CARSNEWS
AUTONEWS

Οι Χούθι αναφέρουν επίθεση σε τέσσερα πλοία – Δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά και δύο εμπορικά

Δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά βρέθηκαν στο στόχαστρο των Χούθι το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, καθώς και δύο εμπορικά πλοία.

Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Cyclades στην Ερυθρά Θάλασσα και το MSC Orion στον Ινδικό Ωκεανό σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο του κινήματος, Γιαχία Σάρι.

Από τα μέσα Νοεμβρίου, οι υεμενίτες αντάρτες, μέρος του λεγόμενου «άξονα της αντίστασης», χαλαρής συμμαχίας προσκείμενης στο Ιράν, εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον πλοίων κυρίως στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, θαλάσσιες οδούς μείζονος σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο. Αρχικά έβαζαν στο στόχαστρο πλοία κατ’ αυτούς συνδεόμενα με το Ισραήλ —πλέον θεωρούν επίσης στόχους πλοία συμμάχων του, ιδίως των ΗΠΑ και της Βρετανίας—, σε ένδειξη υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, θύλακο που βομβαρδίζεται και πολιορκείται από τον ισραηλινό στρατό από την 7η Οκτωβρίου.

بيان القوات المسلحة اليمنية بشأن عملية استهداف مدمرتين أمريكيتين وعملية استهداف سفينة (CYCLADES)  في البحر الأحمر وسفينةَ (  MSC ORION ) في المحيطِ الهندي التابعتان للكيان الصهيوني بتأريخ 29-4-2024 pic.twitter.com/ATBtzJTeN7

— الإعلام الحربي اليمني (@MMY1444) April 29, 2024

Οι επιθέσεις τους ανάγκασαν μεγάλες ναυτιλιακές να αναστείλουν τα δρομολόγια στην περιοχή στρατηγικής σημασίας, από όπου διερχόταν πριν από τον πόλεμο το 12% ως 15% του παγκόσμιου εμπορίου, κι αύξησαν τα κόστη των θαλάσσιων μεταφορών, αφού πλέον τα πλοία είναι αναγκασμένα να κάνουν τον γύρο της αφρικανικής ηπείρου.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Ο καιρός σήμερα 5/5/2024

Bury

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου – Επί τάπητος οι διμερείς στρατηγικές σχέσεις των δύο χωρών

cars

Μελόνι: Η πρόταση για τους νέους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών είναι λανθασμένη σε ό,τι αφορά την ουσία

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Ό,τι καίγεται, χάνεται για πάντα – Προσπαθώ να μην εστιάζω στη δράστιδα γιατί μου λερώνει την ψυχή

cars

Γερμανία: Γυναίκα μπήκε μέσα σε λεωφορείο κι άρχισε να μαχαιρώνει επιβάτες

Ο πίνακας των μεταλλίων της πρώτης μέρας των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

cars

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνάντησε τους 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του στη Βουλή

Bury

Η Χεζμπολάχ κατέρριψε ισραηλινό drone στο νότιο Λίβανο

Bury

Η Maserati Grecale κάνει ντεμπούτο καμουφλαρισμένη.

cars