CARSNEWS
AUTONEWS

Ο G. Murray περιγράφει το V12 διαμάντι του T.50!

Όταν μαθαίνεις ότι ένας από τους πιο διάσημους σχεδιαστές στον κόσμο επιστρέφει στο προσκήνιο με ένα κλασικό, αναλογικό supercar, τότε λογικά οι προσδοκίες είναι υψηλές. Ο Gordon Murray, ο άνθρωπος που δημιούργησε την θρυλική McLaren F1, ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό το T.50 – ένα μοντέρνο υπεραυτοκίνητο που συνδυάζει ένα πρωτόγνωρο, για αυτοκίνητο παραγωγής, σύστημα αεροδυναμικής με ένα πανάλαφρο αμάξωμα και έναν ολοκαίνουριο, ατμοσφαιρικό V12.

Το σύστημα αεροδυναμικής που ο ίδιος ο Murray περιγράφει ως “το πιο προηγμένο σε όχημα παραγωγής” βασίζεται στο φαινόμενο του ground effect και χρησιμοποιεί, όπως η Brabham BT46 που σχεδίασε επίσης ο Βρετανός, έναν μεγάλο ανεμιστήρα στο πίσω μέρος. Αυτά όμως τα είδαμε, οπότε ας εστιάσουμε σε κάτι που μπορούμε να καταλάβουμε όλοι: την ωμότητα ενός εκπληκτικού V12 με χωρητικότητα 3,9 λίτρων ο οποίος στροφάρει μέχρι τις 12.100 σ.α.λ. και παράγει 663 άλογα στις 11.500 σ.α.λ. με 467 Nm ροπής στις 9.000 σ.α.λ. Για την ιπποδύναμη τι να πει κανείς; Για την ροπή όμως, οφείλουμε να συμπληρώσουμε ότι μπορεί να μην ακούγεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή την εποχή των turbo κινητήρων, αλλά το 71% είναι διαθέσιμο ήδη από τις 2.500 σ.α.λ. ώστε το T.50 να μπορεί να είναι πρακτικό και εύχρηστο ακόμα και στην καθημερινότητα.

Κατά τα άλλα, ο κινητήρας είναι κατασκευασμένος από ελαφριά υλικά όπως αλουμίνιο και τιτάνιο μεταξύ άλλων, με αποτέλεσμα να μην ζυγίζει περισσότερο από 178 κιλά ενώ η απόκριση του αναμένεται να είναι συγκλονιστική, με τον Murray να αναφέρει ότι από το ρελαντί έως τον κόφτη των 12.100 σ.α.λ. δεν χρειάζονται περισσότερα από 0,3 δευτερόλεπτα. Ανάλογα επικός προβλέπεται και ο ήχος του ατμοσφαιρικού συνόλου αλλά και η εμφάνιση του καθώς ο Άγγλος σχεδιαστής δεν θέλει σε καμία περίπτωση να τον “κρύψει” κάτω από πλαστικά ή ανθρακονημάτινα καπάκια. Υπομονή μέχρι τις 4 του Αυγούστου – τότε σκοπεύει να παρουσιάσει ο Gordon Murray τη νέα δημιουργία του και η αλήθεια είναι ότι ανυπομονούμε να δούμε τι έχει ετοιμάσει…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η κινέζικη Seres στην Ελλάδα με το πολυτελές ηλεκτρικό SUV/coupe Seres 5

cars

Ετοιμάζει η Honda ένα νέο CR-Z;

cars

J2US: Ο Στέλιος Δρουμαλιάς επανήλθε με την εκρηκτική Αποστολία Ζώη, στη θέση της Άντζελας Δημητρίου

Bury

Στις φλόγες αυτοκίνητο έξω από εμπορικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη – Ζημιές και σε διπλανά οχήματα

Bury

Nissan. Συνεργάζεται με την Taxiplon για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα!

cars

Hennessey Bronco VelociRaptor 400. Αγριεμένο!

cars

Πρεμιέρα για την έκδοση παραγωγής του καυτού Peugeot 508 PSE.

cars

Suzuki S-Cross 1.4 Hybrid 48V 2WD 129 PS – Στην ουσία της οικονομίας

cars

Νέα Ducati Multistrada V4. Έτοιμη η τέταρτη γενιά της

cars