CARSNEWS
AUTONEWS

Γιατί ο Μητσοτάκης άλλαξε διαδρομή πριν ανέβει στην εξέδρα της Ρηγίλλης; Τι έλεγαν στα πηγαδάκια για Καραμανλή, Σαμαρά

Οι εκλογές και οι πρώην

Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο. Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ αύριο, αλλά θα ξεκινήσουμε με όσα έγιναν χθες πριν και κατά τη διάρκεια του πάρτι στη Ρηγίλλης για τη γιορτή της ΝΔ για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της. Κάτι σαν… σε περιμένω να ‘ρθεις και πάλι…

Οι απουσίες Καραμανλή και Σαμαρά

Τελικά, όπως είχε αποκαλύψει έγκαιρα η στήλη -με τίτλο «Τι θα κάνουν Καραμανλής και Σαμαράς στη γιορτή της ΝΔ»– απουσίασαν από την γαλάζια γιορτή οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το γραφείο της γραμματέως του κόμματος, Μαρίας Συρεγγέλα, είχε ενημερωθεί από το πρωί χθες. Το κόμμα κεντρικά δεν ήθελε να δώσει συνέχεια και δεν σχολίαζε. «Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε όλους τους νεοδημοκράτες», ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές της Πειραιώς.

Η ενόχληση Μητσοτάκη

Αυτό που έμαθα όμως είναι ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενοχλήθηκε κατά βάθος από την απουσία τους. Λογικό. Δεν το εξέφρασε δημόσια αλλά αυτό έμαθα. Τους τηλεφώνησε προσωπικά ο ίδιος και ήθελε να ανταποκριθούν. Δεν έγινε; Πάμε παρακάτω μου είπαν. Ο πρωθυπουργός μάλιστα ρωτήθηκε χθες από το Νίκο Ευαγγελάτο στην εκπομπή του στο Mega και είπε ότι ο ίδιος έκανε το χρέος του και τους κάλεσε. Και πέραν τούτου ουδέν.

Το παρασκήνιο της αποχής

Και οι δυο είχαν εξ αρχής αποφασίσει να μην πάνε στην εκδήλωση. Ο Κώστας Καραμανλής να πω την αλήθεια όπως έμαθα το άφησε ανοικτό στην συνομιλία με τον πρωθυπουργό, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς εμμέσως ήταν αρνητικός. Οι δυο τους δεν είχαν κάποια επαφή ούτε ήταν σε συνεννόηση. Έχουν τις ενστάσεις τους για πτυχές της πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά όπως μου είπε καλή πηγή δεν πρόκειται να το τραβήξουν στα άκρα, καθώς ξέρουν τα όριά του. «Δεν έχουν τη δύναμή που νομίζουν, κιόλας», πρόσθεσε. Συνομιλητές μου εκτιμούν, πάντως, πως στο τέλος του δρόμου, Καραμανλής και Σαμαράς ενδεχομένως να χάσουν περισσότερα από τα εφήμερα που κερδίζουν σήμερα.

Τι συζητούσαν τα πηγαδάκια της Ρηγίλλης

Η απουσία τους σήκωσε πολύ θόρυβο στα χθεσινά γενέθλια της ΝΔ στη Ρηγίλλης, ένα θέμα που συζητήθηκε έντονα στα νεοδημοκρατικά πηγαδάκια, ειδικά για τον Κώστα Καραμανλή που δεν συνηθίζει να ακολουθεί σκληρή γραμμή. «Είναι ξεκάθαρο ότι ήθελαν να στείλουν πολιτικό μήνυμα» έλεγε ανώτατο κομματικό στέλεχος, ενώ άνθρωπος από το στενό του περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή και σταθερός συνομιλητής του μου εξηγούσε ότι έχει διαφορετικό χαρακτήρα από τον Αντώνη Σαμαρά, δεν διακρίνεται από εμπάθεια αλλά έχει ψυχρανθεί πολύ με τη σημερινή πολιτική ηγεσία της ΝΔ, γιατί εκτιμά ότι στα ελληνοτουρκικά η Ελλάδα θα «συρθεί» σε μια κακού τύπου συμφωνία και μάλιστα αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που εγκατέλειψε την κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο προβλέψιμος Σαμαράς

