CARSNEWS
AUTONEWS

Βραζιλία: 61 τελικά οι νεκροί από την συντριβή του αεροπλάνου, βρέθηκε το μαύρο κουτί

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Βραζιλία.

Η Voepass Linhas Aéreas αναθεώρησε τον αριθμό των νεκρών σε 61 άτομα από την αεροπορική συντριβή, σύμφωνα με νέα δήλωση της αεροπορικής εταιρείας.

Ο αριθμός των νεκρών αναπροσαρμόστηκε σε 57 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος.

Αρχικά, η Voepass είχε δηλώσει ότι η πτήση μετέφερε 58 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος τη στιγμή της συντριβής, σύμφωνα με προηγούμενη δήλωση της αεροπορικής εταιρείας.

Δεν υπάρχει κανένας διασωθέντας από την μοιραία πτήση.

Εντοπίστηκε το μαύρο κουτί

Οι αρχές μετά από έρευνες ανέσυραν το μαύρο κουτί του αεροπλάνου στον τόπο της συντριβής στη Βραζιλία, σύμφωνα με τον Γκιγιέρμι Ντερίτε, Γενικό Γραμματέα Ασφαλείας του Σάο Πάολο.

Το μαύρο κουτί περιέχει κρίσιμα δεδομένα που θα βοηθήσουν τους ερευνητές να κατανοήσουν τι προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους.

Μια ιατρική ομάδα βρίσκεται επί τόπου και εργάζεται για την ταυτοποίηση των θυμάτων, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, αλλά πολλά από τα υπολείμματα των θυμάτων είναι πολύ καμένα για οπτική ταυτοποίηση.

Κατάλληλο για πτήση το αεροπλάνο

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βραζιλίας ανέφερε σε δήλωση την Παρασκευή ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη και το πλήρωμά του ήταν κατάλληλα για πτήση.

Το αεροσκάφος που χειριζόταν η Voepass και συνετρίβη κοντά στην πόλη Βινχέδο ήταν «ένα ATR-72, κατασκευασμένο το 2010 και σε καλή λειτουργική κατάσταση, με έγκυρα πιστοποιητικά καταχώρησης και αξιοπλοΐας», ανέφερε η δήλωση.

🇧🇷GRAPHIC CONTENT WARNING

Tragically, there are no chances of survivors from the plane crash in Vinhedo, SP. The aircraft, operated by VOEPASS, was en route from Cascavel to Guarulhos when it went down near the Viracopos airport.

My thoughts are with the victims and their… pic.twitter.com/afcDXirssB

— Dr. Simon Goddek (@goddeketal) August 9, 2024

«Η πτήση είχε τέσσερα μέλη πληρώματος τη στιγμή του ατυχήματος και όλα ήταν επαρκώς αδειοδοτημένα και είχαν έγκυρα προσόντα», ανέφερε η δήλωση.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα συνεχίσει «να παρακολουθεί την παροχή βοήθειας στα θύματα και τις οικογένειές τους από την εταιρεία. Επιπλέον, η Υπηρεσία συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις των ερευνών».

Τεράστια καταστροφή

Οι εναέριες εικόνες από την αεροπορική συντριβή σε γειτονιά της Βραζιλίας αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής, καθώς οι αρχές εργάζονται για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

🚨🇧🇷BREAKING: PLANE CRASH IN SAU PAULO BRAZIL THIS MORNING CLAIMS LIVES OF 68 PASSENGERS🚨

An ATR 72 crashed in Vinhedo, São Paulo, today hitting houses.

The plane, registered PS-VPB, belonged to Voepass and operated flight 2Z-2283 from Cascavel to Guarulhos

More info👇🏻… pic.twitter.com/yUfNpCg8mR

— The News You Dont See (@Crazynews4real) August 9, 2024

Το βίντεο δείχνει τα συντρίμμια πολύ κοντά σε ένα σπίτι στο Βινχέδο — μια κατοικημένη περιοχή στη δυτική πλευρά του Σάο Πάολο.

Δεδομένα παρακολούθησης πτήσεων από το Flightradar24 δείχνουν ότι το αεροσκάφος έπεσε περίπου 17.000 πόδια μέσα σε μόλις ένα λεπτό. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι το αεροπλάνο έπεσε στη στέγη ενός σπιτιού που ανήκε σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.

Στις εναέριες εικόνες φαίνεται η μύτη του αεροσκάφους και τα παράθυρα του πιλοτηρίου. Πίσω από αυτό, καμένα κομμάτια του αεροπλάνου σκορπίζονται στο έδαφος, ενώ η ουρά του φαίνεται σε μερικά δέντρα.

A Voepass Flight 2283, a large passenger plane, has crashed in Vinhedo, Brazil. Initial reports indicate that the aircraft was on a route from Cascavel (PR) to Guarulhos (SP). More details are expected as the situation unfolds. | @FailureUltra pic.twitter.com/ahBgdXBEJT

— Faytuks Network (@FaytuksNetwork) August 9, 2024

Άλλες εικόνες δείχνουν τους πρώτους ανταποκριτές να έχουν σχηματίσει ουρά κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στον τόπο της συντριβής.

Ενημερώνονται οι συγγενείς

Το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας Voepass στο αεροδρόμιο του Γκουαρουλούς ανέφερε στην Associated Press ότι η εταιρεία εργάζεται για να ειδοποιήσει τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων.

Είπαν ότι τους παρέχουν υποστήριξη σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο στο αεροδρόμιο.

Γλύτωσε στο παρά πέντε

Ορισμένοι επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβαστούν στην πτήση αλλά την έχασαν, είναι ανακουφισμένοι που δεν κατάφεραν να ανεβουν στο αεροπλάνο..

Ένας άνδρας, ο Αντριάνο Ασίς, δήλωσε ότι όταν έφτασε στο αεροδρόμιο του Κασκαβέλ, υπήρξε έλλειψη πληροφόρησης για την αναχώρηση και δεν υπήρχε κανείς στο γκισέ για να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Όταν τελικά κάποιος εμφανίστηκε, του είπε ότι δεν μπορούσε να επιβιβαστεί ακόμα.

«Αν και διαφώνησα μαζί του, τελικά μου έσωσε τη ζωή,» είπε ο Ασίς σε τοπική εφημερίδα, όπως ανέφερε το βραζιλιάνικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Globo.

Related Articles

Audi: Πρόοδος δεν είναι μόνο η ιπποδύναμη ή η ταχύτητα.

cars

Στο Αιγάλεω ο Δημήτρης Κουτσούμπας – Τι είπε για την υαλουργία «Γιούλα»

cars

Μπότεφ Πλόβντιβ – Παναθηναϊκός 0-4: Περίπατος στη Βουλγαρία και ραντεβού με Άγιαξ

wp_update-GSkibItV

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 6/5/2024

cars

Ford Kuga plug-in hybrid. Εξηλεκτρισμένο μεν, Ford δε

cars

Έμερι για Ολυμπιακό: «Είναι τo φαβορί και του αξίζουν συγχαρητήρια»

Bury

Η Audi φρεσκάρει το Q5 με mild-hybrid τεχνολογία και όχι μόνο!

cars

Survivor: Ξέσπασε σε κλάματα ο Φάνης μετά τον τραυματισμό στον ώμο του

cars

Ουδέποτε έγινε διάρρηξη σε γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίαση σε αρχεία, λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Bury