CARSNEWS
F1 & RACES

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα: η Red Bull έχασε και τον αγωνιστικό της διευθυντή, από την Audi F1

FORMULA 1

ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
JEDDAH, SAUDI ARABIA – MARCH 08: Oracle Red Bull Racing Sporting Director Jonathan Wheatley looks on from the pitwall during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on March 08, 2024 in Jeddah, Saudi Arabia. MARK THOMPSON / GETTY IMAGES / RED BULL CONTENT POOL

Ένα ακόμη ηχηρό πλήγμα δέχθηκε η πρωταθλήτρια της F1, Red Bull Racing: μετά τον αστέρα σχεδιαστή της, Άντριαν Νιούι, έχασε και τον αγωνιστικό διευθυντή Τζόναθαν Ουίτλι -“δεξί χέρι” του Κρίστιαν Χόρνερ- που οδεύει προς το Χίνβιλ για να ηγηθεί της Audi F1 μαζί με τον Ματία Μπινότο.

Η αποχώρηση του Ουίτλι από το Μίλτον Κινς δεν σχετίζεται με την πολιτική κρίση και τον “πόλεμο ισχύος” που μαστίζει τη Red Bull από τις αρχές του 2024. Αντιθέτως, συνδέεται με τις προσωπικές του υψηλές φιλοδοξίες.

Για τον 57χρονο Βρετανό αυτή είναι μια επαγγελματική αναβάθμιση, στη θέση του διευθυντή μιας εργοστασιακής ομάδας της F1 – της Audi F1 (όπως θα μετονομαστεί το 2026 η Sauber), η οποία στην κεφαλή της -πάνω από τον Ουίτλι- θα έχει τον πρώην διευθυντή της Scuderia Ferrari Ματία Μπινότο, στους ρόλους του διευθύνοντος συμβούλου και διευθύνοντος τεχνικού συμβούλου.

Ασχέτως αυτών, η Red Bull με την απώλεια του Τζόναθαν Ουίτλι χάνει έναν από τους “ενορχηστρωτές” την άρτιας λειτουργίας της ομάδας τα τελευταία χρόνια – σε ότι έχει να κάνει με την αγωνιστική της προετοιμασία, με τις τεχνικές επιλογές των μονοθεσίων και με την εκτέλεση των αγώνων.

Η RBR θέλησε με την ευχαριστήρια της ανακοίνωση στον Ουίτλι να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως “η Red Bull Racing έχει τρομερή δύναμη και βάθος και αυτά παρέχουν την ευκαιρία να προαχθούν άλλα μέλη από το εσωτερικό της ομάδας. Θα ανακοινώσουμε τη νέα δομή της ομάδας τις προσεχείς εβδομάδες”.

Ο Ουίτλι θα αποχωρήσει από το Μίλτον Κινς στο τέλος του 2024, και έπειτα θα ακολουθήσει το -προβλεπόμενο για όλα τα κορυφαία στελέχη του σπορ- διάστημα αποχής από τη F1, πριν μεταβεί στο Χίνβιλ – όπου θα βρίσκεται το εργοστάσιο των σασί της Audi.

Related Articles

Απίστευτο: Τεράστιες σαύρες εισέβαλαν στην πίστα της Σιγκαπούρης στη Formula 1 την ώρα των δοκιμών

cars

Η εκθαμβωτική Aston Martin Valhalla μπαίνει στην παραγωγή

cars

Απίστευτος διάλογος Ράσελ με Βολφ: «Είμαι κάτω από μία σκηνή, λυπάμαι τον κόσμο στις εξέδρες»

cars

New Pirelli F1 tyre deal to be announced next week

cars

90 χρόνια Ferrari σε 90sec (video)

cars

Formula1: Χάμιλτον, Φερστάπεν και η άλλη παρέα πάνε Βραζιλία

cars

Thunderclap για τον Andretti F1: η FIA κάνει πίσω και τους συμβουλεύει να αγοράσουν μια υπάρχουσα ομάδα!

Bury

Albon commits F1 future to Williams with new contract

Bury

Formula 1: Έτσι είναι τα νέα μονοθέσια για το 2026 (pics, video)

cars