Σε άλλο πηγαδάκι επιχειρούσαν να αποκωδικοποιήσουν τη συμπεριφορά του Αντώνη Σαμαρά, η οποία ωστόσο ήταν και η πιο αναμενόμενη. Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι η χώρα έχει λάβει ολισθηρή πορεία στα εθνικά θέματα και χαρακτηρίζει προκλητική την πολιτική στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ διαφωνεί με την αλλαγή στη φυσιογνωμία του κόμματος, συνεπώς δεν ήθελε να νομιμοποιήσει με την παρουσία του αυτή την κατάσταση. Πάντως, δεν έλειψαν και ορισμένοι βουλευτές που έλεγαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την κίνηση που έκανε να τους καλέσει προσωπικά επί της ουσίας τους εξέθεσε και συνεπώς ακόμα και η επιλογή τους να μην παραστούν τους γυρίζει μπούμερανγκ, αφού θολώνουν το ενωτικό μήνυμα που επιχειρείται να σταλεί σε μια περίοδο ευρύτερης πολιτικής αστάθειας.

Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής

Άνθρωπός μου που γνώριζε τη «χορογραφία» της χθεσινής εκδήλωσης στα ιστορικά γραφεία του κόμματος, η οποία ήταν μελετημένη από την αρχή έως το τέλος και μάλιστα είχαν γίνει πρόβες αρκετές ημέρες πριν μου αποκάλυψε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξε διαδρομή μέχρι να φτάσει στην εξέδρα και στο πόντιουμ που είχε στηθεί για να μιλήσει, επειδή δεν ήθελε να διασταυρωθεί με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και να τραβηχτούν τα σχετικά πλάνα.

Πρώτοι στην ερώτηση, πρώτοι και στο πάρτι

Πάντως το παρών έδωσαν χθες στη Ρηγίλλης αρκετοί από τους βουλευτές που το τελευταίο διάστημα έχουν καταθέσει ερώτηση ζητώντας διευκρινίσεις για κυβερνητικές αποφάσεις και πολιτικές. Για παράδειγμα το μάτι μου πήρε τον βουλευτή Λάρισας, Μάξιμο Χαρακόπουλο, αλλά και τον βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Αδριανό, ο οποίος ρωτούσε τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη με θέμα τη λειτουργία μη κρατικών ακαδημιών εμπορικού ναυτικού.

Μύλος στο ΣΥΡΙΖΑ

Και να πάμε στο ΣΥΡΙΖΑ όπου γίνεται ο κακός χαμός. Η σημερινή Κεντρική Επιτροπή αναμένεται για μια ακόμη φορά να είναι εκρηκτική. Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Η 24η Οκτωβρίου έχει οριστεί, όπως επανεπιβεβαίωσε την περασμένη Πέμπτη η Πολιτική Γραμματεία, ως η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων, αλλά κόντρα στην προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι είναι αβέβαιο αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να φτάσει ως εκεί συντεταγμένα – ή έστω πολιτισμένα. Μετά το βίντεο του Στέφανου Κασσσελάκη προχθές με τη φράση είμαι ο Στέφανος, Σκέτο, έληξε η εκεχειρία ολίγων ημερών. Εξάλλου, οι φράσεις που είπε, όπως, κόμμα «που να μην μας διώχνει», «συνιστώσα της διαπλοκής» και «μια δήθεν κεντροαριστερή κατασκευή» τάραξαν αναπόφευκτα το ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό διότι ερμηνεύτηκαν ως μια κεκαλυμμένη συνέχεια των όσων είχε υποστηρίξει μετά την πρόταση μομφής και την καθαίρεσή του για «πραξικοπηματίες» και «κουκούλες».

