CARSNEWS
AUTONEWS

Με αιχμή τα εθνικά και την πρωτοβουλία για την ακρίβεια έως τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός

Τη γαλάζια προεκλογική ατζέντα ξεδιπλώνει ο πρωθυπουργός όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου προτάσσοντας τα εθνικά θέματα, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την υγεία και την ασφάλεια και εξηγώντας ότι το ευρωπαϊκό αποτύπωμα άπτεται  όλων των θεμάτων που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών.

Μετά τη διήμερη περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα με ξεκάθαρο στόχο την ανακοπή των διαρροών προς τα δεξιά της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει να συναντά από κοντά τους πολίτες, με επόμενους σταθμούς την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο.

Στο στόχαστρό του και η αξιωματική αντιπολίτευση με τον ίδιο να εξαπολύει πυρά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για παραλογισμό της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης με αιχμή την επιστολή που έστειλε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητώντας ευρωπαϊκή παρέμβαση προκειμένου να μπει φρένο στην αισχροκέρδεια των πολυεθνικών εταιρειών. Και μπορεί η επιτροπή να χαιρέτισε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού ωστόσο αναφέρθηκε στην κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση λέγοντας: «θα πρέπει και ο διάλογος στην χώρα μας να γίνει με κάποια στοιχειώδη εχέγγυα κοινής λογικής. Δυστυχώς, αυτά φαίνεται ότι μέσα στο πάθος και στην ένταση και στην τοξικότητα κάποιων τα έχουμε τελείως απωλέσει».

Διπλό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία

Τόσο από τη Φλώρινα, όσο και λίγη ώρα μετά από την Καστοριά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε χθες διπλό αυστηρό μήνυμα στη νέα πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας εγκαλώντας την για την προκλητική της ρητορική και διαμηνύοντας ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι διεθνής συνθήκη και πρέπει να τηρείται εκατέρωθεν στο ακέραιο. «Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους ο ευρωπαϊκός δρόμος για αυτούς θα μείνει κλειστός και τα μνημόνια δεν θα κυρωθούν έως ότου αλλάξουν στάση» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:  «σε περίπτωση που επιμείνουν τα Σκόπια να αμφισβητούν τον πυρήνα της συμφωνίας για την ονομασία της χώρας, να γνωρίζουν ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος τους θα παραμείνει κλειστός».  Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει την εξωτερική πολιτική με όρους ανέξοδης πατριδοκαπηλίας αλλά αποτελεί υπεύθυνη πολιτική δύναμη.

Αυξάνει η συσπείρωση, κάλεσμα για συμμετοχή

Να μην κάνουν οι πολίτες το χατίρι στην αντιπολίτευση να αμφισβητηθούν οι πολιτικοί συσχετισμοί ζητά ο πρωθυπουργός από παραδοσιακούς και νέους ψηφοφόρους εξαπολύοντας πυρά τόσο στα δεξιά της ΝΔ, όσο και στα αριστερά της. Παράλληλα εκπέμπει μήνυμα συστράτευσης ξορκίζοντας τη χαλαρή ψήφο με το κεντρικό σήμα που εκπέμπεται να είναι σταθερό λέγοντας ότι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι η πολιτική αστάθεια και τονίζοντας ότι η πολιτική σταθερότητα αποτελεί προϋπόθεση για να γίνουν μεγάλα άλματα στο μέλλον. 

Related Articles

Η Mahindra… εμπνέεται από το Jeep Wrangler και παρουσιάζει το Thar!

cars

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Έρχονται από την 1η Απριλίου

cars

Basket League: Πέρασε από τη Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός με νίκη επί του ΠΑΟΚ

cars

Renault: O κόσμος ζητά “καυτά” ηλεκτρικά!

cars

Κανένα σχόλιο από το Κρεμλίνο για τις πληροφορίες περί βασανιστηρίων στους συλληφθέντες για το μακελειό στη Μόσχα

cars

Βίντεο καταγράφουν τις αντιδράσεις των πρώτων αστυνομικών που έσπευσαν στη γέφυρα που κατέρρευσε στη Βαλτιμόρη

cars

«Η αντοχή των μικροβίων θα κάνει την πανδημία να μοιάζει… ασήμαντη», λέει βρετανίδα επιστήμονας

cars

Συναγερμός για την εξαφάνιση 17χρονης από νοσοκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης

Bury

Σαρλ Μισέλ: Καταδικάσαμε ομόφωνα με τους ηγέτες της G7 την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Bury