CARSNEWS
MOTONEWS

Νέο KTM 990 Adventure – Με σχεδίαση πιο κοντά στο θρυλικό 950 Adventure, και δύο ρεζερβουάρ

Κώστα Γκαζή

Η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας που αναμένεται να αποτελέσει το νέο 990 Adventure συνεχίζεται με τους Αυστριακούς να προχωρούν σε αλλαγές στη σχεδίαση και να επιστρέφουν πιο κοντά στις ρίζες τους με σχεδίαση rally πιο κοντά σε εκείνη του θρυλικού πλέον 950 Adventure.

Η ΚΤΜ θα εμπλουτίσει την γκάμα της με μία adventure μοτοσυκλέτα που θα τοποθετείται από πλευράς απόδοσης πάνω από τα 790/890 Adventure έχοντας ως βάση τον καινούργιο εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα γνωστό από το 990 Duke.

Η εξέλιξη του νέου 990 Adventure συνεχίζεται και πλέον οι διαφορές είναι κάτι παραπάνω από ορατές σε σχέση με τα πρωτότυπα για τα οποία σας είχαμε μιλήσει στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, με τη μοτοσυκλέτα να αποκτά σιγά-σιγά και την εμφάνιση που θα έχει και ως μοντέλο παραγωγής.

KTM 990 Adventure

Σχεδιαστικά η νέα adventure φέρει το rally look που κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς τον τελευταίο καιρό και θυμίζει ως έναν βαθμό το θρυλικό και βγαλμένο από τους αγώνες 950 Adventure. Με αυτό οι Αυστριακοί έκαναν τη δεύτερη νίκη γενικής στην ιστορία τους στο 24ο Dakar του 2002 και ξεκίνησαν το απίστευτο σερί-ρεκόρ που σταμάτησε το 2019.

Για την ιστορία, το 2002 στη σέλα του 950 ήταν ο μέγιστος Fabrizio Meoni, ο άνθρωπος που πήρε την προηγούμενη χρονιά και την πρώτη νίκη στο Dakar στην ιστορία της ΚΤΜ και βασικός πρωταγωνιστής στην εξέλιξή της μοτοσυκλέτας που μετονομάστηκε έπειτα σε 990 Adventure λόγω της αύξησης της χωρητικότητας του V2 με την περιεχόμενη γωνία των 75 μοιρών.

KTM 990 Adventure

Επιστροφή στο σήμερα, με το νέο 990 Adventure να φαίνεται ελαφρύ και “αθλητικό”, με τα πλαϊνά πλαστικά του φαίρινγκ να κατεβαίνουν χαμηλά προσφέροντας αεροδυναμική προστασία στα πόδια, ενώ εκατέρωθεν του πλαισίου βρίσκονται δύο ρεζερβουάρ. Αυτά πήραν τη θέση του ενός στο προηγούμενο πρωτότυπο που εκτείνονταν κάτω από τη σέλα καθώς οι Αυστριακοί φαίνεται να καταλήγουν αναφορικά με την ιδανική κατανομή βάρους για τη νέα τους μοτοσυκλέτα.

KTM 990 Adventure

Ψηλά κυριαρχεί η αδιαφανής ζελατίνα στο μοντέλο προ-παραγωγής (θα είναι φυσικά διάφανη όταν βγει στην παραγωγή) και ο εντυπωσιακά μεγάλος φακός του LED προβολέα που φαίνεται να είναι περισσότερο εκτεθειμένος από όσο θα έπρεπε. Και τα δύο αυτά στοιχεία δεν αποκλείεται να αλλάξουν ή τουλάχιστον να διαφοροποιηθούν στο μοντέλο παραγωγής αφού και τα LED φώτα ημέρας δείχνουν λίγο πρόχειρα τοποθετημένα. Αυτό που θα παραμείνει είναι η μεγάλη κάθετης διάταξης έγχρωμη οθόνη πληροφοριών.

Να θυμίσουμε τέλος ότι η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με το μοτέρ του 990 Duke είναι το διαφορετικό κύκλωμα ψύξης με δύο μικρότερα ψυγεία έναντι ενός, ενώ διαφορετικό είναι το πλαίσιο αλλά και το ψαλίδι.

KTM 990 Adventure

Αλλαγές αναμένονται στον τρόπο απόδοσης του εν σειρά δικύλινδρου των 990 κ.εκ., που αποτελεί ενεργό μέρος του ατσάλινου πλαισίου, με διαφορετική χαρτογράφηση πιο κοντά στις απαιτήσεις της κατηγορίας, ενώ το γερμανικό Motorrad -με στοιχεία μάλλον εκ των έσω- “μεταφέρει” τη χρονιά παραγωγής του 990 Adventure κατά έναν χρόνο, το 2026.

Related Articles

Βόλος: Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που η μοτοσυκλέτα παρασύρει και σκοτώνει το 4 μηνών βρέφος

cars

Best Moto by LS2 – CFMOTO 800MT: Η πιο Value for Money μοτοσυκλέτα

cars

«Z» τη λένε και είναι ένας στιλπνός πύραυλος της ασφάλτου

cars

Honda: Αυτόματο σύστημα για να στρίβεις καλύτερα

cars

Γιατί η φάση της ενοικίασης μοτοσυκλετών έχει τόση άνθηση;

cars

Μια Ducati καστομιά με έμφαση στον χρυσό

cars

KTM: Νέο 1290 super duke gt έρχεται να ταράξει τα νερά

cars

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE 2023 με ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες

cars

Ισπανική Κυριαρχία στην μοτοσυκλέτα

cars