Η ντρίπλα της Κεντρικής Επιτροπής

Η σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ε. αποκτά διαφορετική τροπή. Και αυτό διότι γίνεται κατανοητό πως μόνο τον προσυνεδριακό διάλογο δεν θ’ αφορά η νέα μάζωξη. Ιδίως αν επανέλθει, όπως διαρρέει από διάφορες πηγές, η πρόταση του Δημήτρη Χατζησωκράτη για διαχωρισμό των εκλογών προέδρου και ΚΕ.

Επανεμφάνιση Τσίπρα

Ε, αφού σας ανέφερα νωρίτερα για τους Σαμαρά – Καραμανλή να γράψω και τον άλλο πρώην πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα που θα επανεμφανιστεί όπως έμαθα. Αυτή τη φορά όμως όχι σε αμιγώς πολιτική εκδήλωση, αλλά για να τιμήσει τον Βασίλη Βασιλικό. Η ΕΣΗΕΑ οργανώνει την προσεχή Πέμπτη στο κτίριό της, εκδήλωση για τον μεγάλο συγγραφέα, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εκδημία του. Εκεί θα παρέμβει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ θα μιλήσει και τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Οι τελευταίοι υπολογισμοί στο ΠΑΣΟΚ

Τους τελευταίους υπολογισμούς κάνουν τα επιτελεία των υποψηφίων προέδρων στο ΠΑΣΟΚ ενόψει των αυριανών εκλογών. Μαθαίνω από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη ότι ποντάρουν πολλά, εκτός από την Κρήτη που είναι η πατρίδα του, στην Αττική και μου επεσήμαναν πως έχει σημαντική επιρροή σε Θεσσαλία, Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου. Ο Χάρης Δούκας επενδύει πολλά στην Α’ Αθήνας λόγω Δήμου, σε Αρκαδία, Χαλκιδική και Αν. Αττική, αλλά και σε Πάτρα που θα κλείσει τις περιοδείες του και στη Θεσσαλονίκη. Από την άλλη πλευρά ο Παύλος Γερουλάνος μου λένε πως στηρίζει πολλά στην Αττική, στην Πάτρα και στην Κεφαλονιά (λόγω καταγωγής) και Θεσσαλονίκη. Η Άννα Διαμαντοπούλου ποντάρει πολλά στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της καταγωγής, αλλά και σε Μακεδονία και Θράκη, ενώ έχει επιρροή και στην Αττική και στην Κρήτη. Ο Μιχάλης Κατρίνης ποντάρει πολλά στην Πελοπόννησο και στη Δυτική Ελλάδα, ενώ και η Νάντια Γιαννακοπούλου στην Αττική και στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Μεσσηνία και πέριξ αυτής.

Η μάχη της δεύτερης θέσης

Πάντως, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις προβλέπεται ντέρμπι για τη δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ – αφού η πρώτη μέχρι στιγμής έχει κλειδώσει από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Βλέπουν την Διαμαντοπούλου στη δεύτερη θέση αν και προχθές στην κεντρική της προεκλογική συγκέντρωση ήταν γύρω στα 400 άτομα μετρημένα χωρίς θα θέλω να μειώσω τον αγώνα της. Σε απόσταση αναπνοής από τον Ανδρουλάκη ο Χάρης Δούκας ο οποίος μαζεύει αρκετό κόσμο στην περιφέρεια και κοντά τους ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος έχει κάνει μετά το ντιμπέιτ ένα εκπληκτικό ντεμαράζ. Αν πάμε στο υποθετικό σενάριο να πάει στο δεύτερο γύρο ο Νίκος Ανδρουλάκης με την Άννα Διαμαντοπούλου θα υπάρξει μάχη.

