CARSNEWS
MOTONEWS

Στο απαιτητικό Hellas Rally Raid με ένα Voge 300 Rally (εικόνες, video)

Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή Πέτρου Πισσαρίδη στο Hellas Rally Raid 2024, έναν αγώνα προθάλαμο του Rally Dakar, με την ειδικά προετοιμασμένη μοτοσυκλέτα Voge 300 Rally.

Top Gear TEAM

Επί μια εβδομάδα περισσότεροι από 400 αναβάτες από το παγκόσμιο στερέωμα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε έναν αγώνα Rally μοτοσυκλετών και ATV/SSV που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους τρεις καλύτερους και σημαντικότερους στον κόσμο. Ήταν το Hellas Rally Raid 2024.

Στα βουνά της κεντρικής Ελλάδας, οι αγωνιζόμενοι κλήθηκαν να καλύψουν κάτι παραπάνω από 1.600 χιλιόμετρα, σε μια σκληρή μάχη κόντρα σε αντιξοότητες και χρονόμετρα, με τη διαδρομή να ανεβαίνει σε υψόμετρα ακόμα και πάνω από τα 2.300 μ, ενώ στο πρόγραμμα υπήρχε και μία διήμερη δοκιμασία “Marathon Stage” κατά την οποία οι αναβάτες δεν είχαν δυνατότητα λήψης εξωτερικής βοήθειας.

Voge 300 Rally simetoxi Hellas Rally Raid 2024

Το Hellas Rally Raid είναι ο δεύτερος αγώνας στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Tout Terrain Rally και για το 2024 διοργανώθηκε στις περιοχές ανάμεσα σε Ιτέα, Άμφισσα, Καρπενήσι και Λαμία. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Ιτέας, με τη συνέχεια να διαγράφεται συναρπαστική στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας, όπου τα σκληρά χωμάτινα εδάφη και οι καταρρακτώδεις βροχές έβαλαν σε δοκιμασία τόσο τις αντοχές όσο και τις δεξιότητες της πλειοψηφίας των συμμετεχόντων.

Το Hellas Rally Raid είναι ένας άκρως σημαντικός αγώνας Rally, καθόσον σε αυτόν καταξιωμένοι διεθνείς αναβάτες προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και παίρνουν την πολυπόθητη πρόκριση για συμμετοχή στο Rally Dakar.

Voge 300 Rally simetoxi Hellas Rally Raid 2024

Αγωνίζονται με μοτοσυκλέτες Enduro και αυτή τη φορά, ανάμεσά τους βρέθηκε και ο δικός μας αναβάτης Πέτρος Πισσαρίδης, με τη μοναδική On/Off μοτοσυκλέτα της Voge να τα βάζει με καθαρόαιμες κατασκευές.

Το Voge 300 Rally δεν είναι μια αγωνιστική Enduro αλλά για μοτοσυκλέτα διπλής χρήσης, με την οποία κάλλιστα μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί σε καθημερινή βάση. Ως εκ τούτου το εγχείρημα της συμμετοχής σε αυτό το event ήταν μια πρόκληση.

Voge 300 Rally simetoxi Hellas Rally Raid 2024

Ο συνδυασμός του έμπειρου αναβάτη Πέτρου Πισσαρίδη με την Voge 300 Rally αποδείχθηκε ιδανικός στα πλαίσια της ομάδας PPgraphics Rally Team με μηχανικό το Χρήστο Βλάμη, καθώς τερμάτισε στο δύσκολο αγώνα αντοχής. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτός ήταν ο παρθενικός αγώνας της ομάδας σε Rally θεσμού.

Ο αγώνας από την ματιά του Πέτρου Πισσαρίδη

“Στο Hellas Rally Raid 2024 στόχος μας ήταν ένας ασφαλής τερματισμός του Voge 300 Rally μας, καθόσον επρόκειτο για την πιο αδύναμη και βαριά μοτοσυκλέτα στην κατηγορία της, παράλληλα και τη μόνη On/Off. Σίγουρα αυτό δεν ήταν εύκολο μιας και τα χιλιόμετρα ήταν πολλά και το τερέν κάποιες φορές πολύ απαιτητικό. Δεν θα λέγαμε το ίδιο και για το roadbook, με τη χρήση του οποίου κατάφερα και προσαρμόστηκα σχετικά άμεσα και παρά τις μόλις τέσσερις προπονήσεις.

Από προβλήματα είχαμε κάθε μέρα με τη βάση του πύργου της πλοήγησης, κάποιες φορές έφτασα στον τερματισμό κρατώντας τον με τα χέρια μου. Υπήρξαν δύο σημαντικές στιγμές, κατά τις οποίες νόμιζα ότι ο αγώνας τελείωσε για μένα.

Voge 300 Rally simetoxi Hellas Rally Raid 2024

Η πρώτη ήταν τη δεύτερη μέρα, όταν και είχα μια πτώση που επέφερε μια τρύπα στο καπάκι του κινητήρα και απώλεια λιπαντικού. Βρήκα τη δύναμη και το έφτιαξα, χρησιμοποιώντας λάδι diesel που βρήκα σε ένα βενζινάδικο. Με αυτό το λάδι έκανα χωρίς πρόβλημα περισσότερα από 170 χιλιόμετρα μέχρι να γυρίσω στο Bivouac και να το αναλάβει ο μηχανικός μου.

Η δεύτερη στιγμή ήταν στη Marathon stage 1 των 330 χλμ, όπου μια καταρρακτώδης βροχή επέφερε μια βραχυκυκλωμένη ασφάλεια. Στις δύο Marathon ειδικές κατάλαβα πόσο επικίνδυνος ήταν αυτός ο αγώνας, μιας και έβλεπα μοτοσυκλέτες πεσμένες σε γκρεμούς και τραυματισμένους αναβάτες.

Ήθελα πάση θυσία τον τερματισμό όπως τελικά και έγινε. Ραντεβού στον επόμενο αγώνα 24 ώρες 1000 χλμ. τον Οκτώβριο και πάλι στη σέλα του Voge 300 Rally”.

Related Articles

Θανατηφόρο τροχαίο με 31χρονο οδηγό μηχανής στην Κοζάνη: Λεωφορείο συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα

cars

Suzuki V-Strom 1050 / 1050 DE: Οδηγούμε στο Λουτράκι

cars

Test – Suzuki V-Strom 1050 (2023) – Αποστολή στο Λουτράκι

cars

Η Andeli Moto Touring πάει Τυνησία με μοτοσυκλέτα!

cars

Ταξίδι – Βολτάροντας ανατολικά με CFMOTO 800MT Touring, Μέρος 4ο

cars

Το «Πουλάκι» που θέλει να αλλάξει το πώς μετακινούμαστε στην πόλη με δίτροχο

cars

Το νέο «παπάκι» του 2019, ένας μύθος πολύ σκληρός για να πεθάνει

cars

QJMotor SRT 800X – Στη κορυφή της γκάμας

cars

Ιεράπετρα: Δυστύχημα σε moto cross με θύμα 17χρονο

cars