CARSNEWS
AUTONEWS

Η εισαγγελία του Μανχάταν θέλει να ανακοινωθεί η ποινή του Τραμπ μετά την επίσημη ανάληψη του χρίσματος για τις εκλογές

Η εισαγγελία του Μανχάταν ανακοίνωσε ότι θέλει να λάβει αναβολή η επίσημη ανακοίνωση της ποινής του Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση με την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, ώστε να δημοσιευτεί μόνο όταν λάβει επίσημα των Ρεπουμπλικανών για τις αμερικανικές εκλογές.

Όπως αναφέρεται σε ένα δικαστικό έγγραφο, η εισαγγελία δεν θα αντιταχθεί στην αναβολή της ανακοίνωσης της ποινής. Την τελευταία λέξη ωστόσο θα έχει ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν και, εάν συμφωνήσει, πιθανότατα θα ορίσει νέα ημερομηνία για μετά το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος (15-18 Ιουλίου στο Μιλγουόκι), όπου ο Ντόναλντ Τραμπ θα λάβει και επισήμως το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters την Δευτέρα οι δικηγόροι του Τραμπ ζήτησαν να ακυρωθεί η καταδίκη του, λόγω της απόφασης που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο αναφορικά με την προεδρική ασυλία. Με μια απόφαση-ορόσημο και με ψήφους 6 έναντι 3, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι ο Τραμπ δεν μπορεί να διωχθεί ποινικά για πράξεις που εμπίπτουν εντός των συνταγματικών εξουσιών του ως προέδρου. Είναι όμως δυνατόν να διωχθεί για αδικήματα που διέπραξε στον ιδιωτικό βίο του.

Η απόφαση αυτή διασφάλισε ότι ο Τραμπ δεν θα δικαστεί πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για την υπόθεση της απόπειρας ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020.

Στην επιστολή τους, οι δικηγόροι του Τραμπ υποστήριζαν ότι οι εισαγγελείς του Μανχάταν παρουσίασαν στη δίκη αποδείξεις που προέρχονταν από τις επίσημες ενέργειες του πελάτη τους όταν ήταν πρόεδρος και, κατά συνέπεια, η καταδίκη του δεν ισχύει.

Το γραφείο του εισαγγελέα Άλβιν Μπραγκ απάντησε ότι το επιχείρημα αυτό «δεν έχει καμία αξία» αλλά προτίθεται να δώσει στον Τραμπ την ευκαιρία να το αναπτύξει πλήρως.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει αθώος και δηλώνει ότι θα ασκήσει έφεση στην καταδίκη του για παραχάραξη λογιστικών εγγράφων προκειμένου να αποκρύψει την πληρωμή, ύψους 130.000 δολαρίων, στην Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις εκλογές του 2016.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Μέσα σε δύο χρόνια θέλει η Κολομβία να έχει κλείσει η συμφωνία ειρήνης με τη Δεύτερη Μαρκετάλια

Bury

VW ID Beach Buggy τον Μάρτιο

cars

Η Speedtail με 402 km/h είναι η ταχύτερη McLaren στην ιστορία!

cars

Κοπέλα 29 ετών ζήτησε να υποβληθεί σε υποβοηθούμενο θάνατο λόγω ψυχικών ασθενειών – «Θα είναι σαν να με παίρνει ο ύπνος»

cars

Η Nissan είναι έτοιμη για έναν κινητήρα με απόδοση 50%.

cars

ΝΔ: Μπαράζ ψεμάτων από τον Κασσελάκη, το σπίτι στο Κολωνάκι αγοράστηκε από τον Τάιλερ

Bury

Σκληρές μονομαχίες στο Survivor – Αποχώρησε ο Γιώργος Παπαχαραλάμπους

cars

Κικίλιας: Ενώνουμε δυνάμεις και με τον ιδιωτικό τομέα στη μάχη για την προστασία των πολιτών και της χώρας

cars

Το ηλεκτρικό Ford Explorer έχει αμερικανικές ρίζες, αεροδυναμική εμφάνιση και «φιλόξενο» εσωτερικό

cars