CARSNEWS
AUTONEWS

Τσαντ: Νεκροί 14 μαθητές και ο δάσκαλος τους από τις σφοδρές βροχές στην περιοχή Ουαντέ

Δεκατέσσερις μαθητές ενός ιεροδιδασκαλείου και ο δάσκαλός τους έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της Πέμπτης, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν την επαρχία Ουαντέ, στο ανατολικό Τσαντ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού.

«Τη νύχτα της 4ης προς την 5η Σεπτεμβρίου, καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν την επαρχία Ουαντέ (…) ένας κεραυνός έπεσε σε ένα σχολείο, προκαλώντας τον θάνατο 15 ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων», ανέφερε η πηγή αυτή.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, από τις βροχές κατέρρευσε ένα σπίτι όπου ζούσαν τα παιδιά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 μαθητές και ο δάσκαλός τους.

Dans la région du ouaddaï, 15 élèves d’une école coranique et leur enseignant sont morts suite à l’effondrement de leur maison. Mes sincères condoléances aux familles de ces élèves. Aucun message de condoléance du gouvernement. C kw ce pays là en vrai 🥲 pic.twitter.com/P7Zifsx3q1

— YOUNOUS ALI YACOUB (@AliYounous14) September 5, 2024

Στα μέσα Αυγούστου, τουλάχιστον 54 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις πλημμύρες στην επαρχία Τιμπέστι, στο βόρειο Τσαντ. Ο ΟΗΕ προειδοποίησε την Τρίτη για τις βροχές και τις πλημμύρες στην περιοχή, σημειώνοντας ότι το Τσαντ είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, καθώς μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουν υποστεί τις συνέπειες αυτών των ακραίων φαινομένων περισσότεροι από 246.000 άνθρωποι.

Ο ΟΗΕ ζήτησε επίσης να αναληφθεί αμέσως δράση και να επενδυθούν επαρκείς πόροι για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Ανάλυση Associated Press: «Η Γαλλία σε αχαρτογράφητα νερά μετά τη νίκη Μελανσόν – Γρίφος η επόμενη κυβέρνηση

Bury

Η χρεοκοπία της FTI Touristik δεν τραυμάτισε την αγορά, αλλά επανέφερε τον φόβο – Οι κινήσεις για την επόμενη μέρα

cars

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πήγε στο ξενοδοχείο της Εθνικής μπάσκετ: Αγκαλιές και ευχές για τον προημιτελικό με τη Γερμανία

cars

EKO Ducati Tour. Ολοκληρώθηκε

cars

Η Hertz πουλάει ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς η ζήτηση για τα οχήματα εσωτερικής καύσης παραμένει ισχυρή

cars

Σε 24 ώρες ξέσπασαν 45 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

wp_update-GSkibItV

Γιγαντιαία μπαλόνια, το νέο «υπερόπλο» για την πρόληψη πυρκαγιών – Σε τι διαφέρουν από drones και δορυφόρους

Σαν σήμερα 30 Ιουνίου: Μια μυστηριώδης έκρηξη μεγατόνων στη Σιβηρία αφήνει αναπάντητα ερωτήματα από το 1908 μέχρι σήμερα

Bury

Ο πρόεδρος Σίσι προειδοποίησε τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ για τον κίνδυνο να ξεσπάσει μεγάλη σύγκρουση στον Λίβανο

Bury