Συμμαχίες και αντιπαλότητες

Σε αυτή τη δυάδα να είστε σίγουροι ότι ο Μιχάλης Κατρίνης θα πάρει θέση υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη και η Νάντια Διαμαντοπούλου υπέρ της Άννας Διαμαντοπούλου γιατί εξ όσων γνωρίζω έχουν και μία πολιτική φιλία. Αν στο δεύτερο γύρο πάει ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Χάρη Δούκα οι περισσότερες πιθανότητες λένε ότι θα πάρει το «μαγαζί» ο δήμαρχος Αθηναίων. Παίρνουν και οι δύο από την ίδια δεξαμενή -βλέπε κεντροαριστερά- ενώ και οι δύο έχουν ερείσματα στον κομματικό μηχανισμόμε προβάδισμα εκεί του Νίκου Ανδρουλάκη. Προβλέπεται πάντως σκληρό μπρα ντε φερ στο συγκεκριμένο δίδυμο. Η τρίτη περίπτωση αφορά το δίδυμο Νίκου Ανδρουλάκη με Παύλο Γερουλάνο. Εκεί ότι η πλάστιγγα θα γείρει συντριπτικά υπέρ του Παύλου Γερουλάνου και σας ενημερώνω από τώρα ότι το βράδυ της Κυριακής ξέρω ήδη τον πρώτο που θα βγει ανοιχτά με δήλωση του υπέρ της υποψηφιότητάς του. Όχι, δεν είναι ο Χάρης Δούκας.

Η φράση του Κατρίνη στο σποτ του Κασσελάκη

Έχω και εγώ τις διαστροφές μου όταν γίνονται εκλογές, παρακολουθώντας και τις ομιλίες των υποψηφίων και τα σποτάκια τους ακόμα και τα sms που στέλνουν. Το μήνυμα του υποψηφίου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη, κλείνει με την φράση «Στήριξε ένα καθαρό πρόσωπο που δεν θα σε προδώσει ποτέ». Αυτό εστάλει προχθές το πρωί Μέχρι εδώ όλα καλά, αν και εμένα να σας πω την αλήθεια δεν με τρέλανε. Βέβαια σε πολλούς έμεινε το μήνυμα γιατί συνήθως όλα αυτά τα sms λένε πάνω κάτω τα ίδια. Το ίδιο βράδυ κάθισα και είδα το σποτάκι του Στέφανου Κασσελάκη που έγινε από μια ομάδα εθελοντών σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Άρη Σπηλιωτόπουλου σε κεντρικό τηλεοπτικο σταθμό. Ωραίο βίντεο με μία σύγχρονη ματιά. Παρατήρησα όμως ότι στο 3:38 του σποτ υπάρχει μία φράση που κάτι μου θύμιζε. Μαντέψτε. Ήταν η φράση «είμαι αποφασισμένος να μην σας προδώσω ποτέ». Σχεδόν ίδια φράση για το μήνυμα που θέλουν να περάσουν και οι δύο. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο αλλα μπορώ να σας διαβεβαιώσω σίγουρα ότι δεν έχουν τον ίδιο επικοινωνιολόγο.

Αυξημένη συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Αυτό συνεχίζω να πιστεύω είναι ότι περιμένουν πολύ κόσμο στις κάλπες και όλα είναι έτοιμα για αύριο ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα. Οι εκτιμήσεις, όπως σας έχω ενημερώσει ήδη, κάνουν λόγο για 300.00 περίπου ψηφοφόρους που είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός.

