CARSNEWS
AUTONEWS

Πέντε νησιά στις Κυκλάδες με απίστευτα σημεία για τις πιο ινσταγκραμικές φωτογραφίες

Το καλοκαίρι είναι αλήθεια πως ο φακός – είτε της φωτογραφικής μηχανής, είτε του κινητού μας- «παίρνει» φωτιά, τραβώντας δεκάδες φωτογραφίες. Πέρα από τις προσωπικές φωτογραφίες, πολλοί απαθανατίζουν και μέρη, με μια πιο καλλιτεχνική ματιά.

Αν και σε εσάς στις διακοπές, αρέσει να απαθανατίζετε τοπία και βρίσκεστε στις Κυκλάδες, σας έχουμε παρακάτω πέντε νησιά με τα καλύτερα σημεία για να βγάλετε τις πιο ινσταγκραμικές φωτογραφίες.

Πύργος, Τήνος

Τήνος

Tο μεγαλύτερο χωριό του νησιού που έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός, αποτελεί μία από τις πιο όμορφες και γραφικές γωνιές των Κυκλάδων. O Πύργος είναι φημισμένος για τη μακρά του παράδοσή του στην τέχνη του μαρμάρου, ενώ ανέδειξε και κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Γιαννούλης Χαλεπάς. Επίσης, στο χωριό λειτουργούν εργαστήρια μαρμαροτεχνίας, γκαλερί αλλά και η Σχολή Καλών Τεχνών του Πύργου που συνεχίζει την παράδοση του μαρμάρου. Το χωριό χαρακτηρίζεται και ως ένα «μεγάλο μουσείο», μιας και τα μουσεία που διαθέτει είναι ιδιαίτερα αξιόλογα και αξίζει να τα επισκεφτείτε.

Παναγία Χοζοβιώτισσα, Αμοργός

Αμοργός

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες που έχουν συνδυαστεί στη συνείδηση όλων με το νησί, είναι η πάλλευκη πινελιά της Παναγίας Χοζοβιώτισσας. Σκαρφαλωμένη στους απειλητικούς και απόκρημνους βράχους, η Μονή στην Αμοργό, είναι ορατή μόνο από το πέλαγος, ενώ από μακριά μοιάζει με λευκή ζωγραφιά, με το Αιγαίο να απλώνεται 300 μέτρα πιο κάτω. Για να φτάσει κανείς σε αυτό το τόσο απέριττο και συνάμα άκρως επιβλητικό μοναστήρι ο επισκέπτης θα χρειαστεί να ανέβει περίπου 300 σκαλοπάτια.

Σύρματα, Μήλος

Μήλος

Τα συναντάς στα ψαροχώρια του νησιού και αποκαλούνται έτσι, οι θέσεις φύλαξης των μικρών σκαφών. Είναι πολύχρωμα και ιδιαίτερα γραφικά και τραβούν αμέσως το βλέμμα των επισκεπτών. Τα περισσότερα από αυτά έχουν δύο ορόφους ενώ χωρίζονται στην πραγματικότητα σε δύο διαφορετικά αλλά ενωμένα τμήματα. Το μπροστινό μέρος είναι αυτό που βλέπουμε, δηλαδή η χτισμένη πρόσοψη. Το πίσω τμήμα είναι χτισμένο σε μια σπηλιά σκαμμένη στα ηφαιστειακά πετρώματα. Αν βρεθείς στη Μήλο και θες να απαθανατίσει τα «σύρματα», θα πρέπει να πας στα χωριά Κλήμα, Μανδράκια και Φυροπόταμο. 

Σίκινος

Σίκινος

Πρόκειται για ένα από τα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων, που αντιστέκεται ακόμα στον μαζικό τουρισμό. Η Σίκινος έχει πολλά πανέμορφα μέρη για να επισκεφτείς, αλλά και να τραβήξεις τις πιο ινσταγκραμικές φωτογραφίες. Στη Χώρα θα βρεις γωνίες που οι φωτογραφίες θα μοιάζουν με καρτ ποστάλ.

Οία, Σαντορίνη

Σαντορίνη

Εδώ, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις και πολλά λόγια. Το ηλιοβασίλεμά της έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για άπειρους καλλιτέχνες, ενώ τα σοκάκια της λειτουργούν σαν μαγνήτες που καλούν τους επισκέπτες της να χαθούν στον υπέροχο λαβύρινθο που δημιουργούν και να ανακαλύψουν κρυμμένα μυστικά που συναρπάζουν. Από τα, επίσης, σημεία αναφοράς της Οίας και οι αμέτρητοι μπλε τρούλοι που ξεπροβάλλουν σχεδόν σε κάθε γωνιά του οικισμού, μιας και εδώ υπάρχουν περισσότερες από 60 εκκλησίες. Κι, εννοείται, πως κάθε φωτογραφία σας θα μοιάζει με καρτ ποστάλ.

Related Articles

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Έπειτα από 687 μέρες ο Γιαννακόπουλος επέστρεψε στο ΟΑΚΑ

cars

Lada Niva Bronto. Από τη Ρωσία με πολύ αγάπη!

cars

Οδηγούμε την Mercedes-Benz EQB 250: Με άριστη διαχείριση ενέργειας και μεγάλη αυτονομία

cars

Μενδώνη: «Η απώλεια της Άννας Παναγιωτοπούλου μας γεμίζει θλίψη, αλλά και ευγνωμοσύνη για όσα μας προσέφερε»

cars

Ο Ζελένσκι καρατόμησε τον επικεφαλής της κρατικής φρουράς – Μέλη της σχεδίαζαν τη δολοφονία του

cars

Lotus Evija. Πώς ακούγεται ένα ηλεκτρικό hypercar;

cars

Το νέο SUV της Fiat αναζητά όνομα…

cars

Δυνατότητα οδήγησης φορτηγών ΙΧ και στα αδέρφια των αγροτών

cars

Nissan Qashqai: Καινοτομία μπροστά στα μάτια σου

cars