CARSNEWS
AUTONEWS

Καιρός: Η πιο ζεστή ημέρα σήμερα με τοπικά 38°C – Ο χάρτης με τις θερμοκρασίες σε όλες τις περιοχές

Το καλοκαίρι ήρθε νωρίς και οι μετεωρολόγοι χαρακτηρίζουν τη σημερινή την πιο ζεστή ημέρα του τελευταίου θερμού κύματος. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, από την ανάλυση των πραγματικών δεδομένων της ανώτερης ατμόσφαιρας (χάρτης 850hPa) υπάρχει ταύτιση με τα προγνωστικά της αντίστοιχης ώρας και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο υδράργυρος στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά να φτάσει τους 38°C.

Ο ίδιος αναρτά και χάρτες, σε έναν από τους οποίους διακρίνουμε τις θερμοκρασίες ανά περιοχή:

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και τη Δευτέρα 03/06. Όπως φαίνεται στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί, η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Λιβαδειά και ήταν ίση με 38,7 °C. Σύμφωνα με τις επιπλέον πληροφορίες που παρέχονται στην εικόνα, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 31,7 °C, ενώ 381 από τους 511 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~75%) κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 30 °C. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε 57 μετεωρολογικούς σταθμούς (ποσοστό ~11%) η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 °C.

Δύο κύματα ζέστης το πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου

Με διαδοχικά κύματα ζέστης αναμένεται να κυλήσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνιου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια. Συγκεκριμένα, πολύ ζεστό αναμένεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνιου με τη θερμοκρασία να βρίσκεται κατά μέσο όρο 6 με 8 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

«Τα τελευταία χρόνια οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες του Ιουνίου από εξαίρεση φαίνεται να γίνεται κανόνας αν αναλογιστούμε ότι πάνω από 40 βαθμούς έφτασαν τα θερμόμετρα τον Ιούνιου τις χρονιές 2007, 2010, 2016, 2017, 2021. Πυκνώνουν δηλαδή οι χρονιές που ο Ιούνιος εκδηλώνει πολύ υψηλές θερμοκρασίες», σημειώνει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.

Σύμφωνα με τον κ. Τσατραφύλλια, το πρώτο κύμα ζέστης αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη 4/6 με τις υψηλότερες θερμοκρασίες (37 με 40 βαθμούς) να εκδηλώνονται στις εξής περιοχές:

  • Λάρισα,
  • Τρίκαλα,
  • Καρδίτσα,
  • Φθιώτιδα,
  • Βοιωτία,
  • Εύβοια,
  • Αττική,
  • Δωδεκάνησα,
  • Κρήτη,
  • Πελοπόννησο.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και την Τετάρτη ωστόσο την Πέμπτη το πρώτο κύμα ζέστης θα αποκλιμακωθεί για να έρθει ένα δεύτερο από το Σάββατο 8/6.

Related Articles

Ford Mustang Mach 1. Με το μαγικό άγγιγμα της Shelby…

cars

Ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα, ενώ εντείνονται οι φόβοι για «νέα κλιμάκωση» στον Λίβανο

cars

Το εσωτερικό της Aston Martin DBX είναι ακριβώς όσο πολυτελές περίμενες!

cars

Άδεια τα εκλογικά περίπτερα στο Σύνταγμα

cars

Jeep Gladiator Willys. Νέα έκδοση με βαριά κληρονομιά.

cars

Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στη Θεσσαλονίκη – «Καραμπόλα» τριών οχημάτων στα διόδια των Ν. Μαλγάρων

cars

Ο Στέφανος Κασσελάκης αύριο στο Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα

Bury

BMW X6 30d xDrive. Ανανεωτική

cars

Autοdelta.  Πάθος για οδήγηση

cars