Έρχεται η Ελευθεροτυπία

Να μοιραστώ μαζί σας και κάποιες πληροφορίες από το μιντιακό περιβάλλον. Μου είπαν ότι δόθηκε το σήμα από τον ιδιοκτήτη της Alter Ego, Βαγγέλη Μαρινάκη, και έχει ξεκινήσει η προεργασία για την έκδοση της ιστορικής Ελευθεροτυπίας. Παρασκηνιακά κινούνται ο Αντώνης Καρακούσης, πρώην διευθυντής του Βήματος και ο στενός του συνεργάτης στο Βήμα τα τελευταία χρόνια Σήφης Πολυμήλης ως διευθυντής σύνταξης που είχε επί εποχής Σεραφείμ Φυντανίδη κεντρικό ρόλο στην παραγωγή των τίτλων της πρώτης σελίδας. Οι Καρακούσης που είναι σύμβουλος έκδοσης στο Βήμα και Πολυμήλης που τα τελευταία τέσσερα έτη ήταν αφανής συνεργάτης της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου έχουν ξεκινήσει και επαφές με δημοσιογράφους. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχουν προβάδισμα για το πολιτικό τμήμα ο Δημήτρης Τερζής από το in.gr όπου είναι τους τελευταίους μήνες, προερχόμενος από την Εφημερίδα των Συντακτών, η Ελένη Στεργίου και ίσως ο Λάμπρος Σταυρόπουλος από το Βήμα που κάνει πολύ καλό κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, όπου θα παραμείνει τελικά ο Αρης Ραβανός που ήταν αρχική σκέψη για το ρεπορτάζ της ΝΔ. Για το ρεπορτάζ της ΝΔ μαθαίνω ότι θα πάει ο Γιάννης Μπασκάκης που αποχώρησε χθες από την Εφημερίδα των Συντακτών, χωρίς όμως να αναφέρει που πηγαίνει, ενώ θα αξιοποιηθεί και ο Ιάσονας Σχοινάς – Παπαδόπουλος που ήρθε από το Attica στην εκπομπή της Γιάμαλη και γράφει ήδη και στο in.gr. Σε επίπεδο αρθρογραφίας στη λίστα θα είναι το όνομα του Παναγιώτη Σωτήρη, ενώ μου είπαν και το ψάχνω πως θα έχει στήλη η Αναστασία Γιάμαλη που ξεκίνησε εκπομπές στο Mega.

Και ο Kωτσόβολος στο retail park του Φουρλή

Μάρκες και πάλι μάρκες. Γεμίζει όπως μαθαίνω με μεγάλες εταιρείες το εμπορικό πάρκο του Φουρλή και συγκεκριμένα της Trade Estates στο Ηράκλειο της Κρήτης. Adidas, Μουστάκας, Pepco, Sinsay, η νεοεισερχόμενη Kiabi με ρούχα αλλά και ο Κωτσόβολος. Για το εμπορικό παρκο που θα βρίσκεται σε λειτουργία πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα που κάνει ο όμιλος Φουρλή, ο οποίος μέσω της Trade Estates αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς στο συγκεκριμένο τομέα. Επόμενο βήμα θα είναι το εμπορικό πάρκο της Κρήτης, το οποίο θα είναι έτοιμο στη διάρκεια του 2025 και αμέσως μετά το μεγάλο στοίχημα του Ελληνικού.

Το remake του Nikki Beach

Ακούω στην αγορά ότι η Prodea που έχει αποκτήσει το ξενοδοχείο Nikki Beach, το οποίο είχε προηγουμένως η Dolphin Capital του Μίλτου Καμπουρίδη, θα αλλάξει σύντομα πρόσωπο. Στόχος της εισηγμένης είναι να ανακαινίσει και να αναμορφώσει την εικόνα που έχει σήμερα το πολυτελές τουριστικό θέρετρο στο Πόρτο Χέλι. Οι ίδιες πληροφορίες μου λένε ότι η νέα εικόνα δεν θα θυμίζει σε τίποτα αυτή που έχει σήμερα, καθώς στόχος του σχεδιασμού είναι να δημιουργηθεί ένα συγκρότημα που θα ταιριάζει περισσότερο με το ευρύτερο περιβάλλον της περιοχής και θα εναρμονίζεται καλύτερα με αυτό. Μέχρι σήμερα το Nikki Beach διαθέτει 66 κλειδιά, δύο εστιατόρια, τρία μπαρ, το γνωστό beach club, μία εξωτερική πισίνα, χώρους άθλησης κ.ά. Ωστόσο, δεδομένου ότι η Prodea επενδύει αρκετά στον τομέα αυτόν των ξενοδοχείων των τελευταίο καιρό, τα στελέχη τους ασχολούνται αρκετά – και – με το συγκεκριμένο project, ούτως ώστε να τους αποφέρει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και σε επίπεδο «ταμείου» στο τέλος της ημέρας.

