CARSNEWS
AUTONEWS

Η παραλία στην Πρέβεζα που θα ζήλευαν όλα τα νησιά

Ενδεχομένως να μη σας πάει το μυαλό, αλλά η μεγαλύτερη αμμώδης παραλία σε ολόκληρη την Ευρώπη, μήκους 25 χιλιομέτρων, βρίσκεται στην Ελλάδα και μάλιστα, στην ηπειρωτική. Ο λόγος για το ατελείωτο Μονολίθι στην Πρέβεζα, που θα ζήλευαν ακόμα και τα νησιά.

Πρόκειται για μία απέραντη αμμουδερή ακρογιαλιά που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νομού Πρεβέζης, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την αρχαία πόλη της Νικόπολης και 10 χλμ. από την πόλη της Πρέβεζας.

Μονολίθι Πρέβεζα

Η έκτασή της απλώνεται από το χωριό Μύτικας μέχρι το χωριό Καστροσυκιά του Δήμου Πρέβεζας, όπου ξεκινά και το περίφημο δάσος Μονολιθίου, μήκους 8 χλμ., το οποίο ανήκει στην Αρχαιολογική Άλφα ζώνη της περιοχής, λόγω της Αρχαίας Νικόπολης.

Μονολίθι Πρέβεζα

Σύμφωνα με την ιστορία, η ονομασία της τοποθεσίας κατά την αρχαιότητα ήταν «Κόμαρος», που σημαίνει κουμαριά και οφειλόταν στις πολλές κουμαριές που υπάρχουν ακόμη και μέχρι σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της παραλίας.

Μονολίθι Πρέβεζα

Το σύγχρονο όνομά της, ωστόσο, η ακτή το οφείλει σε μια σειρά από παραλιακούς βράχους (μονούς λίθους) που εντοπίζονταν σε απόσταση 10 μέτρων από την ακτή.

Μονολίθι Πρέβεζα

Οργανωμένη σε σημεία, αλλά και με μεγάλα μέρη της εντελώς ανέγγιχτα η παραλία Μονολίθι δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Στα πεντακάθαρα και σχετικά βαθιά νερά της θα απολαύσετε ένα υπέροχο μπάνιο με θέα στο φανταστικό καταπράσινο τοπίο.

Related Articles

Άκουσε τον κινητήρα του T.50 να ουρλιάζει στις 12.000+ σ.α.λ.

cars

Toyota. Aκόμη μία πρωτιά στη χώρα μας

cars

Οι ΗΠΑ δεν περιμένουν καμιά αλλαγή από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στο Ιράν

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 9/4/2024

cars

Η Ντέμι Μουρ τιμήθηκε για τη δράση της κατά του καρκίνου του μαστού – Συγκίνησε η ιστορία της «ατρόμητης» θείας της

Bury

Η Kia Europe προστατεύει τους ωκεανούς

cars

Φτερούγες κοτόπουλου στο air fryer

Bury

Fiat Νέο 500 3+1 – Chic και (πιο) πρακτικό

cars

Tα ωραιότερα looks από την επίδειξη του Βασίλη Ζούλια στην Εβδομάδα Μόδας

Bury