CARSNEWS
AUTONEWS

Δριμύ κατηγορώ του Αλ Σίσι για το Ισραήλ – «Δεν θέλει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα»

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι κατηγόρησε το Ισραήλ για την εμπόλεμη κατάσταση στη Γάζα, τονίζοντας ότι η εβραϊκή κυβέρνηση δεν επιθυμεί να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στην περιοχή.

Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου πρόσθεσε πως το Ισραήλ συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στη Ράφα, τη νότια πόλη στα σύνορα ανάμεσα στην Αίγυπτο και στη Γάζα, και χρησιμοποιεί το μεθοριακό πέρασμα της πόλης από την παλαιστινιακή πλευρά του προκειμένου να «σφίξει την πολιορκία του θύλακα».

Εντούτοις, το Ισραήλ δήλωσε πως επαφίεται στην Αίγυπτο αν θα ανοίξει και πάλι το πέρασμα της Ράφας ώστε να επιτραπεί η διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, οδηγώντας το Κάιρο να μιλήσει για «απεγνωσμένες προσπάθειες», όπως τις αποκάλεσε, να μετατοπιστεί η ευθύνη για το μπλοκάρισμα της βοήθειας.

Από την πλευρά του, ο βασιλιάς του Μπαχρέιν ζήτησε να διεξαχθεί «διεθνής διάσκεψη για την ειρήνη» στη Μέση Ανατολή ενώπιον των Αράβων ηγετών που συγκεντρώθηκαν σε αυτήν τη χώρα του Κόλπου για μια σύνοδο κορυφής όπου κυριαρχεί ο πόλεμος του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Προσκληθείς στη σύνοδο κορυφής, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εκτίμησε πως ο πόλεμος που μαίνεται στη Λωρίδα της Γάζας εδώ και περισσότερους από επτά μήνες είναι «μια ανοικτή πληγή που απειλεί να μολύνει όλη την περιοχή», επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για «άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων” και “άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός».

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Κυριάκος Πιερρακάκης: Το διακύβευμα είναι να προστατεύσουμε κάθε παιδί

Bury

Dacia Duster facelift. Ανανέωση με ουσία.

cars

Η Μαίρη Κατράντζου σχεδίασε ένα (υπέροχο) φουλάρι για την επέτειο των 150 χρόνων λειτουργίας του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία

Bury

Audi A3 Sportback 35 TFSI MHEV . Κάνοντας το επόμενο βήμα

cars

Σε φυλακή στο Ντουμπάι πρώην πεζοναύτης της Βρετανίας

Bury

BMW X1 sDrive 16d. Η μέση λύση

cars

«Έκαψαν το σπίτι μου, εύχομαι να βγει πεθαμένος από εκεί μέσα» – Τι λέει η σύζυγος του δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία

cars

Skoda. Προστατεύει τους πεζούς και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

cars

Τα πρωτότυπα της Porsche που δεν είδαμε ποτέ (+vid)

cars