CARSNEWS
AUTONEWS

«Δεν κάνουν τα στραβά μάτια» οι ΗΠΑ για την επίθεση στη Ράφα όμως συνεχίζουν να στηρίζουν το Ισραήλ

«Δεν κάνει τα στραβά μάτια» η κυβέρνηση των ΗΠΑ για την επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα που στοίχισε τη ζωή πολλών ανθρώπων συνεχίζοντας όμως να υποστηρίζει την κυβέρνηση Νετανιάχου όπως δήλωσε χθες εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Οι Παλαιστίνιοι κατήγγειλαν «σφαγή», ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου μίλησε για «τραγικό ατύχημα» μετά τον βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 45 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 249, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας.

«Δεν κάνουμε τα στραβά μάτια», διαβεβαίωσε ο Τζον Κέρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών, ερωτηθείς «πόσα απανθρακωμένα πτώματα» θα χρειαστούν για να αλλάξει πολιτική έναντι του Ισραήλ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Δεν μπορώ να μιλήσω για αλλαγή πολιτικής» εξαιτίας «του πλήγματος της Κυριακής», ξεκαθάρισε ο κ. Κέρμπι, αναφερόμενος στην πάγια αμερικανική υποστήριξη στον βασικό σύμμαχο της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει προειδοποιήσει δημόσια το Ισραήλ εναντίον της διεξαγωγής ευρείας κλίμακας χερσαίας επίθεσης στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, παλαιστινιακό θύλακο ο οποίος έχει υποστεί πελώριες καταστροφές έπειτα από σχεδόν οκτώ μήνες πολέμου με τη Χαμάς.

Νωρίτερα χθες, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας έκρινε πως η ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα παραμένει ακόμη «περιορισμένης» έκτασης — παρά τον βομβαρδισμό της Κυριακής.

«Εκτιμάμε πάντα πως αυτό που γίνεται στη Ράφα, αυτό που κάνει ο ισραηλινός στρατός, έχει περιορισμένη εμβέλεια», δήλωσε η Σαμπρίνα Σιγκ, αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Πενταγώνου, κατά την τακτική ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών.

Οι ΗΠΑ είναι ιστορικά ο βασικός στρατιωτικός και διπλωματικός υποστηρικτής σε διεθνές επίπεδο κι επέκριναν την ανακοίνωση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) Καρίμ Χαν πως ζήτησε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης ισραηλινών πολιτικών, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Νετανιάχου, για εγκλήματα πολέμου.

Πάντως «δεν θεωρούμε ότι η επιβολή κυρώσεων στο ΔΠΔ θα ήταν η σωστή προσέγγιση», είπε χθες ο Τζον Κέρμπι, έπειτα από παροτρύνσεις Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών να ληφθούν μέτρα εναντίον του θεσμού, όπως είχε γίνει όταν ήταν πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος της τότε εισαγγελέως του.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

J2US: Κατερίνα Στικούδη σε Δημήτρη Κόκοτα: «Ήσουν το celebrity crush της εφηβείας μου, είχα αφίσα σου στο δωμάτιό μου»

cars

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Ο «μαγικός» κωδικός που «εξαφανίζει» τα τεκμήρια

Eurojackpot 15/03/2024: Τα αποτελέσματα της κλήρωσης για τα 17.000.000 ευρώ

cars

Οι εκπομπές ρύπων “φρενάρουν” το νέο Ford Focus RS.

cars

Mercedes-AMG GLE 63 Coupe. Με την παραδοσιακή συνταγή!

cars

Το Opel Zafira Life διαθέσιμο ως Crosscamp Lite

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 18/3/2024

cars

Το Ιράν προκαλεί χάος στην ίδια του την αυλή, λέει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ – Τασσόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ

cars

Μάντζος: Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το πολιτικό συμβούλιο

Bury