CARSNEWS
AUTONEWS

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη βόρεια Καλιφόρνια – Χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Μια μεγάλη δασική πυρκαγιά στη βόρεια Καλιφόρνια μαίνεται ανεξέλεγκτη, αναγκάζοντας χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η φωτιά έχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής γης κοντά στο Όροβιλ, οδηγώντας τις αρχές να εκδώσουν εντολές εκκένωσης για περίπου 13.000 ανθρώπους.

Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται λίγες δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το Πάρανταϊς, περιοχή που επλήγη το 2018 από τη φονικότερη πυρκαγιά στα χρονικά της Καλιφόρνιας, με τον επίσημο απολογισμό τότε να ανέρχεται σε 85 νεκρούς.

🚨🇺🇸 CA GOV. ISSUES STATE OF EMERGENCY DUE TO THOMPSON FIRE

California’s governor declared a state of emergency due to the Thompson Fire near Oroville, which has burned over 3,568 acres with no containment.

About 28,000 people are under mandatory evacuation orders.

Key… pic.twitter.com/rAPD58cm7l

— Mario Nawfal (@MarioNawfal) July 3, 2024

Περίπου 400 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, με τη συνδρομή αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Λόγω της ξηρασίας, η βλάστηση μετατρέπεται σε καύσιμο για τις φλόγες, οι οποίες εξαπλώνονται ταχύτατα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι, εξήγησε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην κομητεία Μπιουτ, ο Γκάρετ Σόλουντ.

California wildfires rage, residents forced to evacuate

Authorities in Northern California have ordered thousands of people to evacuate as the Thompson and Toll fires have burned more than 3,000 acres of land.

The Thompson Fire, which started Tuesday morning and is under… pic.twitter.com/SPMEkVoGCl

— 🇺🇸🇺🇸🇺🇸Lili (@ezoaedourd) July 4, 2024

Από την πλευρά του, ο σερίφης Κόρι Χόνι κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα πυροτεχνήματα με τα οποία είθισται να εορτάζεται η 4η Ιουλίου (σ.σ. Ημέρα της Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ): «Το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε είναι κάποιος που αγόρασε πυροτεχνήματα να κάνει κάτι ηλίθιο. Μην είστε ανόητοι!».

🚨🇺🇸BREAKING: THOMPSON FIRE IN NORTHERN CALIFORNIA GROWS TO 2000 ACRES AND PROMPTS EVACUATIONS OF 13,000+ HOMES 🔥🚨

OROVILLE, Calif. (AP) — Firefighters lined roads to keep flames from reaching homes as helicopters dropped water on a growing wildfire Wednesday in Northern… pic.twitter.com/Tb4esKq8rh

— The News You Dont See (@Crazynews4real) July 3, 2024

Όλα αυτά ενώ κύμα καύσωνα σαρώνει την ευρύτερη περιοχή, με τον υδράργυρο να προβλέπεται ότι θα σκαρφαλώσει στους 46 βαθμούς Κελσίου τα επόμενα 24ωρα. «Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση ενόψει κύματος καύσωνα, ενδεχομένως παρατεταμένου, ιστορικού και δυνητικά θανατηφόρου», προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Voge Motorcycles. Ήρθε και στην Ελλάδα!

cars

Κεραμέως: Μέχρι σήμερα έχουν ψηφίσει 65.000 άτομα με επιστολική ψήφο

cars

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ επιστρέφει στη μικρή οθόνη με το κατασκοπευτικό θρίλερ «Τhe Agency»

wp_update-GSkibItV

Η Κύπρος δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης στην Μέση Ανατολή, δηλώνει ο Κύπριος ΥΠΕΞ

Bury

Ο Γκουτέρες κατηγορεί το Ισραήλ για παραπληροφόρηση γι αυτόν και ο ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ τον καλεί να παραιτηθεί

Bury

«Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, με το που την είδα, μου άρεσε», έλεγε ο Απόστολος Λύτρας για τη σύζυγό του πριν τον ξυλοδαρμό

Η McLaren Elva είναι ένα συγκλονιστικό roadster 815 ίππων!

cars

Σπάνια επίσκεψη Πούτιν στη Βόρεια Κορέα μετά από 24 χρόνια – Η αγκαλιά με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τα χαμόγελα

Bury

Continental. Εξελίσει κάμερες που αυξάνουν την οδηγική ασφάλεια και την άνεση

cars