CARSNEWS
AUTONEWS

Μητσοτάκης: Με το οικονομικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ θα μπαίναμε αμέσως σε επιτήρηση

«Οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες γιατί θα καθορίσουν το πόσο δυνατή θα είναι η φωνή μας στην Ευρώπη τα επόμενα 5 χρόνια, και επειδή θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό η Ελλάδα να προσέλθει στη νέα αυτή διαπραγμάτευση όσο το δυνατόν πιο ισχυρή. «Σε μια κάλπη που δεν συμπίπτει ούτε με εθνικές ούτε με αυτοδιοικητικές εκλογές θα κάνουμε μια πρόσθετη προσπάθεια να κινητοποιήσουμε τους ψηφοφόρους», πρόσθεσε.

Για το δίλημμα Μητσοτάκης ή σταθερότητα

«Είναι μια εθνική κάλπη επειδή η αντιπολίτευση έχει μετατρέψει τις εκλογές αυτές σε άτυπο δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Όσο πιο δυνατή είναι η ΝΔ τόσο μεγαλύτερη ισχύ θα έχει για να κάνει μεταρρυθμίσεις, καθώς δεν θα αμφισβητήσει κανείς την πολιτική της νομιμοποίηση. Οι ευρωεκλογές είναι και μια ευκαιρία να αναμετρηθούμε με όσα έχουμε κάνει, να ακούσουμε τους πολίτες, οι οποίοι μας λένε για την ακρίβεια για παράδειγμα», τόνισε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Για την ακρίβεια

«Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε σε αρκετά προϊόντα κάποιες μειώσεις στις τιμές, διεκδικούμε μεγαλύτερη διαφάνεια στις, έχουμε επιβάλλει σημαντικούς περιορισμούς στο λιανεμπόριο. Θα χρησιμοποιήσουμε όσα εργαλεία έχουμε στη διάθεσή μας, έστειλα επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επειδή τώρα έχουμε ευρωεκλογές. Μου κάνει εντύπωση μια τέτοια πρωτοβουλία που έχει εθνικό χαρακτήρα γιατί δεν βρίσκει ενιαία εθνική γραμμή. Τα βάζουμε με πολύ μεγάλες πολυεθνικές. Το έδαφος είναι πρόσφορο. Διερωτώμαι: ποιο κόμμα εμπιστεύονται οι πολίτες για να μπορούμε να πετύχουμε τέτοιες παρεμβάσεις;».

Για μείωση ή κατάργηση του ΦΠΑ

«Η μείωση του ΦΠΑ στοιχίζει πάρα πολλά στα δημόσια ταμεία. Όποιος την εισηγείται να μας υποδείξει ποιους φόρους πρέπει να αυξήσουμε ή ποια επιδόματα πρέπει να κόψουμε. Δείτε τι κάναμε με μείωση ΦΠΑ στον καφέ, μειώθηκαν οι τιμές στον καφέ; όχι. Αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η μείωση δεν περνάει. Θα μου πείτε, θα αυξήσετε τον ΦΠΑ στον καφέ, μα έχουν αυξηθεί και οι πρώτες ύλες.

Αν υλοποιούσαμε ένα τμήμα του προγράμματος σύριζα, η χώρα θα έμπαινε σε επιτήρηση αμέσως. Είμαστε σε μια εποχή δημοσιονομικής κανονικότητας, με συγκεκριμένη οροφή δαπανών έως 3%, όποιος ξεφύγει από αυτούς τους κανόνες μπαίνει αυτόματα σε επιτήρηση».

Related Articles

Αυτοκίνητο παρέσυρε 17χρονο ποδηλάτη στη Θεσσαλονίκη – Μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο νοσοκομείο

Bury

Εθισμένος στο πόκερ ο Νεϊμάρ – Έπαιζε στην γιορτή της κόρης του

Bury

ΠΑΣΟΚ: «Παρών» στο πλευρό του Δούκα ο Χριστοδουλάκης, την Κυριακή ανακοινώνει υποψηφιότητα ο Γερουλάνος

Bury

Ο δήμαρχος Λειψών έβγαλε τραγούδι για το νησί σε συνεργασία με τον ράπερ «Μιχαλάρα»

Bury

ΑΔΜΗΕ: Δυναμική είσοδος στην αγορά φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με την GRID Telecom

cars

Η Alfa Romeo παρουσίασε το νέο της supercar, την 33 Stradale

cars

Μακελειό στη Μόσχα: Οι ύποπτοι είχαν «επαφές» στην Ουκρανία, σύμφωνα με ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB

cars

Α. Κόστα: Ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα είμαι απολύτως δεσμευμένος στην ενότητα μεταξύ των 27 κρατών-μελών

cars

Ο καιρός σήμερα 21/3/2024

cars