CARSNEWS
AUTONEWS

«Η νέα κυβέρνηση να γιορτάσει την επιστροφή τους» λέει μέλος της βρετανικής Επιτροπής για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Η Βρετανική Επιτροπή για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα (BCRPM) προχώρησε σε μία παρέμβαση ενόψει των εκλογών, ώστε οι υποψήφιοι να εντάξουν στο πρόγραμμά τους το δίκαιο αίτημα για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών στον φυσικό τους χώρο, δηλαδή στην Αθήνα και στο μουσείο της Ακρόπολης.

Η επιστολή, που ζητά από τους υποψηφίους βουλευτές να υποστηρίξουν την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, έχει αποσταλεί σε περισσότερους από 600 μέλη και φίλους της BCRPM, ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να τη στείλουν στους πολιτικούς της περιφέρειάς τους. Επιπλέον, μπορούν άπαντες να βρουν τη συγκεκριμένη επιστολή, καθώς έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της BCRPM.

«Το ζήτημα των Μαρμάρων του Παρθενώνα δεν είναι απλώς μια σκονισμένη υποσημείωση της αρχαίας ιστορίας, αλλά μια καυτή, σύγχρονη, διπλωματική και πολιτιστική υπόθεση. Δεν διακυβεύεται τίποτα λιγότερο από την ιστορία και τη φήμη της Δύσης. Σας προτρέπουμε να κάνετε ό,τι μπορείτε, για να επιστρέψουν τα Μάρμαρα το συντομότερο δυνατό εκεί όπου πραγματικά ανήκουν», είπε το μέλος της επιτροπής στο ΕΡΤNews.

«Το Βρετανικό Μουσείο ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Αθήνα. Η συντηρητική κυβέρνηση θα μετανιώσει για την αδυναμία της να κάνει την τελική χειρονομία της απελευθέρωσης των Μαρμάρων, μια χειρονομία που υποστηρίζεται πλέον από το βρετανικό κοινό.

Εναπόκειται στην επερχόμενη κυβέρνηση των Εργατικών να κάνει το σωστό, ήτοι να ολοκληρώσει τη διαδικασία, να γιορτάσει την επιστροφή των Μαρμάρων και να εδραιώσει τη φιλία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας».

Related Articles

EURO 2024: Από τις 14 Ιουνίου η «καρδιά» του ποδοσφαίρου θα χτυπά στη Γερμανία – Οι αριθμοί της διοργάνωσης

cars

Η Mercedes EQA διαθέσιμη σε δύο επιπλέον εκδόσεις.

cars

Δεκατρείς άνδρες της σωφρονιστικής αστυνομίας συνελήφθησαν στο Μιλάνο – Τους ανακάλυψαν από τις κάμερες των φυλακών

cars

Άννα Παναγιωτοπούλου – Σταμάτης Κραουνάκης: «Άννα για πάντα»

Bury

Άτακτο ζευγάρι υποχρέωσε σε αναγκαστική προσγείωση πτήση της easyJet

Bury

Οι εκπομπές ρύπων “φρενάρουν” το νέο Ford Focus RS.

cars

Γαλλία – Βέλγιο 1-0: Στους «8» με αυτογκόλ

deleted-w9i2FI7l

Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Θέματα κυριαρχίας δεν βρίσκονται στη συζήτηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

cars

Ποινή φυλάκισης 32 μηνών με αναστολή, σε 67χρονο που πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε τον 32χρονο γιο του

Bury