CARSNEWS
AUTONEWS

Το ειδυλλιακό νησάκι που είχαν βάλει στο μάτι οι Beatles

Στη Σκιάθο βρίσκεται ένα ειδυλλιακό νησάκι που είχαν βάλει κάποτε στο μάτι οι Beatles και προσπάθησαν να το κάνουν δικό τους. Ο λόγος για τον Τσουγκριά, τον οποίο σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής, τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσουν, κατά τη διάρκεια ταξιδιού τους στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του ’60.

Τσουγκριά Σκιάθου

Η αλήθεια είναι πως το νησάκι που απέχει μόλις 3,5 χλμ. από το λιμάνι της Σκιάθου, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένας… «υδάτινος παράδεισος». Καθημερινά, αναχωρούν εκδρομικά πλοία που συστήνουν τους τουρίστες της Σκιάθου στην ανόθευτη και ανέγγιχτη ομορφιά του Τσουγκριά.

Τσουγκριά Σκιάθου

Η παρθένα φύση, με τα ελαιόδεντρα και τα πεύκα να φτάνουν σχεδόν στη θάλασσα, και οι τρεις ονειρικές παραλίες του στα σημεία αναφοράς του νησιού, που το έχουν καταστήσει δημοφιλή προορισμό για τους σκαφάτους και τους ιστιοπλόους που επιλέγουν τη Σκιάθο για τις διακοπές τους.

Τσουγκριά Σκιάθου

Μοναδικό κτίσμα πάνω σε αυτό είναι η εκκλησία του Αγίου Φλώρου, γνωστή και ως «εκκλησία του γκρεμνού», όπως την αποκαλούν οι ψαράδες της περιοχής, που χτίστηκε μετά από επιθυμία του εφοπλιστή Θωμά Επιφανειάδη στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Τσουγκριά Σκιάθου

Αξίζει να αναφερθεί, επίσης, ότι ο Τσουγκριάς διαθέτει υγροτόπους που αποτελούν σημαντικό καταφύγιο για πουλιά στην περιοχή των Σποράδων.

Related Articles

Η Λέστερ επιστρέφει και επίσημα στην Premier League – Οι παίκτες το γιόρτασαν στα αποδυτήρια

Bury

Κύμα επικρίσεων και αμφισβήτησης του Μπάιντεν: Πάνω από 20 πρώην κοινοβουλευτικοί των Δημοκρατικών ζητούν «ανοικτό» συνέδριο

cars

Η πρώτη συνέντευξή του πρωθυπουργού της Γαλλίας, Μισέλ Μπαρνιέ: Η κυβέρνηση θα είναι ανοιχτή σε όλους

cars

Νέα Skoda Octavia. Διαθέσιμη και με φυσικό αέριο από 24900 Ευρώ

cars

Aston Martin Vanquish 25. Όταν ο Ian Callum διασκευάζει Ian Callum.

cars

Το instacar δημιουργεί τη νέα υπηρεσία instaride, προωθώντας τη μικροκινητικότητα και την πράσινη μετακίνηση στην Ελλάδα

cars

DS 7 Crossback E-Tense 4×4 Plug-In Hybrid. Ήρθε

cars

Θρήνος στην Ραφήνα: Πέθανε 19χρονος ποδοσφαιριστής της Τριγλίας

cars

Έξι νεκροί Παλαιστίνιοι στην Δυτική Όχθη σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού

Bury