CARSNEWS
AUTONEWS

Δίκη Χάντερ Μπάιντεν: «Κόλαφος» η χήρα του αδερφού του- «Βρήκα όπλα και ναρκωτικά στο αυτοκίνητο του»

Αποκαλυπτική ήταν η κατάθεση στο δικαστήριο της χήρας του αδερφού του Χάντερ Μπάιντεν καθώς δήλωσε ότι είχε βρει κοκαΐνη-κρακ και ένα περίστροφο στο φορτηγάκι του, ενισχύοντας το κατηγορητήριο σε βάρος του.

Ο 54χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή όταν ακόμη ήταν τοξικοεξαρτημένος. Είναι το πρώτο τέκνο προέδρου εν ενεργεία, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Χάντερ Μπάιντεν

Οι ένορκοι άκουσαν αυτήν την εβδομάδα καταθέσεις μαρτύρων, συμπεριλαμβανομένων της πρώην συζύγου και μιας πρώην συντρόφου του Χάντερ Μπάιντεν, σχετικά με την παλαιότερη εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, την οποία άλλωστε έχει παραδεχθεί δημοσίως.

Η Χάλι Μπάιντεν, η χήρα του Μπο Μπάιντεν – αδερφού του Χάντερ, ο οποίος πέθανε το 2015 έπειτα από μάχη με τον καρκίνο –, κατέθεσε ότι καθάριζε συχνά το φορτηγάκι του Χάντερ Μπάιντεν ψάχνοντας για ναρκωτικά, στην προσπάθειά της να τον βοηθήσει να απεξαρτηθεί.

«Κάπνιζε κρακ»

Είπε στους ενόρκους ότι είχε βρει ίχνη που μαρτυρούσαν πως κάπνιζε κρακ, όπως μικροποσότητες και σύνεργα, καθώς και ένα 38άρι περίστροφο Colt Cobra. Φοβήθηκε πως είτε ο ίδιος είτε τα παιδιά της θα μπορούσαν να τραυματιστούν με το όπλο. «Πανικοβλήθηκα και θέλησα να το ξεφορτωθώ», κατέθεσε η Χάλι Μπάιντεν, συμπληρώνοντας ότι το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων έξω από ένα κατάστημα τροφίμων. Η Χάλι έχει πει επίσης ότι διατηρούσε ρομαντικό ειδύλλιο με τον Χάντερ στα τέλη του 2015 ή στις αρχές του 2016.

Από την πλευρά του, ο Χάντερ Μπάιντεν επιμένει πως είναι αθώος. Ο συνήγορος υπεράσπισης Άμπι Λόουελ υπογράμμισε πως ο πελάτης του δεν έκανε χρήση ναρκωτικών όταν αγόρασε το όπλο, τον Οκτώβριο του 2018, και συμπλήρωσε πως δεν προσπάθησε να εξαπατήσει τις αρχές αφού δεν θεωρούσε τον εαυτό του ως τοξικοεξαρτημένο εκείνη την εποχή.

Σε περίπτωση που καταδικαστεί, ο Χάντερ Μπάιντεν διατρέχει κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και 25 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Γεραπετρίτης για την Ημέρα της Ευρώπης: Η Ελλάδα συμβάλλει στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, διεύρυνση και ολοκλήρωση

cars

Renault –  Εξελίσσει ενσωματωμένο αμφίδρομο φορτιστή με την CEA

cars

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος «αποχαιρετά» την Άννα Παναγιωτοπούλου

Bury

Τραγικό ατύχημα στην Αμφιλοχία: Σκίστηκε στα δύο το αυτί 9χρονης σε παιδική χαρά

cars

Πρώτη, έστω και άτυπη εμφάνιση για το Hyundai Ioniq 5 N

cars

Στη Γενεύη και το ανανεωμένο Hyundai i30!

cars

Η νέα Chevrolet Corvette Z06 ακούγεται επική!

cars

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στη Σουμάτρα – Στους 50 οι νεκροί

cars

Michelin Agilis 3. Νέα πρόταση για ελαφρά οχήματα

cars