CARSNEWS
AUTONEWS

Απαγορεύεται να βάφουμε τη ρίζα των μαλλιών τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης; Σας αποκαλύπτουμε τη γυμνή αλήθεια

Η πλειοψηφία των γυναικών που βάφει τα μαλλιά της, όταν μένει έγκυος, παύει να επισκέπτεται το κομμωτήριο και συνήθως αυτό είναι και το πρώτο σημάδι που μαρτυρά την εγκυμοσύνη της. Αυτό συμβαίνει γιατί κυκλοφορεί ευρύτατα η άποψη πως τα χημικά που περιλαμβάνει η βαφή και ακουμπούν στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να βλάψουν το έμβρυο.

Μάλιστα, εκτός από τη βαφή των μαλλιών, επικρατεί και η ίδια άποψη για το βάψιμο των νυχιών. Έτσι, βλέπουμε πολύ συχνά γυναίκες που καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μένουν με άβαφα μαλλιά και άβαφα νύχια από το φόβο μήπως οι χρωστικές επηρεάσουν αρνητικά το μωρό τους. Ανταποκρίνεται ωστόσο αυτή η επικρατούσα άποψη στην πραγματικότητα;

Τόσα χρόνια, τόσες γυναίκες που θυσίαζαν την προσωπική τους περιποίηση για να μην βλάψουν το μωρό τους, πράγματι θα το έβλαπταν αν συνέχιζαν να βάφουν τη ρίζα τους; Την απάντηση δίνει ο πλέον ειδικός, ο δερματολόγος Steven Mark Burnett, της American Academy of Dermatology:

Η απάντησή του είναι πως η μικροποσότητα των χημικών που εισέρχεται μέσα στο δέρμα είναι τόσο αμελητέα που ναι, μια γυναίκα μπορεί να βάψει τα μαλλιά της όσο είναι έγκυος και οι μόνιμες και ημιμόνιμες βαφές είναι απολύτως ασφαλείς για το μωρό, αφού δεν περιέχουν τοξίνες ή χημικά που μπορούν να φτάσουν σε αυτό και να το βλάψουν.

Ο ειδικός μίλησε, από εκεί και πέρα όμως, είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε μέλλουσας μητέρας να επιβεβαιώσει την πληροφορία ρωτώντας τον δικό της γιατρό και να πράξει ανάλογα με το πώς αισθάνεται καλύτερα για εκείνη και το μωρό της.

Related Articles

Το Toyota Hilux GR Sport έρχεται τον Οκτώβριο.

cars

Dacia Spring Electric. Πολύ ενδιαφέρουσα η πρώτη ηλεκτρική πρόταση της

cars

Γράφτηκε ιστορία στο Σλοβακία – Αυστρία: Μπήκε γκολ στο 6ο δευτερόλεπτο του αγώνα

cars

3 στοιχεία του signature beauty look της Amy Winehouse που θα σας μεταμορφώσουν σε grunge pin up girl

Bury

Ford Explorer: Με πλούσιο εξοπλισμό, πρακτικότητα, άπλετους χώρους και έξυπνες λύσεις αποθήκευσης

cars

Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός 3-0: Νίκη-ανάσα με 3άρα

cars

Έμεινε μερικώς παράλυτη από ενέσεις μπότοξ και κόντεψε να πεθάνει από το σάλιο της

cars

Η Χάιντι Κλουμ πόζαρε με μαύρο, μίνι φόρεμα από το Παρίσι

wp_update-GSkibItV

Άνω κάτω ο Παναθηναϊκός με… Χεζόνια – Διώχνει παίκτη ο Αταμάν, τον θέλει ο Ολυμπιακός

cars