CARSNEWS
MARKET

Το Infiniti QX Inspiration concept έρχεται από το μέλλον

Το Infiniti QX Inspiration είναι ένα μεσαίου μεγέθους πρωτότυπο SUV, που αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα της μάρκας.  Για την Infiniti (η πολυτελής θυγατρική μάρκα της Nissan) η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το φυσικό επόμενο βήμα, έχοντας δείξει καινοτομίες τόσο σε τεχνολογία όσο και σε κινητήρια σύνολα. Αυτή η σχεδιαστική μελέτη δίνει μια γεύση από το πλάνο της μάρκας για τη διάθεση μια σειράς ηλεκτροκίνητων οχημάτων υψηλών επιδόσεων, που υπόσχονται συναρπαστική οδήγηση και αυτοπεποίθηση στην εμβέλεια. Η μελλοντική γκάμα της μάρκας θα αποτελείται από μια σειρά ηλεκτροκίνητων e-Power και υψηλής απόδοσης υβριδικών οχημάτων.

Το QX Inspiration concept, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το σχεδιασμό για την Infiniti, που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία και με μια σχεδιαστική γλώσσα που αναδεικνύει τη δύναμη και τον χαρακτήρα των ηλεκτροκινητήρων. Το νέο πρωτότυπο θέτει ένα άμεσο προηγούμενο για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής της εταιρείας, απεικονίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι νέες αρχιτεκτονικές και τεχνολογίες επηρεάζουν το σύγχρονο σχεδιασμό της. Επίσης, βασίζεται στην ιαπωνική χωροταξική αντίληψη του «Ma», αποδεικνύοντας πως οι ανοιχτοί χώροι μεταξύ των γραμμών δημιουργούν ένταση και προσδοκίες.

Χωρίς την ανάγκη για μια μεγάλη μπροστινή γρίλια για την ψύξη ενός κινητήρα, το QX Inspiration concept διατηρεί παρόλα αυτά εκείνα τα σχήματα που θα υπήρχαν για την εισαγωγή του αέρα. Οι λεπτές επιφάνειες που αντικαθιστούν τη γρίλια,  διαθέτουν ένα φωτισμένο λογότυπο της μάρκας, περικλειόμενο από κανάλια που εκτρέπουν αέρα πάνω και γύρω από το σώμα του αμαξώματος. Μια πιο προσεκτική ματιά στις λωρίδες των λεπτών προβολέων αποκαλύπτει σχέδια, χαραγμένα με λέιζερ, με μια ιδιαίτερη τεχνική που «αντηχεί» σε όλο το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου.

Το συγκεκριμένο μοτίβο αποτυπώνεται και στη λεπτή λωρίδα φωτισμού, σε σχήμα πτερυγίου, που εκτείνεται στην πίσω πόρτα, προσθέτοντας μια καθαρή σχεδιαστική γραμμή στην πίσω πλευρά του αυτοκινήτου. Τοποθετημένοι εντός θόλων επενδεδυμένων με αντίθετου χρωματισμού (σε σχέση με το αμάξωμα) μαύρο προστατευτικό υλικό, φιλοξενούνται οι τροχοί 22 ιντσών που έχουν παρόμοιο αεροδυναμικό σχεδιασμό με το υπόλοιπο αμάξωμα, για την εκτροπή του αέρα κατά μήκος των πλευρών του αυτοκινήτου.

Tο ιαπωνικό DNA χαρακτηρίζει και το χειροποίητο εσωτερικό του QX Inspiration, που είναι φτιαγμένο με παραδοσιακές τεχνικές και με επιλογή υλικών εμπνευσμένων από την ιαπωνική αισθητική. Η ανάπτυξη νέων πλατφορμών ηλεκτροκίνητων οχημάτων επιτρέπει τη δημιουργία ευρύχωρων εσωτερικών χώρων, με επηρεασμό από την «omotenashi», την Ιαπωνική προσέγγιση της φιλοξενίας. Η καμπίνα ενσωματώνει τεχνολογίες που διαμορφώνουν ένα φιλόξενο περιβάλλον, υποστηρίζοντας τον οδηγό και συνδέοντας τους επιβαίνοντες με τον υπόλοιπο κόσμο.

Related Articles

Αλλάζει ο τρόπος φορολόγησης των παροχών σε είδος με τη μορφή του εταιρικού οχήματος

cars

Πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για αναβάθμιση των συγκοινωνιών και ενίσχυση της οδικής ασφάλειας

cars

Έλεγχος και πιθανή αντικατάσταση του αερόσακου συνοδηγού σε Toyota Yaris

cars

Πρωτάθλημα Formula E: Πέντε λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να το παρακολουθήσουμε

cars

Οδηγούμε στην Ελλάδα το Kia XCeed 1.0T

cars

Συνεχίζεται η «άνοιξη» των αγώνων ταχύτητας

cars

Πολλές καινοτομίες στους έξι αγώνες του Dirt Games 2019

cars

Πτώση 9% στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ιταλία λόγω

cars

Πώς το Όσλο ελαχιστοποίησε τα τροχαία ατυχήματα

cars