Αντονέλι: Ακόμη πιο κοντά στον τίτλο μετά τη νίκη και στη Μαδρίτη (pics)

Published:

Ο Κίμι Αντονέλι της Mercedes ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τη θέση του στη μάχη για τον τίτλο της Formula 1, κερδίζοντας την Κυριακή (13/9) το Grand Prix της Μαδρίτης και περιορίζοντας τα περιθώρια αντίδρασης των αντιπάλων του.

Ο 20χρονος Ιταλός πέτυχε την όγδοη νίκη του στη φετινή σεζόν. Μετά από 14 αγώνες, το προβάδισμά του στην κορυφή της βαθμολογίας αυξήθηκε στους 81 βαθμούς, φέρνοντάς τον ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Μαξ Φερστάπεν ακολούθησε στη δεύτερη θέση, με τον Λάντο Νόρις να συμπληρώνει το βάθρο. Τέταρτος τερμάτισε ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari και πέμπτος ο Τζορτζ Ράσελ. Στην έκτη θέση βρέθηκε ο Λίαμ Λόσον, στην έβδομη ο Φράνκο Κολαπίντο και στην όγδοη ο Όσκαρ Πιάστρι. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Άρβιντ Λίντμπλαντ και ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, στην ένατη και τη δέκατη θέση αντίστοιχα.

Στις αναρτήσεις της στις 13 Σεπτεμβρίου 2026, η Formula 1 (@F1) ανέδειξε τον Αντονέλι ως τον πρώτο νικητή αγώνα F1 στο MADRING και παρουσίασε τους οδηγούς που βαθμολογήθηκαν στον 14ο αγώνα, με τον Ιταλό μπροστά από τους Φερστάπεν και Νόρις.

Βαθμολογία οδηγών

Κίμι Αντονέλι – 292

Τζορτζ Ράσελ – 211

Λιούις Χάμιλτον – 191

Λάντο Νόρις – 186

Σαρλ Λεκλέρ – 167

Μαξ Φερστάπεν – 145

Όσκαρ Πιάστρι – 120

Ιζάκ Χάτζαρ – 71

Λίαμ Λόσον – 59

Πιέρ Γκασλί – 41

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes – 503

Ferrari – 358

McLaren – 306

Red Bull Racing – 230

RB – 77

Alpine – 68

Haas – 21

Audi – 17

Williams – 11

Aston Martin – 3

Cadillac – 0

Το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων της Formula 1

GP Αζερμπαϊτζάν (Μπακού): 24-26 Σεπτεμβρίου. Ώρα έναρξης: 15:00 (Σάββατο).

GP Μπαχρέιν (Μαλαισία / Σεπάνγκ): 2-4 Οκτωβρίου. Ώρα έναρξης: 10:00.

GP Σιγκαπούρης (Μαρίνα Μπέι): 9-11 Οκτωβρίου. Ώρα έναρξης: 15:00. Περιλαμβάνει Αγώνα Σπριντ.

READ MORE

Find us on X

Related articles

Latest articles