CARSNEWS
AUTONEWS

Η Ελλάδα και η Κύπρος παραμένουν στη λίστα «μη φιλικών χωρών» προς τη Ρωσία – Μόνες εξαιρέσεις από την ΕΕ, Ουγγαρία και Σλοβακία

Η ρωσική κυβέρνηση δημοσίευσε κατάλογο χωρών που, σύμφωνα με τη Μόσχα, επιδεικνύουν «καταστροφικές συμπεριφορές που έρχονται σε αντίθεση με τις ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες», έπειτα από απόφαση του Πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν.

Αυτός ο κατάλογος, ο οποίος αποτελεί επαναδιατύπωση της λίστας των «μη φιλικών» χωρών προς τη Ρωσία μετά την επιβολή αμοιβαίων κυρώσεων, περιλαμβάνει την Κύπρο, την Ελλάδα, και σχεδόν όλες τις χώρες της ΕΕ, με εξαίρεση την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, καθώς και μέλη του ΝΑΤΟ, εκτός της Τουρκίας, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συνολικά, η λίστα περιλαμβάνει 47 χώρες και εδάφη, ανάμεσά τους τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και χώρες του «δυτικού συνασπισμού» όπως η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ, η απόφαση της κυβέρνησης ακολουθεί ένα διάταγμα του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, με το οποίο η Ρωσία θα προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και διευκολύνσεις για την εγκατάσταση πολιτών από αυτές τις χώρες που «μοιράζονται τις παραδοσιακές ρωσικές αξίες».

Το διάταγμα προβλέπει απλοποιημένες διαδικασίες για όσους διαφωνούν με τις «καταστροφικές νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις» στις πατρίδες τους, ώστε να μετεγκατασταθούν στη Ρωσία. Ρωσικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι δεκάδες πολίτες από δυτικές χώρες έχουν ήδη επωφεληθεί από αυτήν τη διαδικασία.

Related Articles

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 3/9/2024

wp_update-GSkibItV

Παναθηναϊκός: Η Μποταφόγκο είναι κοντά στη αγορά του Βαγιαννίδη με 4+2,5 εκατ. ευρώ

deleted-w9i2FI7l

Ο Γκουτέρες κατηγορεί το Ισραήλ για παραπληροφόρηση γι αυτόν και ο ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ τον καλεί να παραιτηθεί

Bury

Ανησυχία Ομπάμα για τον Μπάιντεν μετά την καταστροφική εμφάνιση στο ντιμπέιτ – Το τηλεφώνημα και οι συμβουλές

cars

Κι όμως η ΔΕΠΥ διαφέρει στα δύο φύλα – Ποια τα συμπτώματα σε γυναίκες και κορίτσια

cars

Τουλάχιστον 30 νεκροί και 400.000 εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες στη Νιγηρία

Bury

Αλέξης Πατέλης: «Τα 9+1 μέτρα του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ»

deleted-w9i2FI7l

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Η λύση για όσους σχεδιάζουν διακοπές με αυτοκίνητο

cars

Βλάβη στο σύστημα πληροφορικής έθεσε εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο του Αϊντχόφεν και δημόσιες υπηρεσίες στην Ολλανδία

Bury