CARSNEWS
AUTONEWS

Ευρωεκλογές 2024: Τι ώρα θα μάθουμε τα αποτελέσματα

Από τις 07:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής 9 Ιουνίου θα έχουμε το δικαίωμα άσκησης του εκλογικού μας δικαιώματος προκειμένου να αναδείξουμε τους 21 ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περίοδο 2024 – 2029. Πότε όμως θα μάθουμε τα αποτελέσματα;

Όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Νάσος Μπαλέρμπας, γύρω στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να γίνει η πρώτη εκτίμηση του ΥΠΕΣ για το εκλογικό αποτέλεσμα και στις 23:00 αναμένεται να έχουμε το τελικό αποτέλεσμα – τουλάχιστον όσον αφορά τα μεγάλα κόμματα. Για να μικρότερα, ίσως να χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνος προκειμένου να υπάρξει οριστική εικόνα για το αν εκλέγουν ή όχι ευρωβουλευτή.

Τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται απ’ όλα τα εκλογικά τμήματα απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών, με χρήση των συσκευών ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT). Παράλληλα με την ανωτέρω διαδικασία, τα αποτελέσματα υπέρ συνδυασμών των εκλογικών τμημάτων ψηφοφορίας με αυτοπρόσωπη παρουσία, θα αποστέλλονται σε έντυπη μορφή στους Δήμους και μέσω των Δήμων, με τη χρήση του υποσυστήματος μετάδοσης εκλογικών αποτελεσμάτων του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων ΙΡΙΔΑ 2.0, στις Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίες θα τα μεταδίδουν στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Τα δε αποτελέσματα των τμημάτων διαλογής ψηφοδελτίων επιστολικής ψήφου θα αποστέλλονται σε έντυπη μορφή απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου επίσης θα καταχωρίζονται στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων ΙΡΙΔΑ 2.0. Η σχετική εγκύκλιος αναφέρει εκτενώς στη διαδικασία συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων, στα προτυπωμένα έντυπα των αποτελεσμάτων, στη μετάδοση αποτελεσμάτων από τις περιφερειακές ενότητες, καθώς και σε ειδικά οργανωτικά θέματα.

Related Articles

O πλούσιος εξοπλισμός του Opel Grandland X 120 Edition

cars

Model 3 εναντίον RS5 και GLC63 S με ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

cars

Ξεπέρασαν τις 11.400 οι εγγραφές στο JOBmatch της ΔΥΠΑ

cars

Fiat Ducato. Mε νέες εκδόσεις

cars

Citroen Γιαννίρης. Και στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης

cars

Kymco People-S 300i Noodoe. Με δελεαστική τιμή

cars

Η στιγμή που τζιπ συγκρούεται με μηχανή στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης – Ο αναβάτης έμεινε 2 μέρες στη ΜΕΘ

cars

Ρακοσυλλέκτης στο Ιράν βρήκε στα σκουπίδια… θησαυρό αξίας 35.000 ευρώ και τον επέστρεψε στον ιδιοκτήτη της

cars

Ford Mustang. Γενέθλια με πρωτιές!

cars