CARSNEWS
AUTONEWS

Η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας συναντήθηκε με εκπροσώπους των «Παιδιών προσφύγων από την Μακεδονία του Αιγαίου»

Με εκπροσώπους της αποκαλούμενης «Ένωσης Συλλόγων Μακεδόνων και παιδιών-προσφύγων από το Αιγαιατικό τμήμα της Μακεδονίας– MAKEDON» βρέθηκε χθες η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα.

Σε σχετική ανακοίνωση της προεδρίας της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε την παραμονή του παραδοσιακού εορτασμού της 75ης επετείου από το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα και της 76ης επετείου από τις βίαιες διώξεις των Μακεδόνων από το Αιγαιατικό τμήμα της Μακεδονίας, η αντιπροσωπεία της ΜAKEDON ενημέρωσε για την προετοιμασία της εκδήλωσης […] Η Πρόεδρος Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα, αφού εξέφρασε την υποστήριξή της στο έργο και τις δραστηριότητες της Ένωσης Συλλόγων Μακεδόνων και παιδιών προσφύγων από το Αιγαιατικό τμήμα της Μακεδονίας – MAKEDON, τόνισε ότι η μοίρα και η τραγωδία των 30.000 παιδιών προσφύγων, καθώς και ο γολγοθάς τους δεν πρέπει να αποκρύπτονται και να σχετικοποιούνται».

Средба со делегација од Сојузот на Здруженијата на Македонците и децата бегалци од Егејскиот дел на Македонија – МАКЕДОН. Судбината и трагедијата на 30.000 деца бегалци и нивната голгота не смее да се сокрива и релативизира. pic.twitter.com/l4kAzUywT3

— Гордана Сиљановска Давкова (Gordana Siljanovska) (@gogamkd) June 27, 2024

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «οι συνομιλητές στη συνάντηση εξέφρασαν την προσδοκία ότι η εκδήλωση μνήμης των δύο τραγικών γεγονότων, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου 2024, ημέρα Κυριακή, μπροστά από το Μνημείο των παιδιών-προσφύγων, στα Σκόπια, θα εκτυλιχθεί με αξιοπρέπεια, διότι με τον σεβασμό της μοίρας και της τραγωδίας των παιδιών προσφύγων από το Αιγαιατικό τμήμα της Μακεδονίας σεβόμαστε επίσης την τραγωδία των αθώων παιδιών σε όλον τον κόσμο – θυμάτων πολέμων».

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Δίκη για το Μάτι – Ξέσπασε ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μητέρα, αδελφή και τις 5χρονες δίδυμες ανιψιές του: «Ρεσιτάλ συγκάληψης»

cars

Εθνική Ελλάδας: Η διαδικασία των πέναλτι που έφερε τον αποκλεισμό από το Euro 2024

cars

Εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις καινούργιων οχημάτων τον Φεβρουάριο

cars

Ο Φερνάντο Αλόνσο πούλησε την exclusive Ferrari Enzo του για 5,4 εκατομμύρια ευρώ

cars

Mercedes – Μισός αιώνας 24ωρης υποστήριξης «Service 24h»

cars

Skoda One. Νέο πρόγραμμα απόκτησης αυτοκινήτου

cars

Ποιος ο λόγος να κουβαλάτε ακριβές, «επώνυμες» βαλίτσες στο ταξίδι σας;

cars

Στη φυλακή για πέντε χρόνια άνδρας που «έβρισε» τον βασιλιά του Μαρόκου

Bury

Αποδοκίμασαν τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο στον Βόλο – «Δεν έχουν καμία σχέση με την δημοκρατία»

cars