CARSNEWS
AUTONEWS

Χρονιά ρεκόρ για την Μοτοδυναμική

Με ισχυρή ανάπτυξη σε όλα τα μεγέθη έκλεισε το 2022 για την Μοτοδυναμική. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις ανήλθαν στα 132 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 39,4% σε σύγκριση με το 2021. Τα κέρδη προ φόρων,τόκων & αποσβέσεων (Ebitda) ανήλθαν σε 25,2 εκ. ευρώ αυξημένα κατά 78%, και τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν στα 14,2 εκ. υπερδιπλάσια από αυτά του 2021. Ως εκ τούτου, το Δ.Σ. θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση διανομή μερίσματος στους μετόχους 0,09 ευρώ/μετοχή έναντι 0,04 ευρώτην περυσινή χρονιά.

Οι πωλήσεις δικύκλων & προϊόντων θάλασσας (Yamaha), παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, ανήλθαν στα 62 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 19,3%.Οι πωλήσεις αυτοκινήτων (Porsche) ανήλθαν στα 26,8 εκ. ευρώ με αύξηση 37,9%.

Η δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων (Sixt) συνέχισε την εντυπωσιακή ανάκαμψη μετά τους περιορισμούς της πανδημίας, με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 43,4εκ. ευρώ , αυξημένες κατά 85,2% σε σύγκριση με το 2021.

Κατά το 2022, το μακροπρόθεσμο ενεργητικό του Ομίλου ανήλθε στα 54,3 εκ. ευρώ (εξαιρώντας την επίδραση του ΔΠΧΑ 16) παρουσιάζοντας αύξηση 30,7% έναντι του 2021. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στις επενδύσεις σε στόλο προς ενοικίαση (Sixt).

Οι θετικές λειτουργικές χρηματοροές του Ομίλου συνέβαλαν στη χρηματοδότηση του νέου στόλου της Sixt, με το υπόλοιπο μέρος της επένδυσης να προέρχεται από δανεισμό. Έτσι ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου, ανήλθε στα 19 εκ. ευρώ, αυξημένος κατά 8,7 εκ. ευρώ σε σύγκριση με το 2021.

Related Articles

Kymco People S 125i/200i E5 – ΜΥ2021. Στιλάτα

cars

Απομακρύνθηκαν οι στρατιωτικές δυνάμεις από το προεδρικό μέγαρο στη Βολιβία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

Άννα Διαμαντοπούλου: Το όραμα μου για το «Μεγάλο και Κυβερνών ΠΑΣΟΚ» απαιτεί την ενότητα όλων

Bury

Seat. Με νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που διευκολύνει

cars

Μπλίνκεν: Έκκληση σε Ισραήλ και Χαμάς για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Γιώργος Κοψιδάς: Όταν σταματάει το ζευγάρι να κάνει καλό σεξ, μπορεί να το ψάξει άλλου

cars

Η BMW X4 M απέναντι στην Cayenne Coupe Turbo, την G63 AMG και ένα… Bowler Bulldog!

cars

Διπλή απόβαση σε παραλίες και τουριστικούς προορισμούς από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

Bury

Νέο Mini Countryman: Μεγαλύτερο, με πλήρη γκάμα θερμικών και ηλεκτρικών κινητήρων

cars