CARSNEWS
AUTONEWS

Πρώτο το κόμμα της Μελόνι στις ευρωεκλογές στην Ιταλία – Το μήνυμα της πρωθυπουργού

Την πρώτη της δήλωση με την νίκη της στις Ευρωεκλογές έκανε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι με ανάρτηση της στα social media.

«Αδέλφια της Ιταλίας» το οποίο, σύμφωνα με σειρά προβολών επί πραγματικών ψήφων, φέρεται να κυμαίνεται από το 27,7% μέχρι 28,5%. «Ευχαριστώ! Τα Αδέλφια της Ιταλίας είναι και πάλι πρώτο κόμμα και ξεπερνούν το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών», ανάφερε η Ιταλίδα πρωθυπουργός στην πλατφόρμα X.

Οι πρώτες προβολές επί πραγματικών ψήφων δείχνουν να επιβεβαιώνουν τα exit poll αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στην Ιταλία.

Με την ψήφο τους για την ανανέωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι Ιταλοί φέρονται να ανέδειξαν και πάλι πρώτο κόμμα τα Αδέλφια της Ιταλίας της πρωθυπουργού Μελόνι (27,7%).

Το κόμμα της Μελόνι στις βουλευτικές εκλογές του 2022 έλαβε ποσοστό 26%.

Επίσης στη δεξιά, η Φόρτσα Ιτάλια που ίδρυσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται να λαμβάνει 10,5% και η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι 8%.

Στην αντιπολίτευση, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει 23,7%, καταγράφοντας άνοδο τεσσάρων και πλέον μονάδων σε σύγκριση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Αντίθετα το Κίνημα Πέντε Αστέρων (11,1%) χάνουν πάνω από τέσσερις μονάδες σε σχέση με πριν από δυο χρόνια.

Η συμμαχία οικολόγων-αριστεράς φέρεται να λαμβάνει 6,6%, ποσοστό που, αν επιβεβαιωθεί από την καταμέτρηση των ψήφων, δεν μπορεί παρά να ικανοποιήσει την ηγεσία της πολιτικής συμπόρευσης η οποία το 2022 δεν είχε ξεπεράσει το 3,6%.

Η κεντρώα εκλογική συμμαχία Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, λαμβάνει 4% των ψήφων, ενώ το μετριοπαθές κόμμα Azione («Δράση»), 3%. Για τα ιταλικά κόμματα, το όριο εισόδου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το 4%.

πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Το BMW Group στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου IAA Mobility 2023

cars

Ram 1500 Revolution BEV Concept 2023 – Ετοιμάζεται να αποκαλυφθεί…

cars

‘Εφυγε με 30 χιλιάδες ευρώ από τον εκατομμυριούχο – Δεν ρίσκαρε για την ερώτηση των 100 χιλιάδων

Bury

Κλιμάκιο ΕΟΔΥ στη Μαγνησία: Ανατροπή με τον θάνατο της 91χρονης, δεν σχετίζεται με τη γαστρεντερίτιδα – Βρέθηκε σαλμονέλα στο νερό

Bury

Ρεϊμόν Ντεπαρντόν: Ο φωτογράφος 8 Ολυμπιακών Αγώνων ξεχωρίζει τις κορυφαίες στιγμές

Νίκη Κεραμέως: Στόχος είναι να χτίσουμε στα σημαντικά κεκτημένα της πενταετίας προς όφελος της κοινωνίας

Bury

Αποκαλυπτικό έγγραφο: Προτεραιότητα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» θα έχουν οι VIP του Conference League

cars

Λινού για εμβόλιο AstraZeneca: Μελέτες έδειχναν ότι υπήρχε υψηλότερη πιθανότητα να πάθει θρόμβωση μια γυναίκα στην ηλικία των 30-40

cars

Νέο Opel Mokka. Σύγχρονο, μοντέρνο και… ηλεκτρικό!

cars