CARSNEWS
MOTONEWS

Η απόλυτη τεχνολογία στα λάστιχα από τις BMW και Pirelli

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΪΔΑΝΗΣ

BMW Pirelli
BMW Pirelli BMW

Η BMW και η Pirelli ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός καινοτόμου χειμερινού ελαστικού, το οποίο εξασφαλίζει έως και 50 χιλιόμετρα περισσότερη αυτονομία.

Το BMW Group και η Pirelli συνεργάστηκαν για να παρουσιάσουν τα νέα ελαστικά P Zero Winter 20 ιντσών και εστιάζουν στην αύξηση της αυτονομίας, φέροντας την ευρωπαϊκή σήμανση «A class» όσον αφορά την αντίσταση κύλισης. Αυτή η από κοινού προσπάθεια θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς ειδικά για τα ελαστικά των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, προσφέροντας στους οδηγούς μια εξαιρετική εμπειρία οδήγησης με αυξημένη αυτονομία.

BMW Pirelli
BMW Pirelli BMW

Ταυτόχρονα, εξασφαλίζεται ασυμβίβαστη άνεση και άριστη απόδοση σε χειμερινές συνθήκες και σε διαφορετικές επιφάνειες. Όλα τα ελαστικά της BMW αναπτύσσονται ειδικά για τα μοντέλα της μάρκας σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και τεχνολογίας και, ως εκ τούτου, φέρουν την ειδική σήμανση της BMW με το χαρακτηριστικό αστέρι ως επίσημη σφραγίδα έγκρισης.

Αυτή η σήμανση διασφαλίζει ότι τα ελαστικά των μοντέλων BMW πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις που έχει θέσει η μάρκα για βέλτιστη απόδοση και ασφάλεια. Αυτό συνάδει με τη στρατηγική Perfect Fit της Pirelli, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη ειδικών ελαστικών για τα αυτοκίνητα στα οποία πρόκειται να τοποθετηθούν. Σε σύγκριση με τα θερινά, τα χειμερινά ελαστικά επηρεάζουν την αυτονομία του αυτοκινήτου λόγω της υψηλότερης αντίστασης κύλισης.

Αυτή οφείλεται στη σύνθεση της γόμας και τη χάραξη του πέλματος, που έχει σχεδιαστεί προκειμένου τα ελαστικά να παρέχουν πρόσφυση σε χιονισμένη και παγωμένη υγρή άσφαλτο. Η αντίσταση κύλισης ενός ελαστικού περιγράφει τη δύναμη που απαιτείται για την κύλιση, η οποία επηρεάζει άμεσα την αυτονομία ενός οχήματος. Το νέο ελαστικό 20 ιντσών που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Pirelli και αντισταθμίζει αυτά τα μειονεκτήματα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της αυτονομίας έως και 50 km για την αμιγώς ηλεκτρική BMW i7 σε σύγκριση με ένα τυπικό χειμερινό ελαστικό. Οι τεχνολογικές εξελίξεις στο Pirelli P Zero Winter 2 βασίζονται σε σημαντικές καινοτομίες, ιδιαίτερα στη χάραξη του πέλματος και τη σύνθεση της γόμας του. Όπως είναι φυσικό, επιθυμία και των δύο εταιρειών είναι να επεκταθεί αυτή η νέα τεχνολογία και σε άλλα μελλοντικά μοντέλα της BMW, με πρώτη τη νέα BMW X3 το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Related Articles

Συγκριτικό μεσαίων Adventure – Honda Transalp 750 / KTM 790 Adventure / Suzuki V-Strom 800DE / Yamaha Tenere 700 World Raid

cars

Συνάντησε τις καλύτερές σου προσδοκίες με την καλύτερη πρόταση της αγοράς

cars

Vegan Avocado Toast with Sun-dried Tomatoes Recipe

cars

Ανάκληση μοτοσικλετών BMW, για έλεγχο στα φρένα

cars

ΕΛ.ΑΣ. – Αναζήτηση πληροφοριών για τροχαίο ατύχημα

cars

5 απλές εργασίες συντήρησης για να είναι «σε φόρμα»

cars

Μοτοσυκλέτα που φτιάχνει πίστα εν κινήσει! (Βίντεο)

cars

Αλλαγή Ελαστικών: Όλα όσα πρέπει να προσέξουμε

cars

Δες πώς θα απαλλαγείς από την υποχρέωση να κουβαλάς δίπλωμα, άδεια, ασφάλεια

cars