CARSNEWS
MOTONEWS

Αυτή είναι η μοτοσικλέτα που οδήγησε ο Τομ Κρουζ στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων

ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

AP Photo/Ashley Landis
Tom Cruise rides a motorbike with the Olympic flag attached past athletes during the 2024 Summer Olympics closing ceremony at the Stade de France, Sunday, Aug. 11, 2024, in Saint-Denis, France. AP PHOTO/ASHLEY LANDIS

Δεν θα μπορούσε παρά να ήταν μια Harley-Davidson η μοτοσικλέτα που οδήγησε ο αστέρας των “Επικίνδυνων Αποστολών” μέσα στο Stade de France, παραλαμβάνοντας χθες (11/8) το βράδυ τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων για λογαριασμό των ΗΠΑ και της πόλης του Λος Άντζελες ενόψει του 2028.

Στη φαντασμαγορική τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ο 62χρονος υπεραστέρας του Χόλιγουντ έκλεψε την παράσταση όταν κατέβηκε με σχοινιά από την οροφή του Σταδίου για να παραλάβει τη σημαία των Αγώνων.

Στη συνέχεια ανέβηκε σε μια μοτοσικλέτα -όπως έκανε σε τόσες και τόσες σκηνές στη σειρά ταινιών “Επικίνδυνη Αποστολή” (Mission Impossible)- και αποχώρησε από το Stade de France, ξεκινώντας το ταξίδι της σημαίας για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και την πόλη της Καλιφόρνιας.

Όμως, ποια μοτοσικλέτα επιλέχθηκε για το σκοπό αυτόν; Δεν θα μπορούσε παρά να ήταν μια Harley-Davidson, της εταιρείας που έχει συνδέσει πολλές από τις εμβληματικές της μοτοσικλέτες με τον αμερικανικό ψυχισμό στους απέραντους διαπολιτειακούς αυτοκινητόδρομους.

HARLEY-DAVIDSON
LiveWire S2 Del Mar HARLEY-DAVIDSON

Για την ακρίβεια, ήταν μια μοτοσικλέτα της εταιρείας LiveWire,η οποία είναι το παρακλάδι αμιγώς ηλεκτρικών μοτοσικλετών της Harley-Davidson. Πρόκειται για τη LiveWire S2 Del Mar, η οποία είναι μεν εμπνευσμένη από τις αγωνιστικές των flat-tracks αλλά κινείται αποκλειστικά από την ηλεκτρική ενέργεια που της παρέχει η μπαταρία των 10,5 kWh.

Η ισχύς της φτάνει τους 84 ίππους και τα 263 Nm ροπής. Αυτό σημαίνει ότι η εκρηκτική S2 Del Mar μπορεί -έχοντας βάρος χαμηλότερο των 200 κιλών- από στάση να φτάσει τα 100 km/h σε μόλις 3,0 δευτερόλεπτα.

Για λόγους εξοικονόμησης της ενέργειας η τελική της ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 165 km/h, ενώ με τη μέση της κατανάλωση η αυτονομία με κάθε πλήρη φόρτιση της μπαταρίας κυμαίνεται στα 140 χιλιόμετρα. Η φόρτιση διαρκεί 1 ώρα και 18 λεπτά με wallbox ή περίπου 6 ώρες σε οικιακή πρίζα.

HARLEY-DAVIDSON
LiveWire S2 Del Mar HARLEY-DAVIDSON

Για τον έλεγχο όλης αυτής της ισχύος, η LiveWire έχει εφοδιάσει την S2 Del Mar με φρένα της Brembo στους τροχούς των 19 ιντσών, με cornering ABS και cornering traction control (που ελέγχονται από την κεντρική ηλεκτρονική IMU 6 αξόνων) καιμε πλήρως ρυθμιζόμενο μπροστινό πιρούνι της Showa πάνω στο καινοτομικό πλαίσιο Arrow.

Αν αναρωτιέστε για την τιμή της, η ηλεκτρική LiveWire S2 Del Mar κυμαίνεται στις 20.000 ευρώ.

Related Articles

Ιταλία: Εγκρίθηκαν οι ασφαλείς για μοτοσυκλετιστές μπαριέρες

cars

Το φάνταξαν και φέτος

cars

Ευρώπη: Με δίπλωμα αυτοκινήτου επιτρέπει την οδήγηση μοτοσυκλέτας 125κ

cars

Μοτοσυκλέτα Ταχείας Ανταπόκρισης και στο ΕΚΑΒ Χανίων

cars

Τραγωδία στο Παλαιό Φάληρο: Μοτοσυκλέτα παρέσυρε και σκότωσε πεζό

Βιντεοσκοπούσε τον εαυτό του να κάνει παραβάσεις ώσπου… τον έπιασαν

cars

MotoGP 2023, Sepang Test – «Προειδοποιητικές βολές» από Marc Marquez στο HRC

cars

Honda: Αυτόματο σύστημα για να στρίβεις καλύτερα

cars

BMW: Εγκαίνια εργοστασίου παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά

cars