομάδα, ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ είχε δηλώσει στον Economist ότι η Δύση θα πρέπει να επιτρέψει στην Ουκρανία να αμυνθεί χτυπώντας αεροπορικές βάσεις στη Ρωσία. «Η Ουκρανία έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Αυτό περιλαμβάνει τα πλήγματα στόχων στη ρωσική επικράτεια».

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει χαρακτηρίσει «unfair» το γεγονός πως οι χώρες της Δύσης, επιβάλλουν κανόνες για τη χρήση των όπλων που παραδίδουν, γνωρίζοντας πως η Ουκρανία δεν μπορεί να ρισκάρει την υποστήριξη των συμμάχων της.

Related Articles

Ο καιρός σήμερα 22/3/2024

cars

Jeep Wagoneer & Grand Wagoneer. Στοχεύουν ψηλά.

cars

Λίβανος: 55 νεκροί και 156 τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα την Τρίτη – Νέες εκκενώσεις νότια της Βηρυτού ζητούν οι IDF

deleted-w9i2FI7l

Ηλέκτρα – Spoiler: Ο Νικόλας επιχειρεί να βάλει τέλος στη ζωή του

cars

Ρωσία: Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Καμτσάτκα

wp_update-GSkibItV

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση συμμορίας που είχε κάνει 19 διαρρήξεις – Πώς συνελήφθησαν οι σκληροί κακοποιοί

wp_update-GSkibItV

Τζόκερ 01/10/2024: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 1.000.000 ευρώ

Το σχέδιο της Γερμανίας για στρατό 460.000 ενεργών και εφέδρων – «Τον Πούτιν δεν τον ενδιαφέρει μόνο η Ουκρανία»

cars

Σαρώνει το οργανωμένο έγκλημα στο Λονδίνο – 9χρονη χαροπαλεύει από αδέσποτη σφαίρα

Bury