CARSNEWS
F1 & RACES

Αλόνσο: «Όταν αποχώρησα από την F1 το 2018, οι υπόλοιποι οδηγοί ήμασταν “ηθοποιοί” σε ταινία της Mercedes»

O Ισπανός οδηγός θέλησε να ρίξει αλλού την ευθύνη για το ότι έμεινε μερικά χρόνια μακριά από τη Formula 1.

Το 2018 ο Φερνάντο Αλόνσο σόκαρε τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού όταν ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από τη Formula 1 για να αγωνιστεί σε άλλες μορφές αγώνων. Ο Ισπανός οδηγός προερχόταν από τρεις σεζόν στις οποίες το μονοθέσιο της McLaren δεν ήταν ανταγωνιστικό, ενώ ο κινητήρας της Honda ήταν σημαντικά κατώτερος έναντι του ανταγωνισμού και παράλληλα αναξιόπιστος.

Η McLaren αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με τους Ιάπωνες και το 2018 είχε κινητήρες της Renault. Ωστόσο το μονοθέσιό της δεν ήταν όσο ανταγωνιστικό ήθελε ο Αλόνσο, ο οποίος αποχώρησε για να αγωνιστεί με την Toyota στο WEC και στο Ράλλυ Ντακάρ.

Για τον Αλόνσο πάντως, η αποχώρησή του από τη Formula 1 οφείλεται αποκλειστικά στη Mercedes: «Το 2018 όταν σταμάτησα, ένιωσα πως το σπορ ήταν πολύ προβλέψιμο. Η κυριαρχία της Mercedes ήταν τόσο μεγάλη που το βρήκα πολύ δύσκολο να απολαμβάνω να είμαι μέρος του grid. Ήμασταν ηθοποιοί σε μία ταινία της Mercedes και δεν είχαμε τη δυνατότητα να παλέψουμε σε κανένα σημείο».

To παράδοξο με τις δηλώσεις του Αλόνσο είναι πως τόσο το 2017 όσο και το 2018 είχαμε στη Formula 1 εκπληκτικές μονομαχίες για τους τίτλους ανάμεσα στις Mercedes και Ferrari.

Κατά τη διάρκεια της απουσίας του από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, ο Ισπανός γνώρισε μεγάλες επιτυχίες. Αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο WEC, ενώ κέρδισε επίσης τις 24 Ώρες της Ντεϊτόνα, έναν εκ των μεγαλύτερων αγώνων αντοχής του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Στάθη Κοκκορόγιαννη και Κώστα Μπιτσικώκο να μιλούν για το πώς ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε στη Μ. Βρετανία και επέστρεψε στις νίκες στη Formula 1.

Φωτογραφίες: Aston Martin media

Related Articles

Ο Αλόνσο προειδοποιεί: «Η Red Bull δεν θα επαναλάβει την εμφάνιση της Σιγκαπούρης»

cars

F1 GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος και στο FP3 ο Verstappen!

cars

Honda has a problem to fix for its 2026 F1 engine project

cars

Το τρελό μοντέλο της αναγεννημένης Bizzarini

cars

Ex-F1 US GP city host eyeing Formula E race

cars

GP Μεξικού: Ξεσήκωσε το κοινό ο Perez στο FP3 (vids)

cars

Η Mercedes F1 θα αποκαλύψει την W15 με… ρομαντική διάθεση

cars

F1 2024 calendar and race reports: What time the next grand prix starts and what happened in the previous rounds

cars

Leclerc set for new Ferrari F1 race engineer as Xavi Marcos moves role

Bury