CARSNEWS
AUTONEWS

Φλερτάρουν με την ακροδεξιά οι Έλληνες; Η αποχώρηση – έκπληξη από τον ΑΒ και τι φέρνει η συνεργασία Cosmote

Η σύνοδος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας

Good morning. Ο πρωθυπουργός σήμερα θα είναι στη Μεγάλη Βρετανία για να συμμετάσχει στην 4η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Οξφορντσάιρ. Στην Κύπρο θα βρεθεί ο Στέφανος Κασσελάκης και οι υποψήφιοι για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ τρέχουν.

Με Στάρμερ ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει σήμερα συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, στο περιθώριο της 4ης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στο Blenheim Palace του Oxfordshire. Θα έχει ενδιαφέρον η συνάντηση και κυρίως εάν θα τεθεί και το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η ατζέντα των ηγετών

Τους ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας θα απασχολήσουν ζητήματα, όπως η υπεράσπιση και διασφάλιση της δημοκρατίας, η ενέργεια και η διασυνδεσιμότητα και η μετανάστευση. Θα γίνουν στρογγυλά τραπέζια στα οποία θα συμμετέχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από 47 χώρες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα την υπεράσπιση και διασφάλιση της δημοκρατίας και μαζί του θα είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ενώ απούσα θα είναι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς το μεσημέρι γίνεται στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η ψηφοφορία για την επανεκλογή της ή όχι στο συγκεκριμένο αξίωμα.

Περιοδείες στα υπουργεία

Συνεχίζει τις περιοδείες στα υπουργεία ο πρωθυπουργός και χθες ήταν η σειρά του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου προήδρευσε σε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τα επόμενα βήματα στην περαιτέρω ψηφιοποίηση του κράτους για την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων, σε συνέχεια του έργου που υλοποιήθηκε την προηγούμενη πενταετία. Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν έως τις 10 Αυγούστου και μετά θα υπάρξει χαλάρωση για μια εβδομάδα περίπου, καθώς ο Κ. Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για ολιγοήμερες διακοπές, ενώ εναλλάξ θα φεύγουν και οι υπουργοί.

Προχωρά η ψηφιοποίηση

Ρώτησα να μάθω τι γίνεται στο υπουργείο που προΐσταται ο Δημήτρης Παπαστεργίου και μου είπαν ότι έχουμε άλλα τρία έγγραφα που θα προστεθούν στο Gov.gr Wallet. Σε πρώτη φάση θα έχουμε την εφαρμογή της συναίνεσης που θα χρησιμοποιηθεί για τη σύναψη συμβολαίων ασφάλισης αυτοκινήτων και στη συνέχεια θα διευρυνθεί.

Ολοκληρώνεται το Κτηματολόγιο

Τι γίνεται όμως με το Κτηματολόγιο; Στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό έγινε ανασκόπηση της προόδου που έχει γίνει σε δύο κομβικές πρωτοβουλίες, το Κτηματολόγιο και το Εθνικό Πρόγραμμα Μικροδορυφόρων. Το Κτηματολόγιο θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025 και θα αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ σημειώθηκε πως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη το 90% των πράξεων γίνεται πλέον ψηφιακά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης.

Εργασιοθεραπεία Κασσελάκη

Από την άλλη πλευρά στο ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε το προεδρείο της ΚΟ παρουσία του Στέφανου Κασσελακη με αντικείμενο τον προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος. Τι αποφασίστηκε; Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα συνεδριάσει την Πέμπτη 25 Ιουλίου. Το προεδρείο επιβεβαίωσε τη συγκρότηση ομάδων εργασίας εν όψει της ΔΕΘ θέμα που είχε συζητηθεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Οι ομάδες αυτές θα εργαστούν πάνω σε πέντε τομείς: Ιδιωτικό χρέος και τράπεζες, στεγαστική κρίση, μικρομεσαίους, υγεία και εργασία.

Προτάσεις νόμου ΣΥΙΖΑ

Στη χθεσινή σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να δρομολογηθεί η επεξεργασία νομοθετικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ιδιωτικό χρέος, την στέγη και τα ζητήματα ψυχικής υγείας. Εκεί αποφασίστηκε ότι εάν η ΝΔ απορρίψει τις τροπολογίες που επανακατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων σε ποσοστό 90% και για την πάταξη της κερδοσκοπίας στην αγορά ενέργειας- τις έχει υποβάλει ήδη από το Μάιο – ή δεν τις «αντιγράψει» τότε αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει την απόλυτη ευθύνη για την ακρίβεια.

Στην Κύπρο ο Κασσελάκης

Από σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης μαζί με συνεργάτες του, και την υπεύθυνη τομεάρχη Εξωτερικών Ρένα Δούρου, θα βρεθούν για τρεις μέρες στην Κύπρο, με αφορμή την θλιβερή επέτειο της τουρκικής εισβολής στο νησί.

Υποψήφιοι βουλευτές οι υποψήφιοι αρχηγοί

Κερδίζει έδαφος η σωστή πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως μαθαίνω, να είναι υποψήφιοι βουλευτές όλοι οι υποψήφιοι για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Το είπε και χθες από τη Μαγνησία, αλλά εκεί κράτησα κάτι που συζήτησα με συνοδοιπόρους του και έχει δίκιο: το ΠΑΣΟΚ ήταν δεύτερο κόμμα στην ελληνική περιφέρεια πλην του λεκανοπεδίου. «Ας αγωνιστούμε να βελτιώσουμε τα ποσοστά μας και στο λεκανοπέδιο αντιμετωπίζοντας αυτή την ασυμμετρία όχι για να γίνουμε δεύτεροι αλλά πρώτοι» είπε και ο νοών νοείτω.

Η αποχώρηση της Διαμαντοπούλου

Η Άννα Διαμαντοπούλου «αποχωρεί», όχι από την κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά από το Δίκτυο. Μάλιστα, ενημέρωσε με mail χθες όλα τα μέλη του Δικτύου, ότι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εκλογών θα απέχει από τα καθήκοντα της θέσης της Προέδρου και τα καθήκοντα του Προέδρου του Δικτύου αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος του Δικτύου και καθηγητής Σέργιος Θεοδωρίδης. Έκανε όμως κάτι ωραίο που δεν συνηθίζετε, καθώς ζήτησε να ενημερωθεί πόσοι από τα μέλη του Δικτύου ή όσους λαμβάνουν mail του Δικτύου δεν θέλουν να λαμβάνουν ενημέρωση για την προεκλογική της κίνηση κατά την διάρκεια αυτού του διαστήματος.

Φλερτάρουν με την ακροδεξιά οι Έλληνες

Διάβασα τη νέα πανελλαδική έρευνα της Prorata και έφριξα όσον αφορά την σχέση τους με την Ακροδεξιά. Μάλιστα, ένας στους τέσσερις Έλληνες θέλουν Λεπέν. Μάλιστα, ο 1 στους 3 (33%) δεν ανησυχεί για την Άκρα Δεξιά και έχει σκληρές απόψεις.

Φαγώθηκε η Φουντεδάκη

Αυτές οι σκληρές απόψεις κυριαρχούν και σε τμήμα της ΚΟ της ΝΔ και οδήγησαν την κυβέρνηση να αποσύρει την πρόταση διορισμού της καθηγήτριας Νομικής Αικατερίνης Φουντεδάκη στην Εθνική Επιτροπή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Έμαθα ότι πολλοί βουλευτές της ΝΔ αντέδρασαν καθώς η Φουντεδάκη υπήρξε εκ των συντακτών του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ενώ συμμετείχε και στα «φροντιστήρια» στους βουλευτές της ΝΔ.

Ποιοι «γαλάζιοι» βουλευτές έθεσαν βέτο στον διορισμό της Φουντεδάκη

Ο νόμος για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και το δικαίωμα τεκνοθεσίας εκ μέρους τους, εξακολουθεί να προκαλεί έντονες αναταράξεις στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Ποιοι βουλευτές της Ν.Δ. ζήτησαν να μην μετέχουν χθες στη σχετική συζήτηση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που θα ενέκρινε τον διορισμό της – στην ουσία δεν ήθελαν την Αικατερίνης Φουντεδάκη; Ανάμεσα σε αυτούς που έφεραν αντίρρηση ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Ανδριανός, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Ξενοφών Μπαρολιάκος. Ήταν ανένδοτοι. Σου λέει «από τη μια κάνατε την ανάγκη φιλοτιμία υπερψηφίζοντας το νομοσχέδιο κι από την άλλη μας ζητάτε τώρα από πάνω να επιβραβεύσουμε και τους εμπνευστές του νομοθετήματος;». Όταν το Μαξίμου αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος, αναγκάστηκε να ζητηθεί η μετάθεση της συνεδρίασης και προφανώς να βρεθεί άλλο πρόσωπο για τη θέση.

Ο ANT1 επενδύει σε νέο περιεχόμενο και τηλεοπτικό πρόγραμμα

Είδα από κοντά την προσπάθεια που κάνουν ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΝΤ1, Γιώργος Λεβέντης και ο διευθυντής προγράμματος του ομίλου, Νίκος Χριστοφόρου, να δημιουργήσουν ποιοτικό περιεχόμενο. Και όπως φαίνεται διατηρούν σταθερές αξίες στην ενημέρωση όπως είναι ο Γιώργος Παπαδάκης, που θα συνεχίσει για 34η χρονιά την πρωινή εκπομπή πλαισιωμένος από δημοσιογραφική ομάδα αλλά και ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος εκτός από το δελτίο ειδήσεων και το Ενώπιος Ενωπίω επιστρέφει και με την εκπομπή στον Ενικό, με καλεσμένους στο στούντιο, ένα concept δοκιμασμένο και παλαιότερα από τον γνωστό δημοσιογράφο. Από την άλλη και στην ψυχαγωγία προσθέτει νέες ψηφίδες όπως είναι η επανένωση του Γιώργου Μαυρίδη και του Σάκη Τανιμανίδη σε ένα G&S Reunion, ένας τίτλος που πιθανώς θα είναι προσωρινός για την ταξιδιωτική εκπομπή όπου συνυπάρχουν ξανά μετά από μερικά χρόνια. Αλλά και η έξοδος του Γρηγόρη Αρναούτογλου από τα τηλεοπτικά στούντιο, καθώς θα κάνει κάτι που γνωρίζει καλά με ταξιδιωτική διάθεση, όπου θα γυρίζει την Ελλάδα, συναντώντας κόσμο με ένα μικρόφωνο στο χέρι και συνομιλώντας μαζί του. Το είχε κάνει στα πρώτα χρόνια της καριέρας του και το ξέρει καλά. Εκτός των άλλων στη μυθοπλασία ο ΑΝΤ1 συνεχίζει με τη Μάγισσα, βάζει στο παιχνίδι την αστυνομική σειρά με την Δάφνη Λαμπρόγιαννη και τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση πρωταγωνιστές, υπό την ονομασία Grand Hotel και φόντο ένα ξενοδοχείο στην Κηφισιά του 1925. Αλλά στο κάδρο έρχεται και μία κωμική σειρά με τον Τάσο Χαλκιά και την ονομασία VIΠ, όπου «Π» είναι το «Π» στήριξης βαδίσματος που χρησιμοποιούν κυρίως οι ηλικιωμένοι και όλα εξελίσσονται σε ένα γηροκομείο. Ο Γ. Λεβέντης πάντως τα είπε και για το ΑΝΤ1+, όπου υποστήριξε ότι πρόθεση του ομίλου είναι να το στηρίξει, παρά τα όσα κατά καιρούς ακούγονται περί του αντιθέτου. Επομένως, το μόνο που μπορώ να ευχηθώ στους ιθύνοντες του καναλιού, είναι καλή τηλεοπτική χρονιά.

Μία αποχώρηση – έκπληξη από τον ΑΒ

Ο Kees Rusius φεύγει από την ΑΒ Βασιλόπουλος. Μία αποχώρηση που είναι η δεύτερη στη θέση του επικεφαλής εμπορικής διεύθυνσης της αλυσίδας μετά τον Δημήτρη Πρίντζιο που ήταν για 30 χρόνια και βάλε στην αλυσίδα και τον διαδέχτηκε ο Rusius. Τη θέση του μαθαίνω ότι θα αναλάβει ο Ανδρέας Συμεώνογλου, ο οποίος θα ξεκινήσει το έργο του στην εμπορική διεύθυνση της εταιρείας από τον Σεπτέμβριο. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Rusius προς το παρόν δεν πάει κάπου συγκεκριμένα μέσα στον όμιλο Ahold Delhaize και ότι ήρθε στην Ελλάδα αντικαθιστώντας τον Πρίντζιο με πολλές περγαμηνές και προοπτικές στη χώρα μας. Τα γεγονότα όμως καμιά φορά ανατρέπουν τις προσδοκίες. Κάπως έτσι φαίνεται ότι συνέβη και σε αυτή την περίπτωση.

Θα αποεπενδύσει η Unilever από την Ελλάδα;

Η Unilever όπως σας είπα προχωράει στην απόλυση 7.500 εργαζομένων από τον κλάδο παγωτού παγκοσμίως. Κάτι που θα επηρεάσει και την Ελλάδα με απολύσεις που θα γίνουν και εδώ. Αυτό που μένει να δούμε είναι εάν το εργοστάσιο παραγωγής που διατηρεί στο Ρέντη η εταιρεία, θα συνεχίσει την παραγωγή του ή εάν η εταιρεία θα επιλέξει να αποεπενδύσει και από εκεί, όπως έκανε πριν μερικά χρόνια με τα λάδια και τις μαργαρίνες, πουλώντας τη δραστηριότητα στην KKR. Οι ανακατατάξεις στην αγορά είναι αρκετές και η Unilever έχει σηκώσει το χέρι, δείχνοντας την έξοδο σε αρκετούς ανθρώπους που εργάζονται εκεί και στη χώρα μας. Η συνέχιση ή όχι παραγωγής του εργοστασίου, είναι κάτι που θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα κυλήσει στη συνέχεια και τι εξελίξεις θα δούμε.

Cosmote – Nova: Συνεργασία στο αθλητικό και στο βάθος εναγκαλισμός;

Πονηρά σκεπτόμενος, άνθρωπος της τηλεοπτικής αγοράς μου είπε ότι εκτός της συνεργασίας Cosmote και Nova, ίσως να υπάρξουν και περαιτέρω εξελίξεις. Ο ίδιος μου εξήγησε, λέγοντας ότι η Nova πωλείται και η σύμπραξη με την Cosmote TV, ίσως θα μπορούσε να σημαίνει κάτι ακόμα μεγαλύτερο στο μέλλον μεταξύ των δύο. Το αφήνω εδώ και απλά βάζω μία σκέψη στο μυαλό σας που φαίνεται να έχει λογική. Σύντομα, όταν κατακάτσει η σκόνη, είναι αρκετά πιθανό να δούμε και νέες ανακοινώσεις.

Τα νέα γραφεία της Dimand στη Θεσσαλονίκη και ο Μητσοτάκης

«Παρών» σε μία σημαντική στιγμή της Dimand θα δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εκτός από τα εγκαίνια στον Πύργο του Πειραιά έχει προσκληθεί από την εισηγμένη να παραστεί και να απευθύνει χαιρετισμό και στο νέο συγκρότημα γραφείων της Dimand στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το συγκρότημα γραφείων HUB 26 βρίσκεται στη δυτική πύλη της Θεσσαλονίκης, σε όμορο οικόπεδο με τις νέες εγκαταστάσεις της Παρευξείνιας Τράπεζας και απέναντι από τη πρώην ζυθοποιία ΦΙΞ. Το έργο αφορά στην δημιουργία νέου συγκροτήματος γραφείων, σε ακίνητο συνολικής επιφανείας 7.704 τ.μ., αποτελούμενο από τέσσερα κτίρια, με δύο επίπεδα 230 υπόγειων χώρων στάθμευσης και βοηθητικών χώρων με το συνολικό εμβαδόν ανωδομής και υπογείων να αγγίζει τα 31.000 τ.μ. Τα εγκαίνια είναι στις 6 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν από την έναρξη της ΔΕΘ και ουσιαστικά η παρουσία Μητσοτάκη, ενδέχεται να γίνει σε συνδυασμό με την παρουσία του στην Έκθεση.

Related Articles

Ανακάλυψαν τον γιο τους σε πίνακα ζωγραφικής κατά τη διανυκτέρευση σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα

cars

Αυξάνονται οι πιέσεις για συμφωνία εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας ενώ η Χαμάς τα βάζει με τον Μπλίνκεν

Η Όλγα Λαφαζάνη σοκάρει: Μου ήρθε ένα μέιλ που έλεγε «σήμερα το παιδί σας θα γυρίσει σπίτι κουρεμένο»

Χρονιά ρεκόρ για την Μοτοδυναμική

cars

Μόνο υβριδικά και ηλεκτρικά θα πωλούνται στην Ιαπωνία από το 2035.

cars

Η Lexus “σκοτώνει” τα CT, IS και RC στην Ευρώπη!

cars

Χάος στη Λωρίδα της Γάζας – Δεκάδες πτώματα εντοπίστηκαν κάτω από τα συντρίμμια στη Σουτζάια

cars

Περισσότερο… υβριδική η Porsche Cayenne E-Hybrid.

cars

Hyundai Motorsport. Στη Φρανκφούρτη το ηλεκτρικό αγωνιστικό της αυτοκίνητο

cars