CARSNEWS
AUTONEWS

Η «γκάφα» της Μπριζίτ Μακρόν στη D-Day – Θέλησε να πιάσει το χέρι της Βασίλισσας Καμίλα

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τελετή της 80ης επετείου της απόβασης της Νορμανδίας και πλήθος ηγετικών πολιτικών και μη προσώπων έδωσαν το παρών και φυσικά δεν έλειψαν και οι απρόοπτες στιγμές.

Η Μπριζίτ Μακρόν κατέθεσε στεφάνι στο Βρετανικό Μνημείο της Νορμανδίας μαζί την Βασίλλισας Καμίλα, οι δύο τους ντυμένες στα λευκά θέλησαν να δείξουν τον σεβασμό τους.

Όμως η πρώτη κυρία της Γαλλίας έκανε μια μικρή «γκάφα», την ώρα που τοποθέτησαν τα λουλούδια τους, έκαναν ένα βήμα πίσω για να τιμήσουν με τη σιωπή τους τους πεσόντες και η Μπριζίτ Μακρόν άπλωσε το χέρι της προς τη Βασίλισσα, αλλά η Καμίλα φάνηκε κάπως απρόθυμη να της το δώσει.

Μετά από μια φαινομενικά ελαφριά πίεση του χεριού της βασίλισσας, η κυρία Μακρόν το άφησε και οι δύο στάθηκαν πλάι πλάι μπροστά στο μνημείο.

Παρόλο που η χειρονομία της ήταν χωρίς αμφιβολία καλοπροαίρετη, η σωματική επαφή με μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι πάντα ένα αμφλεγόμενο ζήτημα όπως αναφέρει η Daily Mail.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Βασιλικής Οικογένειας, δεν υπάρχουν «υποχρεωτικοί κώδικες συμπεριφοράς» όταν συναντάτε τη Βασίλισσα ή κάποιο μέλος της Βασιλικής Οικογένειας, αλλά υπάρχει ένας άγραφος κανόνας ότι δεν πρέπει να κάνετε κάτι άλλο πέρα από μια χειραψία.

Ενώ τα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, είναι γνωστά για την πιο χαλαρή συμπεριφορά τους και την προσφορά αγκαλιών, η παλαιότερη γενιά ακολουθεί το παράδειγμα της αείμνηστης Βασίλισσας, η οποία δεν είχε σωματική επαφή με τα μέλη του κοινού.

Ο Μακρόν καθυστέρησε

Ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν επίσης καθυστέρησε τον Βασιλιά και τη Βασίλισσα όταν άργησε 20 λεπτά για μια τελετή μνήμης της D-Day σήμερα.

Το πρωί της Πέμπτης, οι Βασιλείς ήδη κάθονταν και περίμεναν όταν ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους έφτασε τελικά στην εκδήλωση για την 80ή επέτειο στο Βρετανικό Μνημείο της Νορμανδίας στο Ver-sur-Mer.

Ο Βασιλιάς Κάρολος και η Βασίλισσα Καμίλα δεν σχολίασαν τη συμπεριφορά του κυρίου Μακρόν, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Μπριζίτ Μακρόν.

Όμως τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης παρατήρησαν τι συνέβη και το γεγονός αναφέρθηκε ευρέως.

Το ειδησεογραφικό κανάλι Cnews έγραψε: «Ενώ ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα της Αγγλίας ήταν ήδη εκεί, ο Εμμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του έφτασαν είκοσι λεπτά αργοπορημένοι για την γαλλο-βρετανική τελετή, γεγονός που σόκαρε τους Άγγλους.»

Την Τρίτη, ο κύριος Μακρόν καθυστέρησε σχεδόν μια ώρα όταν εμφανίστηκε στην πρώτη εκδήλωση μνήμης της D-Day στο Plumelec, στη Βρετάνη.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από το Παλάτι των Ηλυσίων σχετικά με την αργοπορία του Προέδρου ή την προσπάθεια της Μπριζίτ να κρατήσει το χέρι της Βασίλισσας.

Related Articles

Μόνο υβριδικά και ηλεκτρικά θα πωλούνται στην Ιαπωνία από το 2035.

cars

myAADEapp – Νέα εφαρμογή για άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες από το κινητό

cars

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 3-2: Η «βασίλισσα» νίκησε στο Ελ Κλάσικο και είναι αγκαλιά με τον τίτλο

cars

Nissan: Το νέο “Z” θα επιστρέψει στις ρίζες του!

cars

Ο καιρός σήμερα 10/5/2024

cars

Ο CEO του VW Group κατηγορείται για χειραγώγηση της αγοράς.

cars

KIA. Κατέκτησε ακόμη δύο βραβεία

cars

Επιστρέφουν οι μπριγάδες στο MasterChef – Χωρίς αποχώρηση η silver week

cars

Αδειάζει Ψινάκη η Κατερίνα Λιόλιου: Στηρίζω κάθε κοινωνικό κίνημα ενάντια στην κακοποίηση, λυπάμαι για τη συμπεριφορά του

cars