CARSNEWS
AUTONEWS

Το VW Golf θα συνεχίσει και ως ηλεκτρικό!

Με την βιομηχανία αυτοκινήτου να πραγματοποιεί την μεγαλύτερη μεταμόρφωση στην ιστορία της, διαφορετικές μάρκες έχουν και ακολουθούν διαφορετικές στρατηγικές για την ονομασία των μοντέλων τους. Κάποιες ποντάρουν στην ιστορία τους ενώ κάποιες θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα στην ηλεκτροκίνηση με νέα ονόματα. Η Volkswagen για παράδειγμα, ξεκίνησε την “ID” οικογένεια οχημάτων που ακολουθεί διαφορετική φιλοσοφία στην ονοματολογία. Ταυτόχρονα όμως, έχει μοντέλα όπως το Golf και το GTI και όπως όλα δείχνουν, δεν είναι έτοιμη να τα καταργήσει ακόμα. Σύμφωνα με το μεγάλο αφεντικό της γερμανικής εταιρίας, Thomas Schafer, το Golf δεν θα αποσυρθεί μετά την τρέχουσα γενιά αλλά θα συνεχίσει να γράφει ιστορία ως μέρος της ID οικογένειας.

Έχουμε εμβληματικά ονόματα, Golf και GTI. Θα ήταν τρελό να τα αφήσουμε να πεθάνουν και να ξεχαστούν. Θα παραμείνουμε στην ID λογική αλλά τα εμβληματικά μοντέλα θα έχουν όνομα.

Δήλωσε ο Schafer συμπληρώνοντας ότι αυτό συμβαίνει ήδη με το ID Buzz. Δεν είναι απαραίτητο λοιπόν για ένα ID μοντέλο να έχει έναν αριθμό και επομένως, δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε το ID Golf! Το επόμενο λογικό ερώτημα λοιπόν αφορά στο μέλλον του ID.3 αν υπάρχει στην γκάμα το ID Golf. Ο Schafer απαντά λέγοντας ότι το ID.3 δεν ήταν ποτέ ο… διάδοχος του Golf αλλά περισσότερο κάτι σαν ένα “Golf Plus” και άρα υπάρχει χώρος στην οικογένεια της Volkswagen και για τα δύο μοντέλα. Το υποθετικό ID Golf λοιπόν θα στεκόταν ανάμεσα στο επερχόμενο ID.2 και το υπάρχον ID.3 προσφέροντας την “GTI” έκδοση γι’ αυτούς που θέλουν κάτι πιο… πικάντικο στο μενού τους. Υποθέτουμε, με την λογική του Schafer, ότι μπορούν να συνυπάρξουν χωρίς να μπερδεύεται το αγοραστικό κοινό, οι GTI και GTX εκδόσεις. Όλα αυτά βέβαια, στην θεωρία αφού είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για πράξεις.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη διακοπή της λειτουργίας του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα στη χώρα

cars

Συνετρίβησαν δύο ιαπωνικά ελικόπτερα που συμμετείχαν σε ανθυποβρυχιακή άσκηση – Ένας νεκρός, 7 αγνοούμενοι

cars

Στον Πειραιά το εμβληματικό ιστιοφόρο «Belem» – Για πρώτη φορά η Ολυμπιακή Φλόγα μεταφέρεται δια θαλάσσης

cars

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος Cockney Rebel Στιβ Χάρλεϊ

cars

Το Citroen C1 μας αποχαιρετά μετά από 17 χρόνια!

cars

Audi RS Q8. Ταχύτητα και πολυτέλεια σε αρμονία.

cars

Ανδρουλάκης: Η 9η Ιουνίου θα σημάνει την ημερομηνία λήξης της κυβέρνησης της ΝΔ

Bury

Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα έχει παντού την σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό – Ο πολιτισμός είναι κάτι που μας καθορίζει

cars

Ανδρουλάκης: Εσωκομματικές εκλογές στις 6 Οκτωβρίου

wp_update-GSkibItV