CARSNEWS
F1 & RACES

Οι οδηγοί της F1 απέτισαν φόρο τιμής στους Σένα και Ράτζενμπεργκερ, 30 χρόνια μετά

FORMULA 1

ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

AP Photo/Luca Bruno
Οι οδηγοί της F1 τιμούν τη μνήμη των Άιρτον Σένα και Ρόλαντ Ράτζενμπεργκερ στην Ίμολα AP PHOTO/LUCA BRUNO

Με πρωτοβουλία του Σεμπάστιαν Φέτελ οι οδηγοί της Formula 1 -όπως και της F2 και της F3- φόρεσαν μπλουζάκια και περιβραχιόνια στα χρώματα της Βραζιλιάνικης και της Αυστριακής σημαίας, και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη στροφή Ταμπουρέλο, για να τιμήσουν τους Άιρτον Σένα και Ρόλαντ Ράτζενμπεργκερ 30 χρόνια μετά την τραγική Ίμολα του 1994.

Ο Φέτελ συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Άιρτον Σένα για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, στην οποία μπορούσαν να παρευρεθούν όσα μέλη του πάντοκ το επιθυμούσαν. Οι οδηγοί της F1 ανταποκρίθηκαν, και φόρεσαν ένα μπλουζάκι στα χρώματα του κράνους του Σένα και της σημαίας της Βραζιλίας, καθώς και περιβραχιόνια στα χρώματα της αυστριακής σημαίας.

Αρχικά οι συμμετέχοντες φωτογραφήθηκαν στην εκκίνηση μπροστά στις σημαίες και τα κράνη των δύο αξέχαστων πιλότων, και εν συνεχεία κάλυψαν την πίστα κάνοντας τζόγκινγκ ή ποδήλατο – και δεν πτοήθηκαν ακόμα κι όταν άνοιξαν οι ουρανοί πάνω από την Εμίλια Ρομάνια.

Στην πορεία, σταμάτησαν στη στροφή Ταμπουρέλο, όπου συνέβη το δυστύχημα του Σένα την Πρωτομγαιά του 1994, και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στο μνημείο του μεγάλου Παουλίστα.

AP Photo/Luca Bruno
Οι οδηγοί της F1 στο μνημείο του Άιρτον Σένα στη στροφή Ταμπουρέλο της Ίμολα AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Φέτελ λανσάρισε πρόσφατα από το διαδικτυακό του κατάστημα μια σειρά ρουχισμού που αφορά στον Σένα, πάντα σε συνερασία με το Ινστιτούτο Άιρτον Σένα. Τα έσοδα από τα προϊόντα αυτά θα ενισχύουν τις δράσεις του Ινστιτούτου, το οποίο βοηθά εκατομμύρια παιδιά ετησίως να αποκτήσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

AP Photo/Luca Bruno
Οι οδηγοί της F1 τιμούν τη μνήμη των Άιρτον Σένα και Ρόλαντ Ράτζενμπεργκερ στην Ίμολα AP PHOTO/LUCA BRUNO

Μετά από την εκδήλωση αυτή, στη διάρκεια του τριημέρου ο Φέτελ θα κάνει λίγους γύρους επίδειξης με τη McLaren MP4/8 του Σένα από το 1993. Πρόκειται για το τελευταίο μονοθέσιο με το οποίο ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε GP της Formula 1.

Related Articles

Ο Stewart θα προτιμούσε την αποχώρηση του Vettel

cars

Έρχεται νέα… βόμβα στη Φόρμουλα 1; Φήμες για μεταγραφή του Φερστάπεν στη Mercedes (ΦΩΤΟ)

cars

Νέα μπλεξίματα για Φούντα: «Επιτέθηκε ρατσιστικά σε συμπαίκτη του, μένει εκτός ομάδας»

cars

Τα… σεπτεμβριανά concept car στην ιστορία της Opel

cars

Verstappen holds off charging Hamilton to win US GP

cars

H GM μπαίνει στη Formula 1 ως κατασκευαστής κινητήρων

cars

F1-GP Εμίλια Ρομάνια FP2: Συνεχίζει να είναι ταχύτερος ο Charles Leclerc

Bury

Charles Leclerc Launches New LEC Ice Cream In Italy Between F1 Races : Photo 5030358 | Photos | Just Jared: Entertainment News

cars

TAG Heuer Kith Formula 1: Η αναγέννηση ενός ρολογιού που σημάδεψε μια γενιά

cars