Πρεμιέρα για Τέρνα στην Αττική Οδό

Από σήμερα η Αττική Οδός περνάει και επίσημα στα χέρια της ΓΕΚ Τέρνα. Πρόκειται ουσιαστικά για μία κίνηση που όπως σας είχα πει έρχεται πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο. Κι αυτό γιατί ελήφθη απόφαση σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να ξεκινήσει άμεσα η νέα παραχώρηση και να μην υπάρξει παράταση στους προηγούμενους παραχωρησιούχους. Ήδη το Δημόσιο εισέπραξε και το τίμημα της συμφωνίας των 3,3 δισεκατομμυρίων και πλέον νομίζω ότι όλοι είναι υπέρ το δέον ευχαριστημένοι από την εξέλιξη των πραγμάτων. Επομένως από σήμερα νέα δεδομένα στον κεντρικό οδικό άξονα της Αττικής. Βασική εκκρεμότητα αποτελεί τώρα, το τι θα γίνει με τις επεκτάσεις καθώς το λεκανοπέδιο υποφέρει καθημερινά από την κίνηση των αυτοκινήτων και επομένως ο σχεδιασμός για τα επόμενα χρόνια με ρυθμιστή την Αττική Οδό είναι καθοριστικός.

Το «ασυμβίβαστο» του Αντετοκούνμπο

Άνθρωπος της αγοράς με καλές επαφές στην Αμερική, μου έλεγε για την επένδυση που έχει κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αποκτώντας 10% στην Οινοποιία Μπουτάρη. Και όπως μου επισήμανε χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή στο NBA υπάρχει ένα είδος «ασυμβίβαστου» για τους παίκτες, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να διαφημίζουν αλκοολούχα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Greek Freak δεν μπορεί να διαφημίζει για παράδειγμα τα κρασιά της Μπουτάρης στον λογαριασμό του στο Instagram, κάτι που θα έδινε μεγάλη ώθηση στην οινοποιία. Βέβαια για την Ελλάδα τέτοιοι κανόνες αποτελούν ψιλά γράμματα, ωστόσο στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη κάτι τέτοιο αποτελεί κανόνα απαράβατο. Και επομένως ο διεθνής μπασκετμπολίστας δεν μπορεί να διαφημίσει ούτε τα προϊόντα της εταιρείας στην οποία είναι μέτοχος.

Ο χρησμός του Θεοδωρόπουλου

Ο διορατικός επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, το είπε ξεκάθαρα σε συνέδριο της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών. Ότι οι τιμές στα τρόφιμα δεν θα πέσουν, όσο υφίσταται η κλιματική αλλαγή. Και έχει δίκιο αν αναλογιστεί κανείς ότι η κλιματική αλλαγή επηρεάζει παραγωγές προϊόντων του πρωτογενούς τομέα σε όλο τον κόσμο και επομένως συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες. Επομένως ακόμα και αν ο πληθωρισμός μειώνεται τα τρόφιμα θα παραμένουν «ψηλά». Ειδικά όταν το λέει ένας άνθρωπος όπως ο συγκεκριμένος με εμπειρία πολλών ετών στην αγορά είτε μέσω της Chipita αλλά και τελευταία με τα θερμοκήπια της Wonderplant που παράγουν ντομάτα υδροπονίας, μία τέτοια δήλωση έχει τη δική της βαρύτητα.

Related Articles

Bentley – Το «Flying B» και η υψηλή τέχνη που κρύβει

cars

Ford Ranger Raptor Special Edition. To απόλυτο

cars

BMW i Vision Dee concept – Σχεδιαστική αλλαγή πλεύσης!

cars

Γκάφες made in ΗΠΑ

deleted-w9i2FI7l

Premier League: Η Λίβερπουλ έπιασε τη Σίτι στην κορυφή με νέα 3άρα

deleted-w9i2FI7l

Nissan. Συνεργάζεται με την EDF Group

cars

Στους 137 οι νεκροί από το μακελειό στη Μόσχα – Σε εξέλιξη η ταυτοποίηση των σορών και πάνω από 100 οι τραυματίες

cars

Πρωταθλητής Ευρώπης για 6η φορά ο απίστευτος Μίλτος Τεντόγλου – Πέταξε με ρεκόρ αγώνων στα 8,65μ.

cars

Νέος βομβαρδισμός του Ισραήλ σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